O singură soluție software gestionează bugetele și rapoartele Romcarbon

15 iunie 2017
Romcarbon a implementat soluția CPM de la Senior Software pentru a-și gestiona în mod integrat fluxurile de bugetare și raportare specifice celor 7 centre distincte de producție. Compania a reușit astfel să reducă timpul dedicat procesării datelor, în favoarea analizelor și deciziilor de management.

Romcarbon a implementat soluția CPM de la Senior Software pentru a-și gestiona în mod integrat fluxurile de bugetare și raportare specifice celor 7 centre distincte de producție. Compania a reușit astfel să reducă timpul dedicat procesării datelor, în favoarea analizelor și deciziilor de management.

Cu peste 65 de ani de experiență în industria de prelucrare a maselor plastice, Romcarbon este cel mai important producător de ambalaje din plastic din România. În 2016, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 181 mil. RON și, în prezent, este unul dintre cel mai mari angajatori din județul Buzău, având aproximativ 1000 de angajați.

Activitatea Romcarbon se desfășoară în 7 centre de producție, fiecare dintre acestea reprezentând un centru de profit. Complexitatea și specificul activității de producție în ceea ce privește fluxurile logistice, tehnologice și de plasare a produselor pe piață necesită o analiză aprofundată atât a fiecărui centru de profit în parte, cât și la nivel de companie. Pentru că infrastructura software existentă a companiei nu oferea astfel de rapoarte detaliate, reprezentanții Romcarbon au decis implementarea soluției CPM oferită de Senior Software, specializată în automatizarea proceselor de bugetare și raportare.

“Soluția CPM ne oferă funcționalități de bugetare și raportare în aceeași aplicație, astfel încât acum putem accesa date comerciale și financiare, atât la nivel de centru de profit, cât și pe toată compania. Mai mult, informațiile necesare analizei de management sunt prezentate în rapoarte comparative pe perioade diferite, tabelar, dar și în grafice sugestive.” a declarat doamna Viorica Zăinescu, Director Financiar Romcarbon.

Odată cu implementarea CPM, au fost definite reguli de alocare automată a costurilor indirecte de pe centre de cost pe centre de profit, după algoritmi specifici fiecărui centru de cost. Totodată, compania gestionează mai ușor costurile de producție – angajați, utilaje, materii prime – și poate monitoriza bugetul de producție calculat automat pe baza bugetului de vânzări.

Printre beneficiile obținute de echipa Romcarbon se numără și îmbunătățirea calității informațiilor din cadrul companiei, precum și reducerea timpului dedicat prelucrării rapoartelor în favoarea analizei, identificării de soluții și luării deciziilor de management.

Printre companiile care folosesc cu succes sistemul CPM de la Senior Software se numără și Porsche Romania, Prodal’94 (producătorul Stalinskaya), Secom, Cramele Halewood, Phoenix Contact, Caussade Semences Europa, Faist Mekatronic, Eldon România și mulți alții.

Despre soluția CPM

Soluția CPM (Corporate Performance Management) de la Senior Software optimizează procesele decizionale ale companiei prin planificarea și controlul performanței afacerii – de la bugetare, planificare și previzionare, până la analiza profitabilității, a indicatorilor cheie ai afacerii sau consolidarea financiară.

Clasicele fișiere Excel sunt înlocuite cu un mediu de planificare multidimensional, astfel că procesele de bugetare, planificare și prognoză devin mult mai fiabile din punct de vedere al rezultatelor și mult mai puțin costisitoare în ceea ce privește timpul și resursele. Nefiind necesare cunoștințe de programare, utilizatorii pot să creeze și să întrețină aplicații în mod autonom, iar interfața extrem de intuitivă a aplicației minimizează timpul de training și maximizează productivitatea individuală.

o-singura-solutie-software-gestioneaza-bugetele-si-rapoartele-romcarbon 

2017-06-15 16:00:54 

O singură soluție software gestionează bugetele și rapoartele Romcarbon

Softlead

Ai nevoie de o aplicație?

1
2

alte articole it&c

Sistem de gestiune profesional folosit de peste 900 companii din România

Transart, unul dintre cei mai dinamici și experimentați furnizori naționali de soluții integrate pentru managementul afacerilor celebrează 23 de ani de când Neomanager a debutat pe piața din România. Fiind una dintre primele aplicații native Windows, Neomanager s-a impus ca sistem integrat de gestiune a afacerilor datorită „motorului” performant de gestiune comercială și a sistemului de raportare extrem de flexibil.

citeste tot

System Innovation Romania deschide birou de consultanţă SAP Business One la Cluj

System Innovation Romania, furnizor de solutii ERP şi principalul partener SAP Business One în România, a deschis un birou la Cluj-Napoca pentru a oferi un suport mai prompt în cadrul proiectelor din nord-vestul ţării. Compania va fi astfel mai aproape de clienţi, va înţelege mai bine specificul mediului de afaceri local şi va putea creşte calitatea serviciilor.  Biroul este deja functional şi are o echipă dedicată pentru consultanţă şi implementare.

citeste tot

elefant.ro alege platforma Intershop pentru a-și dezvolta operațiunile în următorii ani

Magazinul online elefant.ro anunță încheierea unui parteneriat cu compania germană Intershop în urma căruia retailerul online va migra pe o nouă platformă eCommerce ce va permite dezvoltarea sa în următorii ani, atât pe plan local cât și internațional.

citeste tot