Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

12 iunie 2020

Ca parte a unei strategii de eficientizare a costurilor, Microsoft înlocuiește 50 de specialiști în crearea de conținut cu sisteme AI, decizia având la bază continuarea acoperirii nevoii de generare a articolelor, precum și asigurarea calității prin tehnologii de inteligență artificială.

Microsoft înlocuiește zeci de angajați cu sisteme AI

Care sunt activitățile înlocuite de sisteme AI?

Microsoft deținea un departament complet dedicat curatoriei și scrierii textelor pentru site-ul oficial al companiei, ce includea știrile publicate pe Microsoft News și în browser-ul Microsoft Edge. Responsabilitățile angajaților din acest erau, conform LinkedIN, acelea de a recicla, edita și actuliza conținutul publicat, care era fie de tip text, fie vizual (imagini/video), precum și verificarea alăturării dintre texte și imagini.

Utilizarea tehnologiei AI în curatoria conținutului nu este o practică nouă, ci face parte din strategiile dedicate canalelor Social Media, video și ale platformelor de știri, acolo unde inteligența artificială poate indica fragmente de conținut care nu respectă normele.

Organizații precum Washington Post sau Associated Press folosesc AI pentru a produce conținut rapid, prin alocarea unor resurse financiare limitate. Alte trusturi de presă, precum New York Times, folosesc tehologiile AI pentru cercetare, în vederea identificării anumitor titluri sau cuvinte-cheie.

Cât de sigure sunt aceste strategii?

Chiar dacă cele mai multe dintre activitățile enumerate nu au un grad de complexitate avansat, alegerea înlocuirii resurselor umane cu soluții software implică asumarea unui risc redat în special prin scăderea calității serviciilor. Mai exact, un specialist în crearea conținutului poate oferi efervescență mesajelor transmise, poate gestiona facil tehnici de persuasiune și se poate adapta în funcție de rezultate sau de cerințele publicului căruia i se adresează. În ceea ce privește tehnologiile AI, acestea pot „învăța” un tipar de comportament, dar aplicarea lui nu se face în timp real și implică fluxuri complementare de lucru.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

Ce trebuie să știi la implementarea primului ERP?

95% dintre companiile care implementează corect o aplicație software reușesc să îmbunătățească procesele interne după acest pas.

Citește tot arrow_forward