Noul agent minimalist de securitate virtualizată reuneşte protecţia şi performanţa

08 mai 2014

Kaspersky Lab anunţă lansarea celei mai recente soluţii de securitate virtualizată, care furnizează protecţie avansată pentru platformele VMware, Citrix şi Microsoft. Soluţia Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent este deja disponibilă în România.

Kaspersky Lab anunţă lansarea celei mai recente soluţii de securitate virtualizată, care furnizează protecţie avansată pentru platformele VMware, Citrix şi Microsoft. Soluţia Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent este deja disponibilă în România.

Noua tehnologie este prima soluție de securitate Kaspersky Lab optimizată special pentru clienţii Microsoft Hyper-V şi Citrix XenServer, și va oferi clienților Vmware posibilitatea de a alege între o protecţie light-agent sau agentless. Beneficiile de protecție și performanță ale soluției „light agent” de la Kaspersky Lab oferă „ce e mai bun din ambele lumi", comparativ cu modelele existente de securitate virtualizate ce folosesc sau nu software de tip agent.

„Motivaţi de cercetările realizate de experții noştri în securitate, am pornit o misiune de educare a companiilor cu privire la riscurile legate de securitatea virtualizată și să le oferim opţiuni pentru protejarea rețelei lor", a declarat, Andrey Slobodyanik, Managing Director, Kaspersky Lab Eastern Europe. „Nu există o soluție universală pentru orice tip de reţea, aşa că, oferind o combinație de opțiuni de securitate virtualizată pentru cele mai mari trei platforme de acest tip din lume, Kaspersky Lab asigură protecţia clienților, aceştia putând beneficia la miximum de investițiile lor virtualizate", a completat Slobodyanik.

În prezent, cele mai multe companii trebuie să ia o decizie cu privire la felul în care îşi administrează securitatea virtualizată: fie sacrifică performanţa, fie protecția. Modelele de securitate fără software de tip agent oferă avantaje pentru performanță prin efectuarea oricărei acțiuni de securitate departe de mașina virtuală, într-o maşină virtuală dedicată. Totuși, acest lucru limitează capacitatea software-ului de a efectua acțiunile de management avansat al securităţii și de protecție a rețelei pe endpoint-uri virtualizate. În schimb, protecția „agent-based” (instalarea de soluţii „normale" de securitate pe fiecare maşină virtuală (VM)) iroseşte resursele de procesare - exact ceea ce virtualizarea urmărește să elimine în primul rând - și poate reduce rata de consolidare a mașinilor virtuale și randamentul investiției totale al unui proiect virtualizat.

Probleme de tipul „instant-on gap” pot cauza probleme serioase în abordarea cu software de tip agent.  „Instant-on gap”reprezintă fereastra de timp între momentul în care a fost creată o mașină virtuală şi momentul în care a fost descărcată cea mai recentă actualizare de securitate pentru fiecare mașină virtuală în parte. Mașina virtuală este vulnerabilă până când aceste actualizări sunt procesate.

Cu noul model de agent minimal Kaspersky Lab, aproape toate operaţiunile de procesare a securităţii, consumatoare de resurse, sunt efectuate de către un dispozitiv virtual dedicat la nivelul monitorului de mașini virtuale. Prin canalizarea traficului virtual de rețea și a fișierelor prin intermediul acestui dispozitiv actualizat, mașinile virtuale sunt pe deplin protejate cu cele mai recente actualizări de securitate, de îndată ce acestea sunt create. Nevoia de a trimite copii redundante ale bazelor de date anti-malware în întreaga rețea pentru fiecare maşină virtuală este, de asemenea, anulată. Scanarea inteligentă Kaspersky Lab se asigură că același fișier nu este scanat de mai multe ori, eliberând mai multe resurse de sistem. Aceasta include toate capabilitățile de securitate incluse în soluția Kaspersky Lab fără software de tip agent, inclusiv analiza euristică a fișierelor și tehnologiile cloud prin intermediul Kaspersky Security Network, pentru obținerea în timp real a informațiilor privind amenințările și aplicațiile malware emergente.

Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent include un agent software compact pentru fiecare mașină virtuală, foarte diferit de soluția consumatoare de resurse care se regăseşte în versiunea cu agent tradițional. Acest agent compact oferă capabilități ample de securitate, care să permită soluției Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent să beneficieze pe  deplin de expertiza de securitate Kaspersky Lab pentru a proteja o rețea virtuală, putând fi implementat fără a fi necesară restartarea.

Kaspersky Lab va continua să pună la dispoziţie produsul Kaspersky Security for Virtualization | Agentless - disponibil în prezent doar pentru mediile VMware - ca o soluție eficientă pentru centrele de date sau servere care nu accesează Internetul, precum și în situațiile în care raporturile de consolidare și de protecție automată a fiecărei noi mașini virtuale sunt foarte importante.

Folosind consola de administrare Kaspersky Security Center, soluţia Kaspersky Security for Virtualization (Agentless şi Light Agent) este administrată de la aceeaşi interfaţă ca și soluțiile de securitate Kaspersky Lab pentru mașini fizice. Aceasta consolă oferă managerilor IT o imagine completă a rețelei fizice și virtuale pentru gestionarea provocărilor de securitate și îndeplinirea sarcinilor de administrare de zi cu zi, fără a fi necesară comutarea între diferite interfețe.

Kaspersky Lab oferă o licență unică pentru produsele sale de securitate virtualizate, astfel încât, companiile care achiziționează o licență pentru Kaspersky Security for Virtualization vor avea acces atât la Kaspersky Security for Virtualization | Agentless, cât şi la Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent. Opțiunile de licențiere flexibile permit companiilor să achiziționeze licențe bazate fie pe versiunea "per mașină virtuală" - care cunoaște cantitatea exactă de servere virtuale și de licențe desktop necesare – fie pe versiunea "pe nucleu", care se bazează pe numărul de nuclee CPU identificate într-un hardware de virtualizare al clientului, oferind companiilor spaţiu flexibil pentru a-şi extinde rețeaua în funcţie de nevoie.

Pentru mai multe detalii despre Kaspersky Security for Virtualization | Light Agent, vă rugăm să vizitați site-ul http://www.kaspersky.com/business-security/virtualization.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

“Mai multe studii recente ne arata ca antreprenorii, managerii si specialistii in resurse umane au ajuns sa petreaca prea mult timp pentru a rezolva procesele administrative, cum ar fi salarizarea si administrarea de personal, si au prea putin timp disponibil pentru angajati si pentru problemele lor. Sunt statistici care spun ca, de exemplu, activitatile de salarizare si administra...

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Noile spații de birouri ale companiei, din clădirea Multinvest Business Center 2, sunt unele dintre cele mai moderne din oraș, cu acces la o serie de facilităţi și dotări de ultimă generație.Specialiștii Bitdefender de la Târgu Mureș se vor concentra pe dezvoltarea de software de securitate pentru dispozitive conectate, integrat în dispozitivul Bitdefende...

Citește tot arrow_forward

Kaspersky Lab securizează tehnologiile bionice pentru persoanele cu dizabilități

Internet of Things nu mai constă doar în smartwatch-uri sau case inteligente, ci include ecosisteme avansate, complexe și din ce în ce mai automatizate, printre care se numără și tehnologiile cibernetice conectate pentru industria medicală. În viitor, astfel de tehnologii nu vor mai fi folosite doar în cazuri extraordinare, ci vor avea rolul de a extinde capacitățil...

Citește tot arrow_forward