Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

11 septembrie 2019

Kaspersky a făcut primul pas în protejarea fair play-ului în domeniul eSports: compania a introdus o versiune beta a noii sale soluții Kaspersky Anti-Cheat pentru a ajuta organizatorii să combată trișorii. Cu această nouă ofertă cloud, Kaspersky detectează în timp real tentativele de a trișa și furnizează rapoarte automate clientului, care poate apoi să ia o decizie disciplinară.

Kaspersky prezintă o soluție cloud creată pentru a contracara trișatul în domeniul eSports

În prezent, jucătorii online se confruntă adesea cu fenomenul trișatului în jocuri. Doar 12% dintre ei nu s-au confruntat niciodată cu acțiunile neloiale ale altor jucători, potrivit celui mai recent sondaj Irdeto Global Gaming, în timp ce unul din trei jucători a mărturisit că a înșelat el însuși.

Cei care încalcă regulile s-ar putea să îi determine pe jucătorii corecți sau profesioniști să renunțe să participe la competiții, afectând relațiile din cadrul comunității de gaming. De asemenea, fenomenul trișatului poate afecta popularitatea și reputația unui turneu și, în cele din urmă, poate reduce veniturile sau numărul de parteneriate de perspectivă pentru organizatori.

Pentru a minimiza posibilitatea unui comportament neloial în cadrul competițiilor eSports, Kaspersky a lansat sistemul său Anti-Cheat, care poate fi integrat cu ușurință prin API-ul platformei eSports, pentru a asigura fair play-ul în timpul etapelor online ale unui turneu, atunci când este deosebit de dificil să monitorizezi trișatul.

Având această soluție instalată, pentru a participa la o competiție online, un jucător trebuie să instaleze clientul Anti-Cheat distribuit de platformă. După instalarea pe computerul jucătorului, informațiile despre procesul jocului sunt colectate, trimise în cloud-ul Anti-Cheat Kaspersky și analizate pentru a detecta acțiuni suspecte. În același timp, arbitrul turneului va primi rapoarte în timp real, despre trișat, printr-o interfață web. Prin urmare, soluția Anti-Cheat Kaspersky oferă dovezi tehnice privind trișatul. fără a lua nicio măsură împotriva jucătorului, lăsând decizia finală arbitrului și organizatorilor turneului.

Foarte important, pe lângă faptul că asigură detectarea înșelătoriei, Kaspersky Anti-Cheat pune experiența utilizatorului pe primul loc și nu afectează procesul jocului, nici nu supraîncarcă traficului.

„Fair play-ul este foarte important pentru jucătorii care se străduiesc să-și arate clasa și priceperea. Atunci când jocuri precum CS:GO, PUBG sau DOTA 2 devin suprapopulate cu trișori, participanții onești vor juca mai rar sau chiar vor renunța de tot la joc”, explică Anton Selikhov, Product Owner Kaspersky Anti-Cheat. „Prin urmare, soluția noastră va oferi organizatorilor turneului oportunitatea de a menține un echilibru stabil în comunitatea de jocuri și de a monitoriza progresul competițiilor. Odată cu introducerea Kaspersky Anti-Cheat, compania noastră aduce cei peste 20 de ani de experiență în combaterea malware-ului și a infracționalității cibernetice, pe un nou teritoriu. Dar nu intenționăm să ne mulțumim cu atât: anul acesta va fi lansată și Kaspersky Anti-Cheat for Multiplayer.”

Kaspersky a anunțat și prima sa tranzacție comercială cu StarLadder, în cadrul căreia compania își oferă serviciile pentru a oferi platformei posibilitatea de a organiza turnee corecte, unde jucătorii și publicul pot fi siguri de existența fair play-ului.

Alexander Chegrinez, Chief Business Development Officer la StarLadder adaugă: „Mulți jucători pot trișa pentru a câștiga bani reali sau pentru a se califica în turnee. Acest fenomen în creștere poate submina încrederea în industria eSports și scădea popularitatea turneelor online. Soluția Kaspersky Anti-Cheat ne permite să folosim experiența vastă a companiei în domeniul jocurilor. Vom testa această nouă soluție la turneele noastre pentru a verifica cât de des apelează jucătorii la un comportament necinstit. Suntem siguri că această nouă soluție va aduce mai mulți jucători pe platforma StarLadder și va facilita dezvoltarea unei comunități mai sănătoase de gaming.”

Soluția Kaspersky Anti-Cheat este disponibilă la nivel global și este concepută atât pentru dezvoltatorii de jocuri, cât și pentru organizatorii turneelor din domeniul eSport. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul nostru: https://go.kaspersky.com/anticheat.html.

 

Kaspersky

Kaspersky Lab este unul dintre furnizorii de soluții de securitate informatică cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. În prezent, compania este una dintre cele mai importante patru companii de securitate IT*, continuând să-și îmbunătățească poziția pe piață. Potrivit rezultatelor financiare ale companiei î...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
Kaspersky Anti-Virus 2015

Kaspersky Anti-Virus 2015 vă oferă tehnologii antivirus esențiale pentru PC-ul dumneavoastră cu o protecție in timp real bazată pe cloud - pentru cele mai noi amenințări de tip malware. Lucrând in fundal - cu un scan inteligent si update...

Citește tot arrow_forward
Kaspersky-Internet Security 2015

Kaspersky Internet Security 2015 combină o arie vastă de tehnologii ușor de folosit și riguroase pentru a vă proteja de orice tip de malware, dar si de amenințările existente pe Internet - inclusiv cybercriminalii care încearcă să vă ...

Citește tot arrow_forward
KasperskySmall Office Security 3

Kaspersky Small Office Security este o soluție special creată pentru microintreprinderi. Oferă o protecție de nivel înalt pentru PC si server, fiind ușor si rapid de instalat, configurat si utilizat. De asemenea, puteți administra securit...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește tot arrow_forward

Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018, conform datelor Kaspersky Lab

În apropierea zilei de Sfântul Valentin, experții Kaspersky Lab au detectat o creștere accentuată a activităților de phishing, infractorii oferindu-le utilizatorilor diverse produse romantice. Numărul total de încercări ale utilizatorilor de a vizita site-uri web frauduloase care au o temă romantică, detectate și blocate în prima jumătate a lunii februarie, s-a d...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky extinde cooperarea cu INTERPOL, în lupta comună împotriva infracționalității cibernetice

Compania globală de securitate IT Kaspersky și INTERPOL au semnat un nou acord pe cinci ani, de colaborare în lupta împotriva infracționalității cibernetice din toată lumea. Acesta este al doilea acord între cele două părți, primul fiind semnat în 2014.

Citește tot arrow_forward