Neal Ford - Unul dintre cei mai mari specialişti internaţionali în IT vorbeşte despre tendinţele actuale în domeniu

09 februarie 2015

“Livrarea continuă este una dintre provocările actuale ale domeniului IT”, asta susţine Neal Ford, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti software din lume, care va participa la Software Architecture Day Timişoara, pe 24 februarie.

Neal Ford - Unul dintre cei mai mari specialişti internaţionali în IT vorbeşte despre tendinţele actuale în domeniu

“Livrarea continuă este una dintre provocările actuale ale domeniului IT”, asta susţine Neal Ford, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti software din lume, care va participa la Software Architecture Day Timişoara, pe 24 februarie. Acesta va vorbi în faţa specialiştilor IT care vor fi prezenţi la eveniment într-un workshop-ul intensiv “Continuous Delivery for Architects”. Iată ce a mai declarat speakerul într-un scurt interviu realizat după ce a acceptat să vină pentru prima oară în România:

Care sunt tendinţele internaţionale în acest domeniu în 2015?

Microservice este un subiect fierbinte în ultima perioadă în zona software architecture. Este interesant pentru că este prima revoluţie post DevOps, prima arhitectură care încorporează în totalitate practicile în DevOps. În acest sens, aştept să văd în următoarele luni mai multă cercetare şi dezvoltare, dar şi noi instrumente care să susţină acest stil de arhitectuă. De asemenea, arhitecturile reactive sunt destul de populare, cum este exemplificat de React.js şi RxJava.

Ce ştii despre industria IT din România?

Foarte puţin, voi fi pentru prima oară în România şi sunt foarte entuziasmat să ajung acolo şi mai ales să o vizitez.

Care sunt principalele informaţii pe care vrei să le împarţi cu specialiştii IT care vor participa la Software Architecture Day Timişoara?

Arhitectura software a fost recent revoluţionată de încorporarea tehnicilor de livrare continuă, dar şi de înţelegerea impactului DevOps asupra acestui domeniu. Livrarea continuă devine un element de referinţă pentru cei care practică ingineria şi care le permite companiilor să-şi folosească zona de arhitectură ca un avantaj competitiv, cum ar fi Amazon, NetFlix şi Google. Intersectarea dintre livrare continuă şi arhitectură este domeniul pentru care îmi dedic cel mai mult timp atunci când ofer consultanţă şi este, pentru moment, cel mai interesant lucru din ecosistemul sofware.

Prezenţa la Software Architecture Day se va adăuga experienţei ca speaker al lui Neal Ford. Până acum, el a participat la peste 2000 de prezentări, workshop-uri și traininguri, evenimente care au avut loc în întreaga lume.

Software Architecture Day la Timișoara va avea loc în 24 februarie la Hotel Timișoara. În cadrul acestei ediții sunt așteptați peste 70 de specialiști software, team leaderi, techinal project manageri, dezvoltatori și pasionaţi de software.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward