Previziunile Gartner: piața de Public Cloud va crește încasările cu 17.3% în 2019

17 septembrie 2018

Piața globală a serviciilor de cloud este în continuă extindere, fiind așteptată o creștere cu 17.3% în 2019, ceea ce ar însemna echivalentul a 206.2 miliarde de dolari, comparativ cu 175.8 miliarde în 2018, potrivit estimărilor Gartner.

Previziunile Gartner: piața de Public Cloud va crește încasările cu 17.3% în 2019

Pentru anul acesta, Gartner aștepta o creștere cu aproximativ 21% față de anul anterior.

Segmentul de business cu cele mai importante perspective este dat de IaaS (infrastructure as a service), care este așteptat să crească în anul 2019 cu 27.6%, ajungând la 39.5 miliarde de dolari.

Mai exact, Gartner previzionează faptul că până în anul 2022, 90% dintre companii vor achiziționa servicii de public cloud de tip IaaS și PaaS (Platform as a Service).

Software  as a Service rămâne, cu toate acestea, segmentul cu cea mai mare acoperire a serviciilor în cloud, cu încasări ce se așteaptă să fie evaluate la 85.1 miliarde de dolari în 2019, ceea ce ar însemna o creștere cu 17.8%.

Deși în România încă nu se vorbește prea mult despre piața serviciilor BPaaS (Business Process as a Service), Gartner previzionează și în acest caz o creștere a încasărilor cu 7.9%, echivalentul a 50.3 miliarde de dolari.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Digitalizarea Industriei De Achiziții - Soluțiile Software Pentru Achiziții Reprezintă O Piață De 6 Miliarde De Dolari

Industria de software de tip CRM este acum cea mai mare din lume, depășind industria sistemelor de gestionare a bazelor de date, și se preconizează că va ajunge la peste 80 de miliarde de dolari până în 2025.

Citește tot arrow_forward

Peste o treime (37%) dintre organizațiile din România au trecut prin cel puțin un atac cibernetic, cu diferite consecințe, în ultimele 24 de luni

Peste un sfert (27,7%) dintre factori decidenți din domeniul IT din România spun că autorii nu au lăsat nicio urmă în cadrul ultimului atac asupra organizației lor

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai populare încuietori inteligente permite atacatorilor accesul informatic la dispozitivele de acasă

O vulnerabilitate de securitate prezentă în încuietorile inteligente August Smart Lock Pro permite atacatorilor aflați în preajma acestora să intercepteze datele de acces la rețeaua wi-fi și deci să controleze toate dispozitivele conectate din locuință.

Citește tot arrow_forward