MWC 2016: T-Mobile și Ericsson vor testa în teren tehnologia pre-standard 5G spre finalul acestui an

26 februarie 2016

T-Mobile US, Inc. și Ericsson (NASDAQ: ERIC) vor lucra împreună pentru a lansa un sistem de test de 28GHz bazat pe tehnologia pre-standard 5G.

MWC 2016: T-Mobile și Ericsson vor testa în teren tehnologia pre-standard 5G spre finalul acestui an

T-Mobile US, Inc. și Ericsson (NASDAQ: ERIC) vor lucra împreună pentru a lansa un sistem de test de 28GHz bazat pe tehnologia pre-standard 5G.

Începând cu a doua jumătate a  acestui an, cele două companii vor dezvolta și testa atât în laborator, cât și în teren, anumite aplicații și servicii pentru 5G, astfel încât să contribuie la standardizarea acestei tehnologii și la descoperirea de noi oportunități de business.

Ediția MWC 2016 a Ericsson Mobility Report estimează că vor exista 150 de milioane de abonamente 5G până la finalul anului 2021. Tocmai de aceea, operatorii de telefonie mobilă din întreaga lume lucrează împreună cu Ericsson pentru a testa tehnologii avansate pentru 5G în laborator și în teren. Rețelele 5G vor reduce semnificativ timpul de latență și vor permite o rată de descărcare și încărcare de date extrem de rapidă, vor îmbunătăți eficiența și fiabilitatea rețelei, vor oferi acces fix caselor și companiilor și vor crește substanțial numărul de dispozitive ce se pot conecta simultan la o rețea.

„Ne bucurăm că ne continuăm colaborarea cu Ericsson pentru a extinde capabilitățile 5G din laborator la testări în teren”, a spus Neville Ray, Chief Technology Officer of T-Mobile. „T-Mobile oferă în acest moment cea mai rapidă rețea 4G LTE din America. Folosind tehnologia existentă LTE și investițiile în spectru potrivit pentru testările 5G, vom putea oferi servicii 5G odată ce standardele și smartphone-urile 5G pentru consumatori vor fi disponibile începând cu 2020.”

5G va aduce după sine un nou val de inovații, de care vor beneficia atât consumatorii, cât și o mare parte din industrii. Va fi un element cheie în dezvoltarea IoT, permițând noi aplicații pentru automobile inteligente și arhitecturi de transport, controlul de la distanță a mașinăriilor de mare tonaj în medii periculoase, operații medicale cu ajutorul tehnologiei și noi niveluri de interacțiune cu tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv realitate virtuală imersivă și o industrie a jocurilor captivantă.

„Testele în teren pentru tehnologia pre-standard 5G reprezintă un pas critic pentru comercializarea 5G”, spune Arun Bansal, Senior Vice President și Head of Business Unit Radio, Ericsson. „Suntem mândri că lucrăm cu T-Mobile la dezvoltarea acestei tehnologii, pentru a introduce o nouă eră a Societății Permanent Conectate.”

Ericsson și clienții săi, inclusiv T-Mobile, sunt pionieri în dezvoltarea tehnologiei 5G de la stadiul de testări pre-standard la cele în teren. Ericsson a anunțat mai mult de 20 de parteneriate pentru testarea 5G cu operatori din întreaga lume. Prototipurile de sisteme radio 5G ale Ericsson, concepute pentru testarea pe teren de către operatori, au obținut deja viteze mobile de peste 25Gbps.

 

Ericsson la Mobile World Congress 2016

Pe durata târgului Mobile World Congress 2016 din Barcelona, Ericsson va prezenta ultimele tendințe din industria IT&C și va găzdui la standul său cele mai noi inovații tehnologice și discuții inspiraționale ce vor permite noi oportunități de afaceri. Ne aflăm în era transformării digitale, tot mai aproape de  Societatea Permanent Conectată - o societate în care mobilitatea, broadband-ul și cloud-ul vor ajuta fiecare individ și fiecare industrie să-și atingă adevăratul potențial. Există o multitudine de oportunități, iar companiile se transformă conform rolului pe care acestea au ales să-l joace în lanțul valoric și ecosistemele Societății Permanent Conectate.

Vă așteptăm alături de Ericsson în Hala 2, la standul 2N60, pentru a putea învăța mai multe despre 5G, Internetul Tuturor Lucrurilor și cloud, dar și pentru a discuta impactul pe care transformarea digitală îl are asupra oamenilor, afacerilor și societății.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward