O singură soluție software gestionează bugetele și rapoartele Romcarbon

15 iunie 2017
Romcarbon a implementat soluția CPM de la Senior Software pentru a-și gestiona în mod integrat fluxurile de bugetare și raportare specifice celor 7 centre distincte de producție. Compania a reușit astfel să reducă timpul dedicat procesării datelor, în favoarea analizelor și deciziilor de management.

Romcarbon a implementat soluția CPM de la Senior Software pentru a-și gestiona în mod integrat fluxurile de bugetare și raportare specifice celor 7 centre distincte de producție. Compania a reușit astfel să reducă timpul dedicat procesării datelor, în favoarea analizelor și deciziilor de management.

Cu peste 65 de ani de experiență în industria de prelucrare a maselor plastice, Romcarbon este cel mai important producător de ambalaje din plastic din România. În 2016, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 181 mil. RON și, în prezent, este unul dintre cel mai mari angajatori din județul Buzău, având aproximativ 1000 de angajați.

Activitatea Romcarbon se desfășoară în 7 centre de producție, fiecare dintre acestea reprezentând un centru de profit. Complexitatea și specificul activității de producție în ceea ce privește fluxurile logistice, tehnologice și de plasare a produselor pe piață necesită o analiză aprofundată atât a fiecărui centru de profit în parte, cât și la nivel de companie. Pentru că infrastructura software existentă a companiei nu oferea astfel de rapoarte detaliate, reprezentanții Romcarbon au decis implementarea soluției CPM oferită de Senior Software, specializată în automatizarea proceselor de bugetare și raportare.

“Soluția CPM ne oferă funcționalități de bugetare și raportare în aceeași aplicație, astfel încât acum putem accesa date comerciale și financiare, atât la nivel de centru de profit, cât și pe toată compania. Mai mult, informațiile necesare analizei de management sunt prezentate în rapoarte comparative pe perioade diferite, tabelar, dar și în grafice sugestive.” a declarat doamna Viorica Zăinescu, Director Financiar Romcarbon.

Odată cu implementarea CPM, au fost definite reguli de alocare automată a costurilor indirecte de pe centre de cost pe centre de profit, după algoritmi specifici fiecărui centru de cost. Totodată, compania gestionează mai ușor costurile de producție – angajați, utilaje, materii prime – și poate monitoriza bugetul de producție calculat automat pe baza bugetului de vânzări.

Printre beneficiile obținute de echipa Romcarbon se numără și îmbunătățirea calității informațiilor din cadrul companiei, precum și reducerea timpului dedicat prelucrării rapoartelor în favoarea analizei, identificării de soluții și luării deciziilor de management.

Printre companiile care folosesc cu succes sistemul CPM de la Senior Software se numără și Porsche Romania, Prodal’94 (producătorul Stalinskaya), Secom, Cramele Halewood, Phoenix Contact, Caussade Semences Europa, Faist Mekatronic, Eldon România și mulți alții.

Despre soluția CPM

Soluția CPM (Corporate Performance Management) de la Senior Software optimizează procesele decizionale ale companiei prin planificarea și controlul performanței afacerii – de la bugetare, planificare și previzionare, până la analiza profitabilității, a indicatorilor cheie ai afacerii sau consolidarea financiară.

Clasicele fișiere Excel sunt înlocuite cu un mediu de planificare multidimensional, astfel că procesele de bugetare, planificare și prognoză devin mult mai fiabile din punct de vedere al rezultatelor și mult mai puțin costisitoare în ceea ce privește timpul și resursele. Nefiind necesare cunoștințe de programare, utilizatorii pot să creeze și să întrețină aplicații în mod autonom, iar interfața extrem de intuitivă a aplicației minimizează timpul de training și maximizează productivitatea individuală.

o-singura-solutie-software-gestioneaza-bugetele-si-rapoartele-romcarbon 

2017-06-15 16:00:54 

O singură soluție software gestionează bugetele și rapoartele Romcarbon

Softlead

Care este tipul aplicației software de care compania dumneavoastră are nevoie?

Care este tipul aplicației software de care compania dumneavoastră are nevoie?

1
Tip companie
Descrierea aplicației software
Poziția în cadrul companiei

alte articole it&c

Eaton lansează pentru prima oară în industrie serviciul „UPS-ca-rezervă” ca suport pentru rețeaua electrică prin rezerva de menținere a frecvenței

 Operatorii pot fi compensați în cazul modificării instantanee a consumului de energie, ceea ce ajută rețelele să evite întreruperile de alimentare.

citeste tot

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster a primit certificarea europeană de acreditare Bronze

Pe 23 Noiembrie, Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, cel mai mare cluster format doar din companii românești, a primit certificarea Bronze din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), o rețea de peste 70 de experți din mai mult de 30 de țări, organizată sub egida Comisiei Europene. Prin această certificare clusterului îi este confirmat stadiul de dezvoltare prin relațiile extrem de bune dintre companiile membre și partenerii tehnologici, distribuitori și publici. În România, în domeniul ICT, mai există doar șapte clustere cu certificare Bronze, iar reprezentanții clusterului se gândesc deja la următorul pas: certificarea Silver.

citeste tot

Intracom Telecom derulează un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere pentru EWISA

Intracom Telecom, un furnizor global de soluții si sisteme de telecomunicații, operand in Romania prin Intrarom, a anunțat astăzi semnarea unui contract cu KEMEA, Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, pentru a participa la proiectul EWISA (AVERTISMENT TIMPURIU PENTRU CRESTEREA GRADULUI DE CONSTIENTIZARE A SITUATIILOR), cofinanțat de UE, ca parte a celui de-al 7-lea Program-cadru de cercetare si dezvoltare, pentru furnizarea serviciilor de cercetare în domeniul securității pentru frontierele terestre. Finalizarea proiectului este prevazuta a fi pana la sfârșitul lunii mai 2019.

citeste tot