MIRA TELECOM a prezentat importanța proiectului SafeCity la conferința “Smart City – Future City – Connected City”

23 iulie 2013

MIRA TELECOM a participat la conferința „ Smart City – Future City – Connected City”, organizată de revista Comunicații Mobile, la finalul lunii iunie. Evenimentul a reunit atât companii private și de stat din România și din Emiratele Arabe Unite, cât și parteneri publici și asociații interesate în identificarea oportunităților de a transforma Bucureștiul într-un oraș inteligent.

MIRA TELECOM a prezentat importanța proiectului SafeCity la conferința “Smart City – Future City – Connected City”

MIRA TELECOM a participat la conferința „ Smart City – Future City – Connected City”, organizată de revista Comunicații Mobile, la finalul lunii iunie. Evenimentul a reunit atât companii private și de stat din România și din Emiratele Arabe Unite, cât și parteneri publici și asociații interesate în identificarea oportunităților de a transforma Bucureștiul într-un oraș inteligent. Participanții au pus în discuție modalități de a schimba capitala într-un oraș inovator, cu o dezvoltare durabilă. S-a încercat o paralelă între București și Dubai în vederea unei cooperari în domeniul IT, pentru construirea unor orașe inteligente în ambele state.

În cadrul conferinței, Silviu Ciobanu – Software Development Manager la MIRA TELECOM a susținut o prezentare referitoare la utilizarea experienței dobândite în cadrul proiectului SafeCity , recent finalizat. SafeCity a fost un proiect cu finanțare europeană, prin programul FP7, la care MIRA TELECOM a participat alături de alți 14 parteneri internaționali din consorțiu (detalii suplimentare găsiți pe site-ul proiectului www.safecity-project.eu).

Scopul proiectului a fost acela de a îmbunătăți serviciile de siguranță publică prin integrarea mai bună cu infrastructura de comunicații precum și prin utilizarea serviciilor de tip cloud ca servicii publice în contextul Internetului Viitorului. În cadrul proiectului au fost alese pentru analiză câteva orașe europene reprezentative: Stockholm, Madrid, Óbidos, București, Helsinki și Atena.

La finalul lunii noiembrie 2012, aplicația dezvoltată de MIRA TELECOM - „Decision Support System” în cadrul proiectului SafeCity, a fost testată cu succes la Stockholm. Scenariul a presupus instalarea, configurarea și rularea unui sistem SafeCity, care să ofere o imagine de ansamblu în timp real a evenimentului (deraierea unui tren) în baza informațiilor primite de la senzorii instalați în tunel, folosind aplicațiile dezvoltate în cadrul proiectului. Cu acea ocazie, poliția, pompierii și ambulanța din capitala suedeză au acționat într-o situație de dezastru simulat, cu gaze toxice, care a implicat evacuarea și ingrijirea medicală a aproximativ două sute de persoane.

Aplicația „Decision Support System”, dezvoltată de MIRA TELECOM, a rulat în mediul virtual, fiind accesată de operatorii din centrul de comandă via internet și a furnizat operatorilor toate informațiile necesare în timp real.

Al doilea test al proiectului care a avut loc la Madrid, în luna martie 2013, a presupus interacțiunea unui număr de opt aplicații diferite, prin intermediul unei arhitecturi de tip „cloud”. SafeCity colectează, analizează și compară astfel, în timp real și automat, informația pe care camerele de securitate o primesc.

Experiența proiectului SafeCity demonstrează că este posibilă îmbunătățirea serviciilor de siguranță publică prin folosirea tehnologiei Internetului Viitorului, în scopul de a face cetațenii să se simtă în siguranță, într-un mediu protejat.

Prezentarea susținută de reprezentantul MIRA TELECOM poate fi vizualizată aici.

Despre Mira Telecom

MIRA TELECOM – companie cu capital integral românesc, fondată și condusă de Stelian Ilie, Președinte al Grupului – oferă soluții integrate complete de securitate, IT și telecom. În ultimii ani, compania a investit masiv în cercetare, în domeniul tehnologiei pentru securitate. Recent a fost finalizată construcția unui centru propriu de cercetare și dotarea acestuia cu aparatură de laborator și platforme software de înalt nivel tehnologic.

Mira Telecom

Mira Telecom

Ceea ce reprezinta astazi Mira Telecom este urmarea a peste 12 ani de eforturi sustinute, provocari si riscuri asumate, in prezent compania fiind unul dintre jucatorii de referinta in domeniul integrarii sistemelor si retelelor in proiecte de securitate, IT si comunicatii mobile.  Mira Telecom, integrator in proiecte de securitate si teleco...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Phishing-ul cu teme romantice s-a dublat comparativ cu 2018, conform datelor Kaspersky Lab

Phishing-ul este una dintre cele mai populare și mai simple tehnici de inginerie socială. Este un tip de fraudă în care infractorii folosesc înșelăciunea pentru a obține datele de autentificare ale utilizatorilor - de la parole, la numere de card, detalii ale contului bancar și alte informații financiare importante. E-mail-urile și site-urile de phishing sunt făcute să pară...

Citește tot arrow_forward

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward