Neal Ford - Unul dintre cei mai mari specialişti internaţionali în IT vorbeşte despre tendinţele actuale în domeniu

09 februarie 2015

“Livrarea continuă este una dintre provocările actuale ale domeniului IT”, asta susţine Neal Ford, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti software din lume, care va participa la Software Architecture Day Timişoara, pe 24 februarie.

Neal Ford - Unul dintre cei mai mari specialişti internaţionali în IT vorbeşte despre tendinţele actuale în domeniu

“Livrarea continuă este una dintre provocările actuale ale domeniului IT”, asta susţine Neal Ford, unul dintre cei mai apreciaţi specialişti software din lume, care va participa la Software Architecture Day Timişoara, pe 24 februarie. Acesta va vorbi în faţa specialiştilor IT care vor fi prezenţi la eveniment într-un workshop-ul intensiv “Continuous Delivery for Architects”. Iată ce a mai declarat speakerul într-un scurt interviu realizat după ce a acceptat să vină pentru prima oară în România:

Care sunt tendinţele internaţionale în acest domeniu în 2015?

Microservice este un subiect fierbinte în ultima perioadă în zona software architecture. Este interesant pentru că este prima revoluţie post DevOps, prima arhitectură care încorporează în totalitate practicile în DevOps. În acest sens, aştept să văd în următoarele luni mai multă cercetare şi dezvoltare, dar şi noi instrumente care să susţină acest stil de arhitectuă. De asemenea, arhitecturile reactive sunt destul de populare, cum este exemplificat de React.js şi RxJava.

Ce ştii despre industria IT din România?

Foarte puţin, voi fi pentru prima oară în România şi sunt foarte entuziasmat să ajung acolo şi mai ales să o vizitez.

Care sunt principalele informaţii pe care vrei să le împarţi cu specialiştii IT care vor participa la Software Architecture Day Timişoara?

Arhitectura software a fost recent revoluţionată de încorporarea tehnicilor de livrare continuă, dar şi de înţelegerea impactului DevOps asupra acestui domeniu. Livrarea continuă devine un element de referinţă pentru cei care practică ingineria şi care le permite companiilor să-şi folosească zona de arhitectură ca un avantaj competitiv, cum ar fi Amazon, NetFlix şi Google. Intersectarea dintre livrare continuă şi arhitectură este domeniul pentru care îmi dedic cel mai mult timp atunci când ofer consultanţă şi este, pentru moment, cel mai interesant lucru din ecosistemul sofware.

Prezenţa la Software Architecture Day se va adăuga experienţei ca speaker al lui Neal Ford. Până acum, el a participat la peste 2000 de prezentări, workshop-uri și traininguri, evenimente care au avut loc în întreaga lume.

Software Architecture Day la Timișoara va avea loc în 24 februarie la Hotel Timișoara. În cadrul acestei ediții sunt așteptați peste 70 de specialiști software, team leaderi, techinal project manageri, dezvoltatori și pasionaţi de software.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Vulnerabilități severe în camere de supraveghere permit controlul acestora de către atacatori

Explozia numărului de dispozitive inteligente poate aduce în casele utilizatorilor gadgeturi cu probleme severe de securitate informatică. Specialiștii de la Bitdefender au identificat recent o serie de vulnerabilități în camera de supraveghere Guardzilla, un model extrem de popular pe piață și vândut la un preț convenabil, folosit pentru monitorizarea locuinței. Caren...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Studiu de CazDupă 4 ani de planificare a proiectului de implementare, compania de produse cosmetice AVON, prin filiala sa din Canada, a concluzionat eșecul implementării suitei de aplicații software ERP/CRM/eCommerce. Întregul proiect a fost evaluat la 125 de milioane de dolari.

Citește tot arrow_forward