Modex lanseaza Modex Blockchain Database, facilitand implementarea tehnologiei blockchain in randul companiilor

23 septembrie 2019

Dietsmann, nume cu greutate in industria petrolului si a gazelor, se numara printre primele companii care adopta Modex BCDB in industria de profil

Modex lanseaza Modex Blockchain Database, facilitand implementarea tehnologiei blockchain in randul companiilor

Modex, companie de blockchain, anunta astazi lansarea platformei enterprise care simplifica adoptarea tehnologiei blockchain. Platforma Modex Blockchain Database (Modex BCDB) permite companiilor sa implementeze primul lor proiect blockchain in doar cateva zile in loc de cateva luni. Pe langa lansarea platformei, Modex anunta ca Dietsmann - lider mondial in operatiuni specializate si servicii de mentenanta in industria petrolului si a gazelor - se numara printre primii clienti.

Desi tehnologia blockchain reprezinta solutia pentru unele probleme complexe legate de securitate, auditare si altele, perioadele lungi de dezvoltare si tarifele mari de consultanta sunt piedici majore in procesul de adoptare a acestei tehnologii revolutionare. Prin simplificarea modului in care companiile pot implementa tehnologia blockchain in operatiunile proprii, Modex BCDB permite companiilor sa realizeze proiecte pe blockchain in doar cateva zile in loc de luni, la un pret avantajos pe care companiile mici si medii si-l permit.

"Prin lansarea Modex BCDB suntem incantati sa dam startul unei noi ere in adoptarea blockchain-ului de catre companii", declara Mihai Ivascu, CEO-ul si fondatorul Modex. "Am dezvoltat Modex BCDB tinand cont - in primul rand - de nevoile companiilor, dorind totodata sa eliminam barierele din calea adoptiei, obstacole care tin, de obicei, companiile la distanta. Platforma noastra si clientii nostri demonstreaza ca este posibil sa te bucuri pe deplin de avantajele unei baze de date pe blockchain fara perioade lungi de dezvoltare sau costuri ridicate de implementare si consultanta."

Modex BCDB asigura integritatea, auditarea si siguranta datelor in timpul integrarii cu baza sau bazele de date existente ale unei companii. Modex BCDB a fost proiectat pentru a functiona intre aplicatia dumneavoastra si baza de date existenta, permitand scrierea datelor atat pe BCDB, cat si pe baza existenta si permitand programatorilor sa lucreze in sistemele pe care le folosesc deja. Acest proces brevetat permite o mai buna siguranta fara a sacrifica usurinta utilizarii si fara a fi nevoie de pregatire suplimentara. De asemenea, BCDB permite companiilor sa permisioneze cu usurinta datele tinand cont de nevoile angajatilor, dar si de reglementarile in vigoare (GDPR, HIPAA).

"In ultimii 40 de ani am reusit sa castigam increderea celor mai mari jucatori din industria petroliera si a gazelor, industria nucleara si miniera, operand la nivel global in conditii grele si livrand cele mai bune solutii de mentenanta. Astazi, increderea este noua moneda si suntem bucurosi sa o consolidam prin procesarea mai eficienta a datelor si livrarea de rezultate superioare pentru clientii nostri, echipe si pentru mediul inconjurator. Blockchain se numara printre tehnologiile revolutionare care vor aduce avantaje indiscutabile pentru Dietsmann Data Lab si care ne vor ajuta nu doar sa securizam mai bine informatiile delicate, ci si sa deschidem noi cai de colaborare cu clientii nostri principali si cu furnizorii", a declarat Peter Kutemann, Presedinte si fondator Dietsmann. "Infrastructura Modex Blockchain Database permite Dietsmann sa functioneze pe un blockchain privat in doar cateva zile, cu costuri reduse, eficienta maxima si cu minim efort din partea echipei noastre tehnice."

Modex BCDB a fost distribuit unui numar de clienti din industria financiara, vanzari, transporturi, sanatate, administratie publica si energie.

Caracteristici ale platformei Modex BCDB:

Implementare usoara

Implementare on-prem sau in orice alta infrastructura cloud (AWS, Azure, Google Cloud).

Integrare intre codul de pe partea serverului si baza de date existenta pentru a permite citirea directa a datelor de pe BCDB si baza de date existenta.

Siguranta si trasabilitatea datelor

Asigura integritatea datelor prin validarea semnaturii recordului cu o copie pastrata in registrul imutabil din blockchain.

Reconstruieste orice modificare inregistrata neautorizata prin aducerea datelor la forma initiala.

Back-up in timp real

Mentine noduri de date complete capabile sa reconstruiasca noi instante BCDB de la zero pentru fiecare nod de date pierdut.

Elimina nevoia de snapshots care necesita mult spatiu.

Respecta reglementarile in vigoare

Permite definirea de sub-retele pentru a ajunge la configuratii specifice pentru a restrictiona sincronizarea datelor.

Faciliteaza sincronizarea datelor la nivel de grup bazandu-se pe reglementarile care difera in functie de industrie si regiunea geografica.

Criptare

Standard, criptare continua.

Modex BCDB este agnostic in ceea ce priveste bazele de date utilizate.

Pay-per-Use cu preturi personalizate pentru companii

Bazat pe licenta, cu un model pay-as-you-go.

Un anumit numar de tranzactii gratuite pentru a stimula cresterea numarului de persoane ce adopta tehnologia inca de la inceput.

Fondat in 2017 de Mihai Ivascu, Modex a pornit ca o platforma pentru programatori, pentru a-i ajuta sa dezvolte DApps fara a invata codul specific blockchain. Dupa ce a inteles ca provocarile blockchain-ului depasesc procesul propriu-zis de programare, compania a cautat o modalitate de a aduce blockchain-ul catre mediul de afaceri. Cu sediul la Londra, Modex are peste 60 de programatori, designeri si specialisti de business.

Pentru mai multe detalii va rugam sa accesati https://modex.tech/.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward