O singură soluție software gestionează bugetele și rapoartele Romcarbon

15 iunie 2017
Romcarbon a implementat soluția CPM de la Senior Software pentru a-și gestiona în mod integrat fluxurile de bugetare și raportare specifice celor 7 centre distincte de producție. Compania a reușit astfel să reducă timpul dedicat procesării datelor, în favoarea analizelor și deciziilor de management.
O singură soluție software gestionează bugetele și rapoartele Romcarbon

Romcarbon a implementat soluția CPM de la Senior Software pentru a-și gestiona în mod integrat fluxurile de bugetare și raportare specifice celor 7 centre distincte de producție. Compania a reușit astfel să reducă timpul dedicat procesării datelor, în favoarea analizelor și deciziilor de management.

Cu peste 65 de ani de experiență în industria de prelucrare a maselor plastice, Romcarbon este cel mai important producător de ambalaje din plastic din România. În 2016, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 181 mil. RON și, în prezent, este unul dintre cel mai mari angajatori din județul Buzău, având aproximativ 1000 de angajați.

Activitatea Romcarbon se desfășoară în 7 centre de producție, fiecare dintre acestea reprezentând un centru de profit. Complexitatea și specificul activității de producție în ceea ce privește fluxurile logistice, tehnologice și de plasare a produselor pe piață necesită o analiză aprofundată atât a fiecărui centru de profit în parte, cât și la nivel de companie. Pentru că infrastructura software existentă a companiei nu oferea astfel de rapoarte detaliate, reprezentanții Romcarbon au decis implementarea soluției CPM oferită de Senior Software, specializată în automatizarea proceselor de bugetare și raportare.

“Soluția CPM ne oferă funcționalități de bugetare și raportare în aceeași aplicație, astfel încât acum putem accesa date comerciale și financiare, atât la nivel de centru de profit, cât și pe toată compania. Mai mult, informațiile necesare analizei de management sunt prezentate în rapoarte comparative pe perioade diferite, tabelar, dar și în grafice sugestive.” a declarat doamna Viorica Zăinescu, Director Financiar Romcarbon.

Odată cu implementarea CPM, au fost definite reguli de alocare automată a costurilor indirecte de pe centre de cost pe centre de profit, după algoritmi specifici fiecărui centru de cost. Totodată, compania gestionează mai ușor costurile de producție – angajați, utilaje, materii prime – și poate monitoriza bugetul de producție calculat automat pe baza bugetului de vânzări.

Printre beneficiile obținute de echipa Romcarbon se numără și îmbunătățirea calității informațiilor din cadrul companiei, precum și reducerea timpului dedicat prelucrării rapoartelor în favoarea analizei, identificării de soluții și luării deciziilor de management.

Printre companiile care folosesc cu succes sistemul CPM de la Senior Software se numără și Porsche Romania, Prodal’94 (producătorul Stalinskaya), Secom, Cramele Halewood, Phoenix Contact, Caussade Semences Europa, Faist Mekatronic, Eldon România și mulți alții.

Despre soluția CPM

Soluția CPM (Corporate Performance Management) de la Senior Software optimizează procesele decizionale ale companiei prin planificarea și controlul performanței afacerii – de la bugetare, planificare și previzionare, până la analiza profitabilității, a indicatorilor cheie ai afacerii sau consolidarea financiară.

Clasicele fișiere Excel sunt înlocuite cu un mediu de planificare multidimensional, astfel că procesele de bugetare, planificare și prognoză devin mult mai fiabile din punct de vedere al rezultatelor și mult mai puțin costisitoare în ceea ce privește timpul și resursele. Nefiind necesare cunoștințe de programare, utilizatorii pot să creeze și să întrețină aplicații în mod autonom, iar interfața extrem de intuitivă a aplicației minimizează timpul de training și maximizează productivitatea individuală.

Senior Software

Senior Software este cel mai dinamic furnizor de solutii software integrate pentru managementul afacerilor. Cu 14 ani experienta, Senior Software are la activ peste 300 implementari de succes, iar in 2016 a inregistrat o crestere de 20% a cifrei de afaceri. In portofoliul companiei se gasesc solutii...

Care este tipul aplicației software de care compania dumneavoastră are nevoie?

1
2

alte articole it&c

Google achiziționează AIMatter – producătorul aplicației de tip computer vision, Fabby

19.08.2017

Computer vision este tehnologia creată pe baza sistemelor de inteligență artificială care pot vizualiza și procesa imagini în același mod în care o pot face și ființele umane, sau chiar mai bine decât o fac acestea.

citeste tot

Trend - Plata prin comanda vocală va fi tot mai des întâlnită în următorii 5 ani

18.08.2017

Conform datelor publicate de BI Intelligence Survey în luna aprilie a acestui an, folosirea comenzilor vocale pentru efectuarea plăților online este în continuă creștere. Un astfel de serviciu este oferit și de Amazon, prin Echo, care folosește platforma Alexa

citeste tot

RTB House: cum poate inteligența artificială să fie mai performantă decât oamenii

18.08.2017

În prezent, mulți dintre specialiștii în marketing gestionează campaniile online pe care le desfășoară în baza propriei intuiții.

citeste tot