MediHelp Internațional reduce semnificativ costurile prin migrarea în cloud-ul Microsoft, în parteneriat cu CRESCENDO

10 septembrie 2014

CRESCENDO, Casa de Soluții IT&C, anunță reușita proiectului de la MediHelp Internațional, ce a constat în migrarea la serviciile cloud Microsoft CRM online 2013 și Microsoft Office 365.   

CRESCENDO, Casa de Soluții IT&C, anunță reușita proiectului de la MediHelp Internațional, ce a constat în migrarea la serviciile cloud Microsoft CRM online 2013 și Microsoft Office 365.   

MediHelp Internațional utiliza, anterior migrării, versiuni mai vechi ale soluțiilor Microsoft CRM și Microsoft Exchange, găzduite pe infrastructura IT proprie și gestionate de către furnizori externi, deoarece compania nu are un departament IT intern dedicat. În lipsa unor echipamente profesionale, soluțiile erau însă greu de gestionat, spaţiul de stocare și de atașament erau limitate, iar situațiile de criză și / sau problemele de securitate nu puteau fi gestionate proactiv. Toate acestea generau întreruperi frecvente / imprevizibile ale funcţionalităţii şi, implicit, frustrări din partea managementului MediHelp Internațional, care considera costurile ca fiind relativ mari și nejustificate pentru nivelul de calitate al serviciilor furnizate.

În urma discuțiilor cu furnizorii şi a analizei alternativelor posibile, contractarea unor servicii de tip cloud computing trecea drept cea mai potrivită soluţie pentru MediHelp Internațional. Pe baza analizelor de cost, MediHelp Internațional a decis trecerea la Microsoft Dynamics CRM Online, practic aceeaşi soluție pentru gestiunea relațiilor cu clienţii folosită anterior, însă contractată printr-un abonament şi accesată de pe infrastructura Microsoft. Aceeași decizie a fost luată și pentru Office 365.

Ca partener pentru implementarea proiectului, MediHelp Internațional a selectat compania CRESCENDO, integrator IT&C cu experiență și partener Microsoft de nivel GOLD: „Cloud-ul se potriveşte perfect pe specificul MediHelp Internațional deoarece ne scapă de grija echipamentelor IT. Mi s-a părut foarte eficient să nu mai printez ofertele către clienţi, ci să le accesez oricând prin Internet.”, afirmă Laura Afrasine, Director General al MediHelp Internațional.

Proiectul a inclus o serie de personalizări pentru Dynamics CRM, precum și integrarea cu site-ul MediHelp Internațional: „La nivel de CRM ne-am orientat cu precădere asupra proceselor de vânzări, însă am început să descoperim și funcționalități utile pentru activitățile de marketing și suport clienți.”, mai afirmă Laura Afrasine. Pentru Office 365, CRESCENDO a definit noile conturi și a realizat migrarea  într-o singură zi, schimbarea trecând astfel aproape neobservată pentru utilizatori.

Având asigurată funcţionalitatea serviciilor de CRM și email, MediHelp Internațional se poate concentra pe atingerea obiectivelor sale, respectiv creșterea portofoliului de clienți și asistența oferită acestora, precum și  educarea publicului larg cu privire la necesitatea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională. Compania beneficiază de flexibilitate în adăugarea și eliminarea de utilizatori, în funcție de dinamica activității: „Mi-a plăcut acest grad de control pe care îl oferă serviciile de cloud computing ale Microsoft. Fară să fiu o persoană tehnică, pot adăuga foarte ușor un utilizator în sistem, iar acesta să devină activ imediat.”, declară Laura Afrasine. 

Pentru Dynamics CRM Online și Office 365, Microsoft garantează o disponibilitate crescută, de peste 99%, completată prin contractul de suport încheiat cu CRESCENDO. Personalizările și integrările au fost realizate cu contribuția specialiștilor CRESCENDO: “Apreciem faptul că am fost selecționați să contribuim cu expertiza și competențele noastre în obținerea unor rezultate pe măsura așteptărilor partenerului nostru MediHelp Internațional, care prin alegerea făcută, dovedește impactul pozitiv imediat pe care îl poate avea asupra afacerii adoptarea soluțiilor cloud Microsoft.”, afirmă Marius Tulea, Director General al CRESCENDO. 

Despre MediHelp Internațional   

MediHelp Internaţional, activ pe piață din 1999, este cel mai important furnizor de asigurări internaționale private de sănătate din Europa Centrala și de Est. Compania este reprezentant al Bupa Internațional în România, Ungaria și Bulgaria, dar și al altor furnizori consacrați, precum Lamp Insurance. Compania are un portofoliu de peste 5000 de clienţi, atât persoane fizice cât și juridice..

Crescendo

Crescendo

Furnizam aplicatii, solutii si servicii IT&C personalizate, prin care Dvs., clientii nostri, puteti obtine maximum de castig din informatiile de afaceri. Suntem prima companie IT&C din Romania care s-a redefinit ca fiind o casa de solutii. Avand capital 100% romanesc, am pornit la drum ca furnizor de hardware si software. Am adaugat...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Amenințarea pentru spionaj Triout revine mascată într-o aplicație gratuită foarte populară

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au depistat reapariția amenințării informatice Triout, specializată în colectarea de informații de pe telefonul mobil – apeluri telefonice, mesaje, fotografii, videoclipuri și coordonate GPS, într-o aplicație populară de VPN pentru Android, descărcată din Google Play de 50 milioane de ori și cu peste un m...

Citește tot arrow_forward

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește tot arrow_forward