La ce sa va asteptati cand implementati un ERP pentru constructii

28 octombrie 2016

Varietatea proiectelor de constructii, dispersia teritoriala, concurenta, termenele stricte impuse de beneficiari sau activitatea ciclica dictata de conditiile meteo sunt provocari majore pentru constructori. Utilizand SocrateCloud ERP, companiile de constructii se pot asigura ca respecta termenele de livrare, calitatea si bugetele prevazute, in v

 La ce sa va asteptati cand implementati un ERP pentru constructii

Varietatea proiectelor de constructii, dispersia teritoriala, concurenta, termenele stricte impuse de beneficiari sau activitatea ciclica dictata de conditiile meteo sunt provocari majore pentru constructori. Utilizand SocrateCloud ERP, companiile de constructii se pot asigura ca respecta termenele de livrare, calitatea si bugetele prevazute, in vederea maximizarii satisfactiei clientilor, dar si a profitabilitatii.

Se pot controla calitatea si nivelul stocurilor si planifica aprovizionarea cu verificarea respectarii conditiilor agreate prin contract, a preturilor, a termenelor de livrare si a conditiilor de plata. SocrateCloud gestioneaza, de asemenea, intreg procesul de vanzare: de la clienti si conditii comerciale, oferte, contracte, comenzi clienti, livrari, facturari si pana la incasari. SocrateCloud vine si in ajutorul departamentelor financiar-contabile, automatizand intreaga activitate de pe toate santierele si din toate centrele de profit, consolidand informatiile la nivel de grup. Astfel se optimizeaza cash flow-ul si se pot obtine mult mai rapid toate rapoartele cerute de legislatie pe divizii, dar si consolidat.

Functionalitati must-have pentru o solutie ERP pentru constructii

Gestiunea lucrarilor de constructii

SocrateCloud gestioneaza derularea eficienta a lucrarilor de constructii, evidentiaza atat cantitativ, cat si valoric toate resursele utilizate, planifica alocarea acestora pe proiecte, faze, subfaze si activitati, urmareste consumurile si costurile si calculeaza profitabilitatea in timp real.

Gestiunea echipamentelor si a utilajelor

Echipamentele si utilajele sunt planificate si urmarite pe lucrari, consumurile fiind inregistrate in fisa de utilaj. SocrateCloud evidentiaza orele lucrate, consumurile de motorina si kilometri parcursi. Toate costurile pot fi inregistrate separat pe timp de deplasare, stationare sau lucrare propriu-zisa. De asemenea, pentru fiecare echipament se pastreaza o evidenta a asigurarilor obligatorii, a ratelor CASCO, a rovignetelor sau a reviziilor periodice cu mecanisme de notificare la apropierea termenului limita sau la expirarea acestora.

Controlul costurilor pe proiect

SocrateCloud permite definirea si urmarirea costurilor planificate, bugetate si angajate, realizand o comparatie in timp real cu costurile efective rezultate in urma executiei lucrarilor, iar aceasta comparatie poate fi realizata la nivel de proiect, faza, subfaza sau activitate.

Gestiunea pontajelor

SocrateCloud gestioneaza atat pontajul lucratorilor de pe santiere, cat si al personalului Tesa. Înregistrarea orelor lucrate se poate face pe proiect, pe faze sau pe subfaze, cu evidentierea activitatilor prestate, dar si a tipului de ore: ore normale, ore de noapte, sarbatori legale, concedii sau delegatii. Înregistrarea pontajelor se poate face fie direct de pe santier, fie prin importul datelor in mod centralizat, la sediu. Pontajele pot fi verificate si aprobate de catre seful de santier si sunt folosite ca baza de calcul salarial.

Analize si raportari specifice industriei de constructii

O solutie ERP dedicata industriei de constructii trebuie sa ofere rapoarte special create pentru nevoile acestei industrii. Cu ajutorul rapoartelor dedicate din SocrateCloud, companiile pot urmari in timp real profitabilitatea, consumul de materiale, manopera sau utilaje planificat versus realizat, costuri pe proiect bugetate versus realizate, flux de numerar, productie in curs, cheltuieli nealocate sau solduri neachitate. 

SocrateCloud furnizeaza o aplicatie integrata firmelor care activeaza in domeniul constructiilor si ajuta la gestiunea eficienta a tuturor proceselor din companie: achizitii, managementul contractelor, costurilor, consumurilor, salariatilor, echipamentelor si utilajelor, maximizand profitul printr-o executie eficienta a fiecarui proiect si prin posibilitatea gestionarii mai multor proiecte cu resurse mai putine, prin integrarea si automatizarea proceselor cheie.

Pentru mai multe detalii despre solutia noastra puteti consulta studiile de caz Rampad si C.C.C Kronstandt sau pagina dedicata - SocrateCloud solutia completa pentru constructii.

Pentru mai multe informatii despre solutiile BITSoftware, va rugam sa ne contactati pe adresa [email protected] sau sa consultati www.bitsoftware.eu si www.socratecloud.ro

BITSoftware

Cu peste 26 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si construc...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Prima cantină din România care implementează soluția de casierie automată se află într-o clădire de birouri din Cluj

Pentru a îmbunătăți experiența clienților CBC Bistro și pentru a accelera timpul de încasare, Cluj Business Campus a ales să introducă o soluție inovatoare în procesul de servire a clienților: casieria automată. Această soluție presupune înlocuirea caselor de marcat tradiționale cu case automate și este bazată pe algoritmi care permit recunoașterea automat...

Citește tot arrow_forward

Peste 2500 de soluții digitale de business vor fi prezentate la GoTech World 2019

GoTech World (denumit anterior Internet & Mobile World), cea mai amplă expo-conferință B2B din Europa Centrală și de Est, își deschide porțile pe 2-3 octombrie, la Romexpo, în Pavilionul B1 și aduce în atenția profesioniștilor sute de soluții IT & tech potrivite pentru nevoile digitale ale oricărei companii.

Citește tot arrow_forward

Cum schimbă tehnologia industria AgriBusiness?

Conform celor mai noi trenduri punctate de G2Crowd, două tendințe majore vor influența în următorii ani perspectiva și abordarea agriculturii: intențiile generației millenials (născuți în perioada 1981-1996) de a investi în această industrie, precum și determinarea importanței preciziei, care poate face diferența între productivitate și eșec....

Citește tot arrow_forward