Liberty Technology Park Cluj livrează la cheie o clădire întreagă companiei Siemens

19 august 2014

Prima fază a proiectului Liberty Technology Park Cluj este ocupată în proporție de 100%. S-au semnat antecontracte  pentru 30% din suprafața fazei II a proiectului.

Prima fază a proiectului Liberty Technology Park Cluj este ocupată în proporție de 100%. S-au semnat antecontracte  pentru 30% din suprafața fazei II a proiectului.

Evosoft, subsidiară Siemens ocupă clădirea B

Siemens a deschis un nou centru R&D în România sub brandul companiei subsidiare Evosoft în Liberty Technology Park Cluj. Ocuparea spațiilor a avut loc la începutul lunii august, compania ocupând o suprafață de peste 3 000 m2 , suprafața totală a clădirii B din parcul technologic.

Compania intenţionează să angajeze 210 ingineri până în 2017. Noii angajați vor fi implicați în proiecte globale de dezvoltare de software şi produs pentru toate diviziile Siemens.

Sediul din Liberty Technology Park Cluj implică o investiţie de peste 4,5 milioane euro şi include costurile aferente chiriei pe cinci ani, cheltuielile de amenajare şi suma iniţială alocată infrastructurii.

Procesul de reconversie continuă

Proiectul Liberty Technology Park Cluj a intrat recent în a doua fază a reconversiei care va fi livrată la finele anului, în decembrie.

În prezent, deși lucrările au început doar de două luni, s-au semnat antecontracte pentru 30% din faza II a proiectului, companiile mijlocii și mari fiind atrase de spațiile mari oferite pe nivel, fapt ce permite o compartimentare eficientă, dar și o personalizare totală birourilor.

Companiile de R&D ce au ales Liberty Technology Park Cluj ca destinație pentru birourile lor ne confirmă că proiectul decurge conform planului. Profilul rezidenților  contribuie nu numai la îndeplinirea obiectivului nostru de a crea un parc tech ce va genera inovație și progres ci va oferi  în timp și noi locuri de muncă. Fiecare birou livrat la timp și pe placul clienților noștri ne aduce cu un pas mai aproape de finalizare proiectului în toate fazele sale.” – Ion Sturza, Chairman of the Board, Liberty Technology Park Cluj.

Design interior de excepție și birouri predate la cheie
 
Sediul Evosoft, tip open space, a fost  amenajat conform ultimelor standarde și în concordanță cu ultimele tendințe de 2 companii românești. Designul interior este semnat Arhimar, iar execuția Corporate Office Solutions România.
Arhimar, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul construcțiilor și proiectării, a realizat proiectul de amenajare interioară al sediului noii companii. Corporate Office Solutions (COS) lider în consultanță și design de spații de lucru, partiții, lucrări electrice și mecanice, management de proiect și mobilier pentru spațiile de birouri. Fondat în 1997, COS și-a dezvoltat în permanență gama de servicii, devenind primul specialist din Romania în soluții integrate pentru amenajarea la cheie a spațiilor de birouri.

Conceptul nostru completează soluțiile inovatoare abordate în acest parc tehnologic. Am vrut să creăm un mediu plăcut, atrăgător, funcțional, dar și comod, un loc în care angajații să vină cu drag în fiecare zi. Este totodată un concept personalizat în totalitate în funcție de nevoile și profilul companiei, credem noi „tonic” și „fresh”.”Christophe Weller, Owner COS.

Colaborarea dintre COS, Arhimar și Liberty Technology Park Cluj a făcut ca sediul noii companii să fie predat la cheie, conceptul, execuția dar și realizarea întregului proiect fiind 100% personalizate în funcție de nevoile și dorințele clientului. 

Spherik Accelerator se pregătește să întâmpine primele startup-uri
 
Spherik Accelerator urmează să lanseze în această toamnă principalul program de accelerare pentru startup-uri. Timp de patru luni, echipele admise în programul Spherik vor lucra cu mentori și antreprenori tech din Statele Unite, Europa și România. Printre  elementele incluse în program se află EMPRETEC - modul creat de Națiunile Unite pentru a susține inițiativele antreprenoriale din țările emergente.
 
Activitățile Spherik Accelerator de până acum au urmărit înțelegerea ecosistemului local de startup-uri. Programul Spherik Student s-a adresat studenților clujeni înscriși în competiția Microsoft Imagine Cup și a susținut echipa câștigătoare Smilestone care a reprezentat Romania la finala din Seattle. Tot în acest an, Spherik a coordonat prima ediție Innovation Labs in Cluj - cinci dintre echipe fiind selectate să-și prezinte ideile în finala Demo Day de la București.

Despre Liberty Technology Park Cluj
 
Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D. Parcul tehnologic găzduiește 8 companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator și Tulemod. Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Experții Kaspersky Lab care investigau infrastructura cloud experimentală, creată pentru protezele bionice avansate, au identificat câteva probleme de securitate, necunoscute până acum, care ar fi putut permite unei terțe părți să acceseze, manipuleze, sustragă sau chiar să șteargă datele private ale utilizatorilor dispozitivelor. Aceste descoperiri au fost făcute cunoscut...

Citește tot arrow_forward

Românii au făcut cumpărături online în valoare de peste 3,5 miliarde de euro în 2018, cu 30% mai mult decât în 2017 | Raportul Pieței de E-Commerce GPeC 2018

Conform statisticilor și estimărilor GPeC împreună cu principalii jucători din piața românească de e-commerce (sursele sunt menționate la finalul raportului), valoarea cumpărăturilor online a depășit pragul de 3,5 miliarde de euro în 2018, cu aprox. 30% mai mult decât în 2017, când s-au înregistrat 2,8 miliarde de euro....

Citește tot arrow_forward

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

În 2018, Gaza Cybergang, despre care se știe acum că este formată din mai multe grupuri, cu grade diferite de complexitate, a lansat o operațiune de spionaj cibernetic ce vizează persoane și organizații cu un interes politic în Orientul Mijlociu.

Citește tot arrow_forward