La aniversarea a 15 ani Star Storage isi doreste extinderea globala

21 august 2015

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, anunta aniversarea astazi, 21 august, a 15 ani de la infiintarea companiei. Aceasta varsta vine cu noi proiecte de largire a portofoliului de clienti si de extindere pe noi piete la nivel international. 

La aniversarea a 15 ani Star Storage isi doreste extinderea globala

Star Storage, furnizorul roman de top pentru solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare IT si servicii Cloud, anunta aniversarea astazi, 21 august, a 15 ani de la infiintarea companiei. Aceasta varsta vine cu noi proiecte de largire a portofoliului de clienti si de extindere pe noi piete la nivel international. 

In anul 2000, Star Storage isi incepea activitatea cu o echipa mica de doar cativa oameni ambitiosi, dar cu obiective mari, cu dorinta de a se pozitiona in piata romaneasca ca furnizorul roman specializat in protectia si  managementul documentelor si al informatiilor. Au urmat 15 ani de constructie, inovatie si foarte multe lucruri facute din convingere si cu pasiune.

Inca din anul 2000 a fost construit Centrul de Solutii, unde clientii sunt sprijiniti in luarea unei decizii, solutiile Star Storage putand fi demonstrate, configurate si testate cu date si aplicatii similare celor existente in compania lor, cu asistenta din partea  celor mai buni specialisti.

Apoi, in anul urmator, a fost inaugurat Centrul de Conversie Documente, care permite conversia digitala, protejarea si accesarea informatiilor extrase din orice tip de documente, indiferent de formatul sau de gradul lor de uzura, cu o capacitate zilnica de procesare de peste 1.000.000 documente.

Pe parcursul anilor au fost analizate permanent nevoile clientilor si astfel in 2008, in vederea completarii portofoliului de servicii de procesare externalizata a documentelor, a fost deschis Centrul de Productie Documente, dotat cu echipamente si tehnologie de mare performanta pentru a putea oferi clientilor cele mai bune servicii pentru procesarea datelor variabile si pentru design-ul, tiparirea digitala, implicuirea si expedierea pe canale multiple a documentelor tranzactionale.

Un reper reprezentativ a fost apoi, in 2009, constructia Centrului de Date, reprezentand o investitie majora, un centru de date de nivel Tier-3 care respecta cerintele impuse de standardele TIA-942 si Uptime Institute si din cadrul caruia sunt livrate serviciile de infrastructura externalizata si Cloud.

Pentru a oferi servicii complete de gestiune externalizata a arhivei de documente, de la productia lor pana la depozitarea si distrugerea acestora, a fost inaugurat in 2010 Centrul de arhivare fizica, o locatie securizata de depozitare a documentelor care indeplineste cele mai stricte reglementari legale, oferind clientilor alternativa externalizarii gestiunii arhivei de documente pe hartie, avand astfel posibilitatea de a-si concentra atentia si resursele catre alte activitati generatoare de profit.

In anul 2014, prin intrarea in actionariatul companiei Axxess Capital, managerul de investitii al Emerging Europe Accession Fund (EEAF), s-a facut o injectie de capital de 5 milioane euro, avand ca obiectiv continuare investitiilor in produsele software proprii si in tehnologii emergente, cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicatii cat si servicii de infrastructura si adoptarea de noi segmente de piata (intreprinderi mici si mijlocii) si zone geografice (piata globala),

“Au fost ani de constructie, extindere si foarte multa munca si pasiune. Am respectat in permanenta un set clar de valori, ne-am diferentiat fata de competitie tinand cont de nevoile clientilor nostri si am construit si am inovat permanent. Am creat propriile noastre produse software, competitive la nivel international si alese deja de companii globale din industrii de top.

Ca in orice viata au fost multe momente bune, dar si perioade dificile, perioade caracterizate de criza economica globala, de o piata nationala care s-a contractat, de o permanenta lupta politica absurda, de o lipsa acuta de cash atat in sectorul public, cat si in cel privat, de insolvente, falimente si de o lupta permanenta pentru supravietuire a companiilor. In toti acesti 15 ani ma bucur si ma simt mandru ca am avut alaturi o echipa de profesionisti care au facut toate aceste lucruri posibile. Doresc sa le multumesc si sa le urez la multi ani impreuna!”, a declarat Catalin Paunescu, CEO Star Storage.

STAR STORAGE

Despre Star Storage S.A.Star Storage este un furnizor global de servicii IT care dezvolta si furnizeaza solutii de ultima ora de protectie si management a informatiior pentru organizatii publice si private de top. Dezvoltator de produse proprii, cu peste 19 ani de experienta in domeniu si un portofoliu de peste 500 de clienti de pe 4 continent...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward