Medica M3 isi gestioneaza mai eficient activitatile cu SeniorERP, SeniorSFA si SeniorVisualBI

29 septembrie 2014

Medica M3 a implementat solutiile ERP, SFA si Business Intelligence de la Senior Software pentru a-si imbunatati colaborarea cu furnizorii si clientii printr-o mai buna organizare a operatiunilor interne si nu in ultimul rand pentru a creste acuratetea procesului decizional.

Medica M3 a implementat solutiile ERP, SFA si Business Intelligence de la Senior Software pentru a-si imbunatati colaborarea cu furnizorii si clientii printr-o mai buna organizare a operatiunilor interne si nu in ultimul rand pentru a creste acuratetea procesului decizional.

Infiintata in 1994, Medica M3 importa si distribuie o gama larga de produse consumabile, instrumente si echipamente stomatologice, atat pentru cabinetele dentare, cat si pentru laboratoarele de tehnica dentara. Compania detine 8 puncte de lucru in cele mai mari orase ale tarii (Cluj-Napoca, Baia-Mare, Brasov, Bucuresti, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu), iar prin reteaua de agenti de vanzare si distribuitori acopera intregul teritoriu al Romaniei.

Data fiind complexitatea activitatilor companiei, managementul a resimtit necesitatea unei solutii software complete, care sa integreze toate operatiunile desfasurate si sa permita comunicarea in timp real cu si intre punctele de lucru din tara si angajatii de pe teren. Mai mult decat atat, limitarile solutiei utilizate anterior in ceea ce priveste obtinerea in timp util a unor rapoarte si analize ingreunau semnificativ procesul decizional. In acest context, managerii Medica M3 au decis sa implementeze suita de sisteme integrate alcatuita din SeniorERP pentru managementul resurselor companiei, SeniorSFA pentru automatizarea activitatii reprezentantilor de vanzari de pe teren si SeniorVisualBI pentru analiza si raportare avansata.

Am decis ca avem nevoie de o solutie integrata de managament al afacerii in momentul in care cantitatea si complexitatea datelor ajunsesera la un nivel in care nu mai puteau fi gestionate fara solutii software integrate. In urma organizarii unei proceduri de analiza amanuntita a ofertelor de pe piata, am desemnat Senior Software ca fiind ofertantul cel mai potrivit nevoilor noastre, oferind un raport pret/calitate bun, o flexibilitate sporita si posibilitatea de a gestiona si analiza mai bine informatiile utile companiei.

A declarat domnul Mihai Maxim, Marketing Manager Medica M3.

In prezent, datorita existentei unei baze de date unice si a modului de lucru online al sistemului ERP, toti angajatii companiei au acces in timp real la informatii de actualitate legate de clienti, furnizori, stocuri, politici comerciale, documente inregistrate si solduri, bineinteles in functie de nivelurile de acces stabilite. Utilizarea sistemului ERP a favorizat si automatizarea proceselor legate de generarea documentelor, implementarea unor fluxuri de lucru bine definite pentru activitatile de achizitie, vanzare si distributie, definirea clara a politicilor comerciale in relatia cu furnizorii si clientii si nu numai.

Integrarea sistemului ERP cu SeniorSFA a permis transmiterea automata a comenzilor preluate de agentii de vanzare de pe teren direct catre ERP, ceea ce a dus la reducerea timpului de livrare. Mai mult decat atat, cu ajutorul aplicatiei mobile SFA, reprezentantii de vanzari au obtinut acces rapid la informatiile necesare pentru a-si desfasura activitatea in cele mai bune conditii: caracteristici detaliate ale produselor, preturi actualizate, promotii, stocuri, istoricul clientilor, soldurile acestora samd.

Toate datele din ERP si SFA pot fi ulterior analizate cu SeniorVisualBI, solutia Business Intelligence dezvoltata pe platforma Tableau Software, lider mondial in vizualizarea datelor. Cu ajutorul sistemului BI managerii urmaresc o serie de indicatori relevanti pentru companie, avand astfel posibilitatea de a actiona rapid pe o piata dinamica, precum cea din care face parte Medica M3. Printre indicatorii analizati se numara si cash-flow-ul, vanzarile nete, adaosul comercial, rata profitului, valoarea si cantitatea achizitiilor sau soldurile partenerilor.

Medica M3 colaboreaza cu unii dintre cei mai mari producatori de echipamente si consumabile pentru stomatologie din lume, printre care se numara si A-dec din SUA, Melag si Heraeus Kulzer din Germania, W&H din Austria, Kerr-Hawe din Elvetia, Sybron Endo din Olanda, GC din Japonia, Septodont din Franta si multi altii. De asemenea, compania ofera si asistenta tehnica de specialitate, informatii calificate despre produsele comercializate, precum si service autorizat de Ministerul Sanatatii pentru echipamentele stomatologice.

Senior Software

Fondata in 2003, Senior Software a realizat peste 400 de implementari de succes, utilizand cele mai noi tehnologii de la Microsoft alaturi de platforme testate la nivel international precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics. Senior Software a pornit cu o singura divizie iar, in prezent, dispune de 6 divizii prin c...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Lidl închide parteneriatul cu SAP după investiții de 500 de milioane de Euro și o implementare eșuată, care a durat 7 ani

Retaier-ul german Lidl a anunțat recent încheierea colaborării cu aplicația de tip ERP Hana, dezvoltată de SAP, după 3 ani în care compania software a lucrat la implementarea sistemului și 7 ani de la începerea planificării lui

Citește tot arrow_forward