INTRAROM și DELL lansează un parteneriat strategic în domeniul Big Data

11 noiembrie 2013

Intrarom, important vendor ICT din Romania, în parteneriat cu Dell, companie americana lider in tehnologia informatiei si a comunicatiilor, a organizat un Forum Executiv având ca subiect soluțiile inovatoare bazate pe analiza Big Data, la Hotelul Radisson Blu din București.

Intrarom, important vendor ICT din Romania, în parteneriat cu Dell, companie americana lider in tehnologia informatiei si a comunicatiilor, a organizat un Forum Executiv având ca subiect soluțiile inovatoare bazate pe analiza Big Data, la Hotelul Radisson Blu din București.

Participanții au avut ocazia să afle noutăți despre revoluția Big Data și să evalueze posibile moduri de utilizare de înalt nivel ale acestei tehnologii:

  • Garantarea calității serviciilor pentru abonații rețelelor de telefonie mobilă
  • Recomandarea de conținut IP TV
  • Eficientizarea din punct de vedere operațional a serviciilor financiare
  • Estimarea și prevenirea pierderii abonaților
  • Analiza contorizării inteligente (Smart Metering) pentru consumul/cererea de energie

Platforma tehnologică BigStreamer, produs al Intracom Telecom pentru Big Data Analytics și Procesare de Evenimente Complexe, este utilizată pentru a face posibile aceste cazuri de aplicabilitate avansate. BigStreamer folosește puterea oferită de Hadoop pentru a imbunătăți cu acțiuni în timp real perspectivele rezultate din analiza bazată pe fluxuri de date.

Dezvoltat în mod special pentru organizațiile din sectorul public și din cel privat care dețin volume mari de date complexe, BigStreamer combină cunoștintele avansate și experiența directă a Intracom Telecom, integrator de sisteme specializat, cu tehnologia de vârf în industria IT furnizată de catre Dell.

În cadrul evenimentului au fost prezentate din partea Dell soluții hardware și software care facilitează introducerea și utilizarea cu succes a tehnologiilor de analiză a datelor în cadrul companiilor din toate domeniile de activitate.  Prezentarea s-a axat pe soluțiile bazate pe Hadoop, servere Dell PowerEdge C și echipamente de rețea Dell Force10, care oferă tehnologii de analiză predictivă a seturilor mari de date nestructurate.

Dl. Spyros Sakellariou, Content Delivery & Value Added Services Manager la Intracom Telecom a declarat: „Suntem mandri ca am realizat acest parteneriat strategic cu Dell pentru a putea oferi in zona Europei de Est si Orientului Mijlociu  solutii avansate pentru clientii nostri din domenii precum energie, cloud, telecom si banking. Companiile care au implementat deja BigStreamer au inregistrat beneficii semnificative in ceea ce priveste fidelizarea clientilor si cresterea satisfactiei acestora, crearea de noi surse de venit prin oferirea de servicii suplimentare clientilor existenti, precum si optimizarea costurilor operationale si de infrastructura”.

Dl. Marius Purice, Consultant Next Generation Computing Solutions la Dell Romania comenteaza: „Acest parteneriat a avut in vedere cu precadere  reducerea costurilor de achizitie si de operare pentru sistemele BigData, dar si crearea unui ecosistem care cuprinde  hardware, software si parteneriate tehnologice, permitand oferirea de solutii complete pentru clientul final. In acest cadru devin posibile integrari de inalt nivel intre solutiile Dell si platforme specializate, dezvoltate de parteneri pentru analiza datelor, asa cum este BigStreamer de la Intrarom”.

Aflați mai multe despre BigStreamer vizitând www.intracom-telecom.com/BigStreamer

Aflați mai multe despre soluțiile Dell pentru Business Intelligence vizitând http://www.dell.com/learn/us/en/555/business-intelligence.

Despre Intrarom :

Intrarom, subsidiara Intracom Telecom Grecia, și-a consolidat constant poziția sa de vendor semnificativ pe piata telecomunicațiilor din Romania și astăzi are peste 400 de angajați și o suprafață totală industrială de 33.000 mp. Sustinuță de o infrastructură solidă, rezultat al unei investiții de peste 30 milioane euro, experiența companiei acoperă urmatoarele linii de business: soluții telco la cheie; soluții integrate IT&C pentru Sectorul Public; aplicații customizate  pentru Entreprise, Utilități și Banking; suport multi-vendor și servicii de field maintenance; producție de sisteme de telecomunicații.

Despre DELL:

Dell Inc. (NASDAQ: DELL) este o companie receptivă la cerinţele clienţilor săi, oferind tehnologii şi servicii inovatoare care îi ajută să obţină mai mult. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.dell.com.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward