Intel Capital a lansat un fond de 125 de milioane de dolari pentru a investi în companii conduse de femei sau de minorități slab reprezentate

11 iunie 2015

Intel Capital, organizația globală de investiții a companiei Intel, a anunțat Fondul Intel Capital Diversity, care va investi în startup-uri tehnologice conduse de femei și minorități slab reprezentate.

Intel Capital a lansat un fond de 125 de milioane de dolari pentru  a investi în companii conduse de femei sau de minorități slab reprezentate

Intel Capital, organizația globală de investiții a companiei Intel, a anunțat Fondul Intel Capital Diversity, care va investi în startup-uri tehnologice conduse de femei și minorități slab reprezentate. De asemenea, au fost anunțate primele investiții ale fondului în patru companii conduse de lideri inspiraționali. Cel mai mare de acest fel, fondul de 125 de milioane de dolari va acoperi o serie largă de industrii inovatoare.

”Noi credem că diversitatea și reprezentarea la locul de muncă este esențială pentru obținerea de rezultate în afaceri”, a declarat CEO-ul Intel, Brian Krzanich. ”Scopul nostru cu lansarea noului fond este de a sprijini semnificativ reprezentarea în societate a unei forțe de muncă din startup-urile tehnologice, iar în final, în urma succesului acesteia să beneficiem alături de toate sectoarele economice”, a mai spus el.

Aceste anunțuri vin în urma celui din ianuarie despre inițiativa Intel Diversity în Technology, lansată pentru a încuraja diversitatea atât în cadrul Intel cât și în toată industria tehnologică. Scopul Intel este de a ajuta la o reprezentare deplină a femeilor și minorităților slab reprezentate în forța de muncă din SUA, până în 2020.

"Suntem mândri să ne asumăm un rol de lider spre o amplă participare în antreprenoriatul tehnologic și ocuparea forței de muncă", a declarat Lisa M. Lambert, Director General și Vicepreședinte al Intel Capital, care conduce și Fondul Intel Capital Diversity. "Cu acest nou fond, Intel Capital se angajează să investească în cele mai bune talente dintr-o multitudine de domenii pentru lansarea unor inovații geniale care servesc nevoilor unui public divers", a mai spus Lambert.

Doar 15% dintre companiile finanțate printr-un fond de tip venture capital din Statele Unite au o femeie în echipa executivă, potrivit unui raport recent al Babson College. De asemenea, companiile cu o femeie CEO primesc doar 3% din totalul finanțărilor fondurilor de tip venture capital.1

În plus, mai puțin de 1% dintre fondatorii companilor din Silicon Valley sunt afro-americani sau de origine latină; aproape 100% dintre antreprenorii care primesc finanțare sunt albi sau asiatici, potrivit studiului.2

Fondul Intel Capital Diversity a fost lansat cu investiții în patru companii, care vor avea acces la programele de dezvoltare a afacerilor din partea Intel Capital, rețea globală și expertiză tehnologică.

  • Brit + Co* (San Francisco) deblochează creativitatea prin educație, inspirație și susținerea femeilor și fetelor. Platforma de e-commerce, cursurile sale online și kit-urile all-in-one permit învățarea mai multor activități - de la caligrafie la construirea de gadgeturi cu plăcile de dezvoltare Intel® Galileo.
  • CareCloud* (Miami) este cel mai important furnizor de servicii cloud pentru domeniul sănătății, dosarul electronic de sănătate (EHR), precum și software de facturare și servicii pentru grupuri medicale. Intel și CareCloud au colaborat la o lucrare despre cloud computing în domeniul medical.
  • Mark One* (San Francisco) utilizează modului Intel® Curie™ pentru dezvoltarea unei căni inteligente care recunoaște automat orice băutură, oferă informații cu privire la nutrienți și păstrează un istoric al băuturilor pe smartphone-ul utilizatorilor.
  • Venafi* (Salt Lake City) protejează elementele fundației securității cibernetice – chei criptografice și certificate digitale – astfel încât să nu poată fi folosite greșit. Venafi verifică de fiecare data certificatele și cheile care sunt de încredere pentru a putea fi folosite, le protejează și le blochează pe cele care nu sunt. Cu ajutorul soluțiilor de securitate Venafi, Intel poate continua să ofere securitate și tehnologii importante pentru centre de date.

 

Pentru mai multe informații despre Fondul Intel Capital Diversity Fund, vizitați www.intelcapital.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward