Kaspersky Lab îşi surclasează competitorii în urma evaluării soluţiilor de securitate în mediul virtual

10 iunie 2014

Kaspersky Lab a anunțat rezultatele unui test comparativ destinat măsurării eficienței generale a noului produs Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent în comparație cu Symantec Endpoint Security și Trend Micro Deep Security pe hypervisor Hyper-V. Aceasta este prima examinare a noii soluţii Kaspersky Lab, care a fost lansată în luna aprilie 2014.

Kaspersky Lab a anunțat rezultatele unui test comparativ destinat măsurării eficienței generale a noului produs Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent în comparație cu Symantec Endpoint Security și Trend Micro Deep Security pe hypervisor Hyper-V. Aceasta este prima examinare a noii soluţii Kaspersky Lab, care a fost lansată în luna aprilie 2014. Obiectivul acestui test administrat de AV-TEST, a fost de a analiza nivelul de protecție asigurat de soluțiile de securitate și impactul acestora asupra performanței infrastructurii virtuale. Toate cele trei soluții testate au demonstrat o capacitate la fel de înaltă de detectare a fişierelor malware, în timp ce Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a demonstrat o performanță semnificativ mai mare pe câteva sectoare, inclusiv pornirea mai rapidă în cazul unui număr mai mare de computere virtuale și un impact cu 40-65% mai scăzut asupra performanței sistemului în timpul administrării mai multor mașini virtuale.

Evaluarea totală AV-TEST a constat în patru teste separate: testul „real-world”, testul „prevalent malware detection”, testul „Login VSI” și testul „Boot Storm”. Primele două dintre acestea au fost create pentru a evalua capacitățile de protecție, expunând mașinile virtuale la 48 de amenințări întâlnite în  mod curent și prin scanarea a 9.851 de mostre răspândite de malware. Fiecare exemplar nedetectat inițial a fost activat pe un computer de verificare, pentru a observa dacă  soluția de securitate permitea programului dăunător să funcționeze pe deplin. Următoarele două teste au măsurat impactul asupra performanței sistemului cu ajutorul suitei de teste Login VSI  asupra a 50 de mașini virtuale, operând pe un hypervisor și măsurând timpul de pornire într-un test „Boot Storm”.

Testul de performanță ilustrează care sunt diferenţele în utilizarea soluției de securitate destinat endpoint-urilor fizice pentru protejarea mașinilor virtuale. În ambele teste de performanță, Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a înregistrat rezultate remarcabil mai bune decât cele ale competitorior săi. Utilizând suita Login VSI pentru măsurare, AV-TEST a stabilit că soluţia Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent a avut un impact cu 40% mai scăzut asupra performanței sistemului decât Symantec și cu 65% mai mic decât Trend Micro.

În cadrul testului de performanță „Boot Storm”, care a comparat timpul de pornire a mașinii virtuale faţă de o pornire standard, Symantec a înregistrat un timp de pornire întârziat al mașinii virtuale, în medie de 3 ori mai mare decât în lipsa unui software de securitate, iar Trend Micro a întârziat timpul de pornire de 4 ori mai mult comparativ cu pornirea standard.

Rezultatele combinate ale celor două teste de performanță arată că soluția de securitate Kaspersky Lab pentru maşini virtuale este capabilă să opereze pe rețele virtuale mai mari într-un mod mai eficient. „Când am măsurat impactul soluțiilor de securitate asupra subsistemelor de stocare, acesta a fost similar pentru toate cele trei soluţii atunci când am avut de-a face cu puține mașini virtuale funcționând pe hypervisor”, a declarat Maik Morgenstern, CEO and Technical Director în cadrul AV-TEST. „Valorile au început să difere când am lucrat cu 10 sau mai multe mașini virtuale, iar când am avut de-a face cu 20 sau mai multe mașini, diferențele au crescut considerabil. Vorbind despre timpul de pornire, cea de-a 25-a mașină virtuală care opera Trend Micro a avut nevoie de de două ori mai mult timp decât cea care opera cu soluția Kaspersky Lab și de patru ori mai mult decât durata standard”, a încheiat Maik Morgenstern.

De asemenea, testele pentru protecție au arătat că fiecare produs a înregistrat un nivel similar de protecție, ceea ce era de așteptat pentru soluțiile de securitate la nivel enterprise. Kaspersky Lab și Symantec au detectat 100% din ameninţări în cadrul testelor „real world”, în timp ce Trend Micro a omis unul. Și Kaspersky Lab și Trend Micro au obţinut cel mai mare calificativ pentru că au detectat peste 99,8% din totalul celor mai frecvent întâlnite mostre malware, în timp ce Symantec a primit un calificativ mai mic pentru detectarea a 99,7% din fişiere.

„Această cercetare arată că eficienţa soluțiilor de securitate care nu sunt create special pentru maşinile virtuale poate fi limitată”, a avertizat Nikita Shvetsov, Chief Technology Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Însă, pentru companiile care utilizează mii de computere sau servere virtuale, degradarea performanței cauzată de utilizarea unui software de securitate nepotrivit poate fi enormă. Managerii IT pot fi siguri că soluţiile de securitate virtuală din portofoliul Kaspersky Lab sigură protecția necesară, fără a diminua în mod inutil performanța”, a explicat Nikita Shvestov.

Pentru rezultatele complete ale testului, vizitați site-ul web AV-TEST.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Atacatorul poate porni camerele video de la distanță și obține imagini live din locuințele în care sunt amplasate și le poate da diverse comenzi. Modelul este suficient de bine vândut pentru a stârni interesul criminalilor informatici, aplicația de instalare a camerei fiind descărcată de peste 100.000 de utilizatori, doar din magazinul Google Play. Cercetările Bitdefend...

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul sistemului de management al depozitului de la Senior Software. Cel mai mare producator de produse din peste din tara a implementat sistemul WMS pentru a gestiona cele doua depozite de produse congelate de tip drive-in, cu o capacitate de 5.400 de paleti si cele doua spatii clasice de depozitare cu o capacitate de 1.600 de paleti....

Citește tot arrow_forward