Noua placă de dezvoltare bazată pe tehnologia Intel, ușor de folosit, oferă capabilități avansate pentru viitoarea generație de dezvoltatori

19 octombrie 2015

Intel Corporation a anunțat, împreună cu fondatorii Arduino*, lansarea Arduino 101 (nume care va fi utilizat în SUA) sau Genuino 101 (cum se va numi în afara SUA), o placă de dezvoltare accesibilă pentru “makerii” (dezvoltatorii) începători și pentru mediul educațional.

Noua placă de dezvoltare bazată pe tehnologia Intel, ușor de folosit, oferă capabilități avansate pentru viitoarea generație de dezvoltatori

Intel Corporation a anunțat, împreună cu fondatorii Arduino*, lansarea Arduino 101 (nume care va fi utilizat în SUA) sau Genuino 101 (cum se va numi în afara SUA), o placă de dezvoltare accesibilă pentru “makerii” (dezvoltatorii) începători și pentru mediul educațional. Arduino 101 este prima placă de dezvoltare disponibilă publicului larg bazată pe modulul Intel® CurieTM.

Pe lângă faptul că este foarte ușor de folosit și ideală pentru exercițiile de fundamentare a învățării, Arduino 101 poate fi utilizată pentru crearea de produse cu putere de calcul și care se conectează, datorită caracteristicilor modulului Intel® CurieTM. Este accesibilă și dotată cu accelerometru, giroscop și conectivitate Bluetooth Smart* pentru a permite dezvoltarea de dispozitive inteligente și conectate.

Placa se alătură platformelor open-source Arduino, care combină device-uri hardware gratuite și un ecosistem extins de componente ale unor părți terțe, precum și software cu care oricine poate crea proiecte interactive.

“Sprijinirea antreprenorilor în devenire și a tinerilor a fost mereu prioritatea Intel, iar prin parteneriatul cu Arduino aducem puterea Intel unei noi generații de dezvoltatori”, a declarat Josh Walden, Vicepreședinte Senior și General Manager al New Technology Group, Intel. “Cu ajutorul capabilităților modulului Intel® CurieTM încorporate în placa Arduino 101, tinerii din școli și dezvoltatorii pot crea produse unice, inteligente și conectate”, a mai spus el.

Placa de dezvoltare bazată pe Intel® CurieTM va fi instrumentul principal pe care îl vor folosi participanții la America's Greatest Makers, o competiție de tip reality show ce fi difuzată de rețelele Turner Broadcasting* și de platformele digitale în 2016, fiind produs de Mark Burnett, CEO-ul United Artists Media Group*.

Arduino 101 în clase

Arduino 101 va fi inclus în cursul Creative Technologies in the Classroom (CTC), dezvoltat și testat de Arduino, implementat în prezent în peste 300 de școli. CTC este primul curs de physical computing pentru școala primară și gimnaziu și oferă profesorilor instrumentele și suportul necesare pentru a le oferi elevilor o introducere în programare, electronică și mecanică. Intel va lucra îndeaproape cu Arduino pentru a oferi programul CTC școlilor din toată lumea în următorii ani. Pe parcursul introducerii în clase, Arduino 101 va da naștere următoarei generații de profesioniști în industrie, de antreprenori și inventatori.

“Am lucrat îndeaproape cu Intel pentru dezvoltarea acestei plăci și extindem gama noastră de cursuri pentru a încorpora conectivitatea și capabilitățile avansate așteptate de elevi”, a declarat Massimo Banzi, cofondator și CEO al Arduino. “Prin colaborarea cu Intel putem ajunge la o comunitate globală de dezvoltatori și elevi, prin introducerea în computing, acum cu o soluție tehnologică și mai puternică, cu ajutorul căreia își vor transforma viziunile în realitate”, a mai spus el.

Arduino 101 va fi disponibilă în primul trimestru al anului 2016 cu un preț recomandat de retail de 30 de dolari (aproximativ 27 de euro). Placa de dezvoltare Intel va fi vândută sub numele de Arduino 101 în Statele Unite și de Genuino 101 în afara SUA. Va fi disponibilă prin cataloage ale distribuitorilor și retailerilor care vând și alte produse Intel pentru dezvoltatori, printre care Amazon*, Conrad Electronic*, Farnell Element 14*, Microcenter*, Mouser*, RadioShack*, RS Components* și SparkFun*.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward