Interviu Moise Jurca, CEO Medianet Group: tendinte tehnologice la Mobile World Congress 2014

17 martie 2014

Anul acesta, Qualteh, dezvoltatorul de software pentru mobil din cadrul grupului timisorean de IT Medianet, a participat pentru cea de-a patra oara la Mobile World Congress 2014, cel mai mare eveniment mondial din lume, ce reuneste anual cei mai mari dezvoltatori de tehnologie mobila. Despre o o prima evaluare posteveniment, noi tendinte pe piata de tehnologie mobila si cum au fost primite solutiile Qualteh aflam de la Moise Jurca, Director General Medianet Group.

Anul acesta, Qualteh, dezvoltatorul de software pentru mobil din cadrul grupului timisorean de IT Medianet, a participat pentru cea de-a patra oara la Mobile World Congress 2014, cel mai mare eveniment mondial din lume, ce reuneste anual cei mai mari dezvoltatori de tehnologie mobila. Despre o o prima evaluare posteveniment, noi tendinte pe piata de tehnologie mobila si cum au fost primite solutiile Qualteh aflam de la Moise Jurca, Director General Medianet Group.

  • Ce fel de servicii ofera compania Qualteh si cui se adreseaza acestea?

In cadrul Qualteh, dezvoltam aplicatii software mobile pentru zona enterprise. Ca si idee de baza, solutiile noastre software ajuta utilizatorii in eficientizarea proceselor de vanzare, managementul relatiilor cu clientii, gestionarea actiunilor de logistica si depozite, raportare mobila pentru sistemele interne.

  • Mare parte din solutiile Qualteh sunt deja implementate in companii. Puteti mentiona cateva dintre industriile care le-au adoptat si rezultatele obtinute de beneficiari?

FMCG, automotive, distributie, financiar, extractie si prelucrare petrol sunt doar cateva dintre industriile pe care le deservim prin solutiile noastre software pentru mobil. Acestea sunt atat firme romanesti de top pe verticalele lor, cat si filiale ale unor firme internationale de renume, care au ales aplicatiile noastre pentru a-si eficientiza diferitele procese presupuse de activitatea desfasurata (productie, vanzari, distributie, relatie cu clientii, promovare), a creste productivitatea angajatilor si a reduce costurile inutile.

  • Sunteti deja la a patra participare la Mobile World Congress. Cum vedeti evolutia participarii Qualteh de-a lungul anilor?

Aplicatiile Qualteh au evoluat odata cu evolutia platformelor mobile. In urma cu patru ani am dezvoltat o mica parte a solutiei IQteh pe BlackBerry, la acel moment inca leader pe piata enterprise. Dezvoltarea platformelor ne-a obligat sa dezvoltam atat solutiile mai vechi cat si pe cele noi pe toate platformele mobile din piata: Windows Mobile, iOS, BlackBerry si Android. Mai mult, in baza intalnirlor si discutiilor avute in fiecare an in cadrul Mobile World Congress am inteles utilitatea unor tipuri de solutii pe zona enterprise si am urmat si noi aceasta linie de dezvoltare, astfel aparand: IQsfa, IQcrm, IQroute, Mob-IO si MobTAXI.

  • Cu ce asteptari ati participat la Mobile World Congress 2014 si cu ce planuri v-ati intors?

In multe din solutiile noastre software am implementat functii bazate pe conexiunile NFC, tehnologie in curs de adoptare de foarte multi producatori de terminale. Pe aceasta zona am avut intalniri cu parteneri ce au solicitat solutii pentru domeniile medical si educational. Pe langa acestea, ne-am intors cu ideea de mPower Solutions in minte, pentru domenii precum cel educational, sanatate, agricultura, dezvoltarea femeilor in anumite regiuni.

  • Care vor fi tendintele in domeniul aplicatiilor mobile? Cum se situeaza Qualteh in raport cu aceste tendinte?

Conceptul mPower constituie clar o directie pe termen lung pentru tot mai multe domenii de activitate, data fiind utilizarea telefoanelor mobile de aproape orice persoana. Daca in momentul de fata mHealth, mEducation, mAgri si mWomen sunt cele mai dezvoltate segmente, in curand noi domenii vor fi impinse de evolutia tehnologica catre integrarea diverselor solutii deja existente cu componente mobile, pentru utilizarea tuturor avantajelor acestora: acces rapid la informatie de oriunde si oricand. Cine s-ar fi gandit acum cative ani la conectarea sistemelor de irigatie cu senzori de mobile, iar acum mAgri e un concept ce a intrat deja pe piete precum Kenya, Senegal sau Ghana.

  • Privind oferta celorlalti dezvoltatori de aplicatii mobile pentru companii prezenti la eveniment, cum evaluati oferta Qualteh in acest moment?

An de an, ne mentinem in zona inovarii si prezentarii de noi solutii si noi idei. Vazand si restul aplicatiilor prezentate in cadrul editiei din acest an, in multe dintre aceste cazuri exista posibilitati de parteneriat cu dezvoltatorii acestor solutii, prin integrarea unor module din solutiile lor cu solutiile noastre deja consecrate sau nou lansate, pentru a oferi companiilor beneficiare pachete cat mai complexe si care sa raspunda cat mai multor nevoie presupuse de business-ul lor.

  • Cum va influenta aceasta participare planurile de business ale Qualteh? Vor aparea schimbari sau reorientari?

De mai bine de un an ne orientam tot mai mult catre zona externa pentru promovare solutiilor Qualteh in alte regiuni, prin parteneriate directe. Prin intalnirile avute in cadrul acestei editii exact acest lucru l-am urmarit, vizand pentru extindere in primul rand pietele din Europa si Africa, unde credem ca solutiile noastre ar fi bine primite.

  • Solutiile pe care le-ati prezentat in cadrul evenimentului au un camp de adresabilitate destul de larg. Cum au fost acestea primite de catre companiile cu care v-ati intalnit?

Chiar daca nu ne-am fi gandit,  tari in curs de dezvoltare din punct de vedere al infrastructurii mobile (Middle East, Africa, Europa de Est) sunt mai avansate in domeniul solutiilor software decat tarile din Europa Centrala, care au deja solutii in utilizare, dar care trebuiesc actualizate. In acest context, solutiile noastre, care sunt solutii dezvoltate pe concepte si tehnologii actuale si de viitor, vin ca o solutie naturala la nevoile companiilor ancorate in prezent si cu focus pe viitor, iar discutiile purtate in cadrul evenimentului au constituit un feedback pozitiv in ceea ce priveste munca noastra de pana acum si aplicatiile in curs de dezvoltare in cadrul firmei noastre.

  • Chiar daca este foarte devreme pentru un follow up, puteti schita totusi o evolutie  a intalnirilor avute in cadrul Mobile World Congress 2014?

In momentul de fata suntem in stadiul in care customizam discutiile cu fiecare firma cu care ne-am intalnit in cadrul evenimentului, trecand discutiile la un nou nivel. In cateva luni va fi posibila masurarea rezultatelor unor eventuale colaborari, implementari si parteneriate.

Despre Medianet Group:
Medianet Group este unul dintre principalii jucatori in industria IT din zona de vest a Romaniei, integrand solutii hardware si software de la vendori mondiali de top (parteneri cu divizia sa de hardware pentru B2B si retail, Medianet) cu solutii software pentru mobile dezvoltate in cadrul diviziei sale de software, Qualteh.

Despre Medianet:
Cu o experienta de peste 15 ani pe piata de IT din zona de vest a tarii,  Medianet este unul dintre principalii furnizori de solutii informatice din vestul Romaniei, cu un portofoliu notabil de produse, servicii si solutii IT si cu parteneriate de durata cu principalii vendori mondiali de tehnologie informationala. Mai multe despre profilul si oferta Medianet pe www.m8m.ro

Despre Qualteh:
Cu un portofoliu deja notabil de solutii software dedicate eficientizarii fluxului informational si gestionaraa acestuia in cadrul companiilor beneficiare, in functie de dimensiunea lor si industria in care activeaza, Qualteh a fost mereu un pionier pe piata dezvoltatorilor de solutii mobile datorita aplicatiilor software dezvoltate si implementate cu succes. Cu o combinatie de succes intre expertiza tehnica si excelenta serviciilor, Qualteh aduce valoare pe termen lung in afacere unor companii de top din industriile Automotive, FMCG, Distributie sau Transport. Mai multe despre solutiile si serviciile Qualteh pe www.qualteh.comwww.iqsfa.comsi www.mob-io.com

Qualteh

Cu un portofoliu deja notabil de soluții software dedicate eficientizării fluxului informațional și gestionarăă acestuia în cadrul companiilor beneficiare, in funcție de dimensiunea lor și industria în care activează, Qualteh a fost mereu un pionier pe piața dezvoltatorilor de soluții mobile datorită aplicațiilor software d...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward