“Open Banking at work” în cadrul Fintech Month

14 septembrie 2018
La invitația comunității Product Camp, Cosmin Cosma, cofondator FINQware, va susține un workshop la TechHub Bucharest, în seria de evenimente „Fintech Month”, care sunt dedicate oportunităților de inovație în tehnologie pentru serviciile financiare. În cadrul evenimentului din 17 septembrie, se va discuta despre curentul „Open Banking” și modul prin care acesta redefinește experiența financiară a utilizatorilor.

Fintech Month este la cea de-a treia ediție organizată de TechHub Bucharest cu suportul comunităților Fintech Camp, Product Camp Bucharest, Security Espresso și BucharestJS și Raiffeisen Bank. Anul acesta, comunitățile partenere vor organiza evenimente în care se va aborda industria fintech din perspective diferite, iar evenimentul Product Camp este dedicat curentului „Open Banking” și a modului prin care soluțiile acestui curent redefinesc experiența financiară a utilizatorilor.

„Open Banking” presupune dezvoltarea unor soluții care liberalizează accesul utilizatorului cât mai ușor la datele pe care acesta le deține în sistemele furnizorilor săi financiari. În același timp, are rolul să asigure o protecție a datelor și o securitate a tranzacțiilor la cel mai înalt nivel.

În dezvoltarea soluției multibanking FINQ, echipa din spate are ca slogan chiar sintagma „Open Banking at Work”, adică își propun dezvoltarea a cât mai multor facilități inovative care să folosească oportunitățile acestui nou curent și să facă viața financiară a utilizatorilor mai comodă. Experiența multibank, prin simplificarea accesului la serviciile financiare, oferă clientului o libertate mai mare decât cea oferită de oricare bancă sau furnizor financiar în parte. Prin agreagarea datelor și a accesului, clientul poate să își administreze, gestioneze și optimizeze bugetul mult mai bine.

Utilizatorul va putea să iși facă toate plățile din aplicația FINQ indiferent la ce bancă are deschis contul. De asemenea, va putea să își rezolve noi nevoi financiare, deschizând un cont nou de economii sau un credit de nevoi personale. Practic, va putea face „cherry pick” de produse financiare, fiindcă va putea selecta cele mai potrivite servicii și produse financiare de pe piață. FINQ este o aplicație mobilă gratuită, care înlocuiște folderul de aplicații financiare de pe telefonul tău și te ajută să îți administrezi mai ușor banii, într-un singur loc, printr-o experiență multibank simplă și prietenoasă.

FINQ se adresează atât oamenilor care sunt depășiți de produsele financiare pe care le folosesc, care nu reușesc să își gestioneze resursele financiare, cât și celor care vor mai multă comoditate.

Eu merg și pe ideea de conveniență. Adică totul trebuie să fie la un click distanță. De exemplu,  în familia mea, având și trei copii cu activițăți foarte multe și diverse, suntem foarte activi în relația cu băncile. Împreună avem conturi la aproximativ 10 bănci. Am avut de curând o situație în care nu ne aminteam dacă am plătit o taxă pentru una dintre activități. Să iei 10 bănci la rând și să începi să cauți prin extrase e o nebunie. Numai să te conectezi la atâtea banci pierzi foarte mult timp. Poate că situația ca o familie să fie clientul a 10 bănci e mai rară, însă viața financiară e complicată chiar dacă bancile sunt mai puține. Un agregator care să îți dea toată informația într-un singur loc este extraordinar, și de aceea m-am alăturat echipei fără să ezit”, a spus Dănuț Covalciuc, cofondator FINQware.

Lucrăm foarte mult la dezvoltarea produsului, vrem să venim cu inovații în zona de plăți și să introducem noi servicii bancare pe care utilizatorii să le poată accesa prin intermediul FINQ. Noi am construit deja în jurul proiectului o serie de parteneriate, majoritatea în zona de confidențialitate în acest moment, dar care ne pun la dispoziție oportunități de a crea produse inovatoare, pe care suntem nerăbdători să le lansăm începând cu 2019”,  a spus Cosmin Cosma, cofondator FINQware.

Echipa fondatorilor startup-ului FINQware este un mix dintre doi experți bancari, Dănuț Covalciuc și Cosmin Cosma, și doi programatori, Dumitru Țârâianu și Alex Bejan, cu experiență în infrastructura bancară și design de aplicații mobile.

  • FINQ a fost declarat „Local Hero” la competiția de startup-uri Elevator Lab 2018;
  • Este unul dintre cei 6 câștigători ai trofeului Startup Transylvania Awards, alături de Medijobs, Neurolabs, CrowdLens, Digitail & Littledata;
  • De asemenea, FINQ este finalist la Central European Startup Awards, la categoria „Best Fintech Start-up”;
  • Iar pe 5-8 noiembrie, FINQ va participa și la WebSummit Lisabona, fiind una dintre cele mai mari conferințe de tehnologie din Europa.

Vino să discutăm deschis despre experiența financiară și oportunitățile de inovație prin „Open Banking” pe 17 septembrie, la TechHub Bucharest, începând cu 18:30! Înscrie-te aici.

open-banking-at-work-in-cadrul-fintech-month 

2018-09-14 10:26:31 

“Open Banking at work” în cadrul Fintech Month

Softlead

Ai nevoie de o aplicație?

1
2

alte articole it&c

Până la 1 milion de euro investiți în start-up-urile din a treia rundă de accelerare a Techcelerator, prin partenerul strategic GapMinder.VC

Începând de azi, 22 ianuarie 2019, start-up-urile pot aplica aici pentru a se înscrie la cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

citeste tot

Studiul „Hei, Alexa!” confirmă: 95% dintre consumatori generației Y sunt reticenți în a avea o experiență la cumpărături asistată de roboți

Studiul realizat la nivel global evidențiază clivajul imens dintre retaileri și consumatorii generației Y și oferă concluzii interesante despre rolul noilor tehnologii în experiența la cumpărături

citeste tot

CHIVAS anunță câştigătorul ediției a IV-a „Chivas Venture” în România

Chivas Venture, competiţia globală pentru antreprenoriat cu impact social lansată de Chivas Regal, a desemnat câştigătorul celei de-a patra etape locale în România. The Human Link este business-ul care va merge mai departe în etapa internaţională a competiţiei, unde va participa alături de alte 21 afaceri din toată lumea, în cursa pentru milionul de dolari pus în joc

citeste tot