Noile manuale pentru clasa I, realizate de Editura Litera si SIVECO Romania, sprijina invatatorii in activitatea de la clasa si incurajeaza copiii sa invete prin joc

19 august 2014

Editura Litera si SIVECO Romania pun la dispozitia profesorilor si elevilor doua manuale pentru clasa I, in format tiparit si digital: manual de Comunicare in limba romana (abecedarul) si manual de Matematica si explorarea mediului.

Editura Litera si SIVECO Romania pun la dispozitia profesorilor si elevilor doua manuale pentru clasa I, in format tiparit si digital: manual de Comunicare in limba romana (abecedarul) si manual de Matematica si explorarea mediului.

Accesand platforma Ministerului Educatiei Nationale, www.manuale.edu.ro, cadrele didactice vor putea selecta manualele pe care doresc sa le utilizeze in noul an scolar. Comenzile pentru noile manuale urmeaza sa fie realizate online de catre unitatile de invatamant, astfel incat ele sa ajunga in scoli pana la inceperea anului scolar.

”Manualele bogat ilustrate au fost elaborate in conformitate cu programa scolara si sunt structurate in cate 12 unitati de invatare, cu teme din universul apropiat al copilului”, a declarat Marin Vidrascu, director executiv Editura Litera.

Plusul de atractivitate este dat de componenta digitala a noilor manuale.

"Manualele in format digital pe care le propunem dascalilor vor oferi un plus de valoare activitatii la clasa datorita caracterului interactiv. Digitalul vine in sprijinul manualelor clasice atragand copiii prin joc, dar cu obiective didactice bine precizate, incurajandu-i sa cerceteze, sa descopere, sa lucreze in echipa si sa-si sustina in mod convingator ideile. Speram ca invatatorii si elevii sa foloseasca cu placere noile manuale", a declarat Florin Ilia, vicepresedinte SIVECO, responsabilul proiectului ”ManualPLUSDigital” (www.manualPLUSdigital.ro).

La elaborarea manualelor au contribuit psihopedagogi, specialisti in proiectarea invatarii, programatori, graficieni, redactori. Continutul a fost elaborat de autoare cu o bogata experienta in realizarea de manuale și de programe scolare pentru invatamantul primar: Gabriela Barbulescu, Daniela Besliu, Elena Niculae, Florentina Chifu.

De astazi, Editura Litera va deschide serviciul de call-center Telverde 0800-110222, care le va furniza tuturor celor interesati informatii referitoare la manuale si la materialele auxiliare. De asemenea, pe site-ul www.manualPLUSdigital.ro si pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/manualPLUSdigital, va functiona pe tot parcursul anului scolar Clubul Dascalului Modern, o platforma online care va fi punctul de intalnire cu toti colegii de breasla, cu autorii manualelor si cu parintii elevilor.

Prin inscrierea in club profesorii vor beneficia de serviciu gratuit de asistenta pentru folosirea suportului digital, valabil de luni pana duminica, in intervalul orar 08–20, și vor avea posibilitatea de a intra in dialog cu un specialist in folosirea manualului digital, prin sesiuni de chat online.

Noile manuale (in format tiparit si in format digital) vor inlocui manualele existente pana la aceasta data. Romania este printre primele tari europene care implementeaza manualele digitale, care vor fi disponibile si online.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Oracle ERP – digitalizare prin asistenți virtuali

Oracle ERP Cloud anunță extinderea tehnologiei AI, prin asistenți virtuali, în cadrul aplicațiilor enterprise, pentru a facilita interacțiunea dintre aplicațiile ERP și utilizatori.

Citește tot arrow_forward

Soluții cloud-to-cloud în agricultură: Climate FieldView pune datele științifice la dispoziția fermierilor

The Climate Corporation, divizia Bayer ce deține FieldView, platforma integrată de agricultură digitală lider în industrie, anunță un parteneriat încheiat recent cu CLAAS Telematics.

Citește tot arrow_forward