Microsoft lansează platforma de cloud pentru aplicațiile business

13 iulie 2016

Microsoft a prezentat cea mai recentă actualizare a strategiei sale de cloud și anume, ceea ce CEO-ul Satya Nadella descrie ca fiind o "platformă de generare a oporunităților” pentru terți dezvoltatori. AppSource este aplicația care expune date Microsoft Graph din Office 365 și Dynamics 365 pentru a crea perspective de afaceri.

Microsoft lansează platforma de cloud pentru aplicațiile business

Microsoft a prezentat cea mai recentă actualizare a strategiei sale de cloud și anume, ceea ce CEO-ul Satya Nadella descrie ca fiind o "platformă de generare a oporunităților” pentru terți dezvoltatori. AppSource este aplicația care expune date Microsoft Graph din Office 365 și Dynamics 365 pentru a crea perspective de afaceri.

Într-un discurs pe care l-a ținut la Conferința globală a partenerilor Microsoft din Toronto, Nadella a afirmat: "viitorul începe cu misiunea noastră. Fiecare decizie pe care o luăm are ca obiectiv determinarea fiecărei persoane și fiecărei organizații de pe planetă să se implice, să facă mai mult.”

În ceea ce privește saltul domeniului IT, de la sistemele centrale de mari dimensiuni către tehnica de calcul desktop, Nadella consideră că :,,eu nu m-aș fi aflat în fața voastră dacă nu exista acest ecosistem și capacitatea de a obține tehnologie din fiecare colț al lumii.”

Potrivit CEO-ului Microsoft, transformarea digitală este esențială pentru orice afacere. ,,Directorii companiilor își doresc să utilizeze tehnologia digitală pentru a-și îmbunătăți performanțele în afaceri. În fiecare loc în care există cheltuieli de operare, există și o creștere a eficienței, ceea ce înseamnă oportunitate pentru tehnologia digitală. Fiecare client contribuie la construirea tehnologiei digitale. Fiecare afacere, oricât de mică, va deveni o afacere digitală.”

Nadella a prezentat cea mai nouă tehnologie Microsoft, pentru cloud, numită AppSource, o piață de aplicații pentru Azure (Office 365) și bazată pe Microsoft Dynamics, aplicații ce au capacitatea de a realiza schimbul de date. ,,Transferul către zona de cloud implică proiecte, calendare, grafice. Aceste date, obținute în timp real se pot folosi pentru a construi noi produse informaționale prin intermediul Microsoft Graph.”

"Cu AppSource se pot crea aplicații pentru micro-afaceri, cu interfață modernă” (Nadella). Microsoft creează o platformă de oportunitate cu AppSource care să extindă ceea ce face în prezent în Office 365 și Dynamics 365. Această abordare va permite companiilor de software (terțe părți) să-și extindă serviciile de date pentru a construi aplicații de afaceri personalizate.

De exemplu, Rolls-Royce utilizează platforma Microsoft pentru a-și extinde serviciile pe care le oferă clienților companiei aeriene.  Producătorul motorului de avion a declarat că intenționează să-și  extindă  serviciile TotalCare prin utilizarea Microsoft Azure IoT și Cortana Intelligence pentru a identifica problemele ce apar la motoarele avioanelor.

Reprezentanții companiei Rolls-Royce au declarat că se așteaptă ca acest software să permită creșterea eficienței companiei aeriene. Cu o economie de combustibil de 1%, echivalentul a 250.000 de dolari pe avion în fiecare an, parteneriatul este de așteptat să contribuie la economisirea a milioane de dolari.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Alocarea task-urilor specifice dezvoltării de produse și etichete noi într-un sistem de digitalizare al proceselor crește productivitatea echipelor

Dezvoltarea unui produs nou și a unei noi etichete aduc provocări legate de volumul mare de informații și confirmări inter-departamentale din companie, transmise prin telefon sau email, ceea ce determină întârzieri sau pierderea unor elemente importane din vedere, lipsa de flexibilitate și transparență.

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward