Intel lansează primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop

01 septembrie 2014

Intel Corporation a lansat primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop, Intel® Core™ i7-5960X Extreme Edition, cu nume de cod “Haswell-E”, dedicat utilizatorilor care doresc performanță ridicată pentru PC-urile lor. 

Intel lansează primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop

Intel Corporation a lansat primul procesor cu 8 nuclee pentru desktop, Intel® Core™ i7-5960X Extreme Edition, cu nume de cod “Haswell-E”, dedicat utilizatorilor care doresc performanță ridicată pentru PC-urile lor. 

Pentru entuziaștii, gamerii și creatorii de conținut care doresc performanță crescută, noul procesor Intel cu 16 thread-uri și memorie DDR4 va aduce unele dintre cele mai rapide sisteme desktop de până acum. Noul chipset Intel® X99 și capabilitățile de overclocking le vor permite utilizatorilor să își îmbunătățească sistemele.

“Suntem încântați să prezentăm noua fază din <reinventarea desktopului> pe care am anunțat-o la începutul anului”, a declarat Lisa Graff, Vicepreședinte și General Manager, Desktop Client Platform Group, Intel. “Această gamă de produse este dedicată utilizatorilor care vor o performanță mai mare de la computerele lor și le oferă viteza, nucleele și platforma pe care aceștia le-au cerut”, a adăugat ea.          

În cadrul PAX* (Penny Arcade Expo) Intel a prezentat capabilitățile noilor procesoare. La standul Intel au fost expuse sisteme de la mai mulți producători bazate pe noile procesoare, pe care rulau diferite jocuri precum Lucky’s Tale*, Superhot* cu Oculus Rift*, Dark Souls 2* și Titan Fall*. În plus, Intel a făcut o demonstrație de gaming în timpul unui live streaming via Twitch* pe un sistem bazat pe noul procesor Intel Core Extreme Edition. Gamerii se vor bucura de streamurile HD pentru jocuri fără lag.

Intel lucrează cu partenerii din industrie pentru a adopta noua platformă. Producători importanți de sisteme, memorii, plăci de bază și plăci grafice vor adopta noile produse Intel pentru a crește ecosistemul gamerilor.

“Alienware prioritizează mereu performanța și pentru orice sistem dezvoltat căutăm cele mai noi și performante tehnologii care să le ofere utilizatorilor avantaje”, a declarat Frank Azor, General Manager Alienware*. “A fost o decizie ușoară să lucrăm cu Intel și să încorporăm noul procesor cu 8 nuclee în sistemele noastre desktop de gaming Alienware Area-51. Cu ajutorul noilor capabilități de overclocking și monitorizare ale Alienware Command Center 4.0, putem duce aceste procesoare către puterea maximă. Nouă gamă de procesoare este alegerea potrivită pentru utilizatorii care doresc cea mai bună performanță pentru sistemele lor”, a adăugat el.

“Sunt foarte încântat de noile platforme Intel”, a declarat Kelt Reeves, Președinte al Falcon Northwest*. “Acesta este cel mai mare pachet de noi tehnologii pe care mi l-am imaginat vreodată. Entuziaștii vor fi impresionați de ce pot face memoria DDR4, cele 10 porturi SATA de 6GB, 40 de lane-uri PCI Express și cele 8 nuclee”, a adăugat el.

“Acum este o perioadă foarte bună pentru pasionații de gaming”, a declarat Harjit Chana, Chief Brand Officer, Digital Storm*. “Noua gamă de procesoare pentru entuziaști de la Intel depășește orice record de benchmark. Cu un număr de nuclee de la 1 la 8 și noul chipset X99 cu memorie DDR4, utilizatorii își pot customiza și cumpăra cele mai performante PC-uri”, a completat el.

“Noile procesoare Intel Core i7 îndeplinesc visul entuziaștilor având cu până la 16 thread-uri, viteze crescute și temperaturi mai mici”, spune Kevin Wasielewski, CEO și co-fondator al ORIGIN PC*. “Noile desktop-uri ORIGIN PC au devenit mai rapide”, spune el.

“Noua platformă Intel oferă puterea maximă de procesare cu 8 nuclee și suport pentru memorie DDR4, ceea ce le oferă gamerilor și entuziaștilor exact ce își doresc”, a declarat Wallace Santos, CEO și fondator al MAINGEAR*.

Multe dintre noile platforme se bazează pe noul chipset Intel X99 și tehnologia Thunderbolt™ Ready. În combinație cu un card add-in Thunderbolt 2, acesta permite o conexiune mai rapidă la PC, de până la 20 Gbps. Activități precum editare video 4K, randare 3D și dezvoltare de jocuri beneficiază de Thunderbolt 2. Pentru compatibilitate, contactați producătorul de PC sau placă de bază.

Trei noi SKU-uri cu șase până la opt nuclee vor fi disponibile din această săptămână, cu prețuri ce variază între 389 și 999 de dolari. Aceste noi procesoare conțin minerale din afara zonelor de conflict1. Mai multe detalii despre gama de procesoare Extreme găsiți aici.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward