Ixia este prima companie care asigură vizibilitate end-to-end pentru cele mai mari paltforme publice de cloud

08 noiembrie 2017

Ixia, parte a Keysight Technologies și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții de securitate și vizibilitate a rețelelor, a anunțat că a extins platforma CloudLens™ Visibility pentru a integra suport pentru Microsoft Azure, Google Cloud Platform, IBM Bluemix și Alibaba Cloud, pe lângă Amazon Web Services, Windows și Linux, care sunt deja suportate de platformă. Astfel, Ixia CloudLens devine prima soluție de vizibilitate

Ixia este prima companie care asigură vizibilitate end-to-end pentru cele mai mari paltforme publice de cloud

Infrastructura IT a companiilor evoluează către o platformă bazată pe multiple servicii care rulează în cloud. În condițiile în care datele de business sunt transferate între aplicații locale din centre de date private și aplicații care rulează pe platforme publice de cloud, vizibilitatea end-to-end în această infrastructură devine o provocare. Lipsa de acces granular la traficul din cloud, indiferent de furnizorul de servicii de cloud, conduce la apariția unor zone fără vizibilitate în rețea, care pot compromite performanța și securitatea aplicațiilor, făcând ca utilizatorul să aibă o experiență de utilizare mai proastă și crescând riscurile de securitate ale rețelei. 

Ixia CloudLens oferă vizibilitate completă în medii cloud – publice, private sau hibride - și este prima soluție Software-as-a-Service (SaaS). Produsul CloudLens a fost proiectat cu scopul de a păstra beneficiile cloud-ului – scalabilitate, flexibilitate și agilitate - oferind, în același timp, securitate și instrumente de analiză și testare necesare pentru a păstra vizibilitatea în rețea cu care clienții sunt deja obișnuiți într-o infrastructură privată.

„Mediile hibride și multi-cloud creează provocări echipelor de securitate care trebuie să gestioneze mai multe segmente și care nu mai au vizibilitatea pachetelor de date necesară pentru a securiza rețeaua”, a spus Dan Thormodsgaard, CTO și Co-Founder la Fishtech Group. „Ixia CloudLens rezolvă această problemă printr-o platformă ce nu ține seama de tipul de cloud folosit, suportând de la AWS, Azure, IBM și multe altele, până la sisteme de operare Microsoft și Linux. Această flexibilitate îi permite serviciului CloudLens să furnizeze date la nivel de pachet împreună cu o modalitate simplă de a gestiona centralizat aplicațiile de pe orice platformă. Datorită parteneriatului dintre Ixia și Fishtech Group, CloudLens oferă acces granular la traficul din rețeaua clientului, în timp ce parteneri precum ProtectWise și Perch asigură detectarea automată a amenințărilor, permițând organizațiilor să asigure securitatea cloud-ului.”

CloudLens Public le oferă utilizatorilor posibilitatea să:

  • Implementeze și să gestioneze cu ușurință propria infrastructură în diferite platforme cloud, indiferent dacă acestea sunt publice, private sau hibride
  • Folosească orice sistem de operare, fie că este Windows sau Linux, pe orice platformă
  • Asigure performanța instrumentelor și aplicațiilor care rulează pe platforme de cloud publice, menținându-le, în același timp, scalabile
  • Optimizeze nivelul de securitate și să ofere informații relevante din aplicații

Arhitectura produsului CloudLens este "serverless", ceea ce îi permite să ruleze pe orice platformă cloud. Această soluție permite clienților flexibilitatea și posibilitatea de a-și administra singuri infrastructura fără a implica furnizorii de servicii cloud. CloudLens rulează independent de topologia rețelelor indiferent de natura lor (fizic sau virtual).

Ixia lucrează cu principalii furnizori de instrumente de securitate, APM și NPM, inclusiv cu furnizori open source, pentru a pre-valida interoperabilitatea. În acest fel, CloudLens garantează clienților o experiență de utilizare cât mai ridicată oferindu-le vizibilitate completă pe platforme cloud. Partenerii tehnologici sunt: AppNeta, The Bro Project, CA Technologies, Dynatrace, Eastwind Networks, FireEye, Jask, LogRhythm, NetFort Technologies, NTOP, ProtectWise, Perch Security, RSA Security, Savvius, Sinefa, Suricata, Wireshark și VolPmonitor.

„Ixia înțelege că cei care iau deciziile în industria IT trebuie să implementeze și să gestioneze platforme hibride viabile și să opereze într-un mediu de business unde performanța aplicațiilor este esențială pentru succesul financiar și pentru păstrarea relației bune cu clienții”, a spus Bethany Mayer, Președinte al Ixia. „De aceea am și dezvoltat CloudLens – o platformă nativă de vizibilitate în cloud, care elimină zonele fără vizibilitate din întregul spectru, de la cloud până la mediile fizice, oferindu-le clienților noștri posibilitatea să îmbunătățească eficiența instrumentelor de monitorizare și asigurându-le accesul la o sumă mai mare de informații  pentru a reduce timpul în care aplicațiile importante nu funcționează.”

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward