Intel lansează procesorul Intel® Core™ M

06 septembrie 2014

La IFA, cel mai mare târg de electronice de larg consum din lume, Intel a lansat noul procesor Intel® Core™ M, care va sta la baza mai multor dispozitive 2 în 1 de la diferiți producători, printre care: Acer*, ASUS*, Dell*, HP*, Lenovo* și Toshiba*.

Intel lansează procesorul Intel® Core™ M

La IFA, cel mai mare târg de electronice de larg consum din lume, Intel a lansat noul procesor Intel® Core™ M, care va sta la baza mai multor dispozitive 2 în 1 de la diferiți producători, printre care: Acer*, ASUS*, Dell*, HP*, Lenovo* și Toshiba*. Oferind balanța optimă între mobilitate și performanță, noul procesor Intel a fost construit special pentru a oferi noi experiențe în dispozitive ultra-mobile, subțiri și fără ventilație. Noul procesor Intel® Core™ M aduce pentru dispozitivele subțiri performanța procesoarelor Intel® Core™ și o autonomie dublă în comparație cu un sistem vechi de patru ani.2

“Ne aflăm într-o misiune multianuală de a îndeplini cererile utilizatorilor finali și de a transforma computingul mobil”, a declarat Kirk Skaugen, Senior Vicepreședinte și General Manager pentru personal computing la Intel Corporation. “Lansarea Intel® Core™ M este un pas important în această călătorie. Intel® Core™ M este primul dintr-o gamă nouă de produse creată pentru a îndeplini promisiunea unei lumi în care cele mai subțiri laptopuri și cele mai mari performanțe ale tabletelor sunt încorporate într-un singur dispozitiv 2 în 1”, a completat el.

Performanță crescută și autonomie mărită a bateriei

Procesorul Intel® Core™ M aduce o performanță de computing cu până la 50% mai mare și o performanță grafică cu 40% mai mare comparativ cu a patra generație a gamei de procesoare Intel® Core™.3 Noul procesor oferă, de exemplu, o performanță de computing de până la două ori mai mare și o performanță grafică de șapte ori mai mare comparativ cu un PC vechi de patru ani.2

În 2013, Intel a oferit cea mai mare creștere a autonomiei bateriei de la o generație de procesoare la alta din istoria companiei. Consumul redus de energie al procesorului Intel® Core™ M duce autonomia bateriei chiar mai departe. Intel® Core™ M aduce până la opt ore de vizionare video, ceea ce reprezintă o creștere de 20% (1,7 ore) față de generația anterioară de procesoare Intel® Core™4 și dublează autonomia PC-urilor mai vechi de patru ani.1

Dispozitive 2 în 1 subțiri, fără ventilație, disponibile de Sărbători

Procesorul Intel® Core™ M este cu 50% mai mic și, la 4,5 wați, are un consum de energie mai mic cu 60% decât generația anterioară.3 Acest lucru le permite producătorilor să creeze sisteme mai elegante, fără ventilație, de până la 9 mm – mai subțiri decât o baterie AAA și decât cele mai ușoare laptopuri. În prezent sunt în dezvoltare peste 20 de produse bazate pe Intel® Core™ M. Primele sisteme vor fi disponibile în sezonul cumpăraturilor pentru sărbătorile de iarnă.

La IFA, producători precum Acer, ASUS, Dell, HP și Lenovo au prezentat noi produse bazate pe Intel® Core™ M, cu mărimi, stiluri și prețuri diferite.

  • În trimestru patru, Acer își va extinde seria populară de notebook-uri 2 în 1 cu Aspire Switch 12, care are un display Full HD de 12,5 inchi, un suport unic și tastatură magnetică pentru a folosi și mișca dispozitivul în 5 moduri.
  • ASUS a lansat ASUS Zenbook UX305, un Ultrabook™ cu un display QHD de 13” și dispozitivul 2 în 1 ASUS Transformer Book T300FA, lansat chiar în timpul prezentării Intel. Transformer Book T300FA este un 2 în 1 de mare performanță, așteptat să fie disponibil în Europa din această toamnă de la 599 de euro. Pe viitor, ASUS are în plan lansarea unui dispozitiv și mai ușor ASUS Transformer T300 Chi.
  • Dell a anunțat primul său sistem comercial 2 în 1, Latitude 13 7000 Series, care combină dimensiunile reduse ale unui Ultrabook™ de business cu o tabletă detașabilă, într-un dispozitiv puternic. 
  • HP extinde portofoliul de produse premiate ENVY cu două noi PC-uri detașabile HP ENVY x2, disponibile în variante de 13,3 și de 15,6 inchi.
  • Noul Lenovo ThinkPad Helix, disponibil din octombrie, este cu 12% mai ușor și cu 15% mai subțire decât predecesorul său, fiind mai performant datorită procesorului Intel® Core™ M.

 

Intel a anunțat și viitoarea gamă de produse bazate pe procesoarele Intel® Core™ M ale Toshiba, cele mai multe sisteme cu noile procesoare urmând să fie disponibile în prima jumătate a anului 2015.

Pentru mai multe produse, Intel a anunțat că lucrează cu producători precum Wistron* și alții. Wistron are în plan un sistem bazat pe procesorul Intel® Core™ M inspirat de dispozitivul de referință “Llama Mountain” al Intel. Intel a prezentat prima dată dispozitivul de referință, fără ventilație, Llama Mountain, care măsoară 7,2 mm grosime și 670 de grame, la Computex în Taiwan în acest an.

Un procesor “în afara zonelor de conflict”; mai multe capabilități

            Intel® Core™ M este un produs “în afara zonelor de conflict”, ceea ce înseamnă că nu conține minerale care provin din zonele de conflict (staniu, tantal, tungsten și / sau de aur) care finanțează direct sau indirect grupurile armate din Republica Democrată Congo (DRC) sau țările vecine.

Procesorul Intel® Core™ M este disponibil în mai multe versiuni: procesoarele Intel Core M-5Y10/5Y10a cu o frecvență de până la 2.0GHz și procesorul Intel Core M-5Y70 cu până la 2.6GHz. Core M-5Y70 este cel mai performant procesor din gama Intel® Core™, fiind disponibil cu tehnologia Intel vPro pentru sistemele 2 în 1 pentru business cu caracteristici de securitate încorporate pentru a proteja datele, identitatea utilizatorilor și accesul la rețea.6

Alte caracteristici ale platformei Intel® Core™: suport pentru audio de înaltă calitate, tehnologia Intel® Wireless Display 5.0, a doua generație de produse Intel 802.11ac și pe viitor vor avea suport wireless docking cu WiGig de la Intel. Pentru mai multe detalii vizitați: www.intel.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

Campania, numită SneakyPastes, a folosit adrese de e-mail de unică folosință pentru a răspândi infecția prin phishing, înainte de a descărca malware-ul, în etape, utilizând mai multe site-uri gratuite. Această abordare, cu un cost redus, dar eficientă, a ajutat grupul să atace în jur de 240 de victime, din 39 de țări din întreaga lume, printre care e...

Citește tot arrow_forward

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Efectele eșecului au fost direct resimțite de agenții de vânzări, precum și la nivelul fluxului general dedicat, inclusiv în pierderile companiei (resurse de timp, costuri de achiziție, implementare, training angajați etc.).Aceasta nu a fost singura problemă de acest fel a companiei AVON, cu 2 ani în urmă, subsiduara din Brazilia a gigantului având parte de un eșe...

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul sistemului de management al depozitului de la Senior Software. Cel mai mare producator de produse din peste din tara a implementat sistemul WMS pentru a gestiona cele doua depozite de produse congelate de tip drive-in, cu o capacitate de 5.400 de paleti si cele doua spatii clasice de depozitare cu o capacitate de 1.600 de paleti....

Citește tot arrow_forward