Previziunile Gartner: piața de Public Cloud va crește încasările cu 17.3% în 2019

17 Sep 2018

Piața globală a serviciilor de cloud este în continuă extindere, fiind așteptată o creștere cu 17.3% în 2019, ceea ce ar însemna echivalentul a 206.2 miliarde de dolari, comparativ cu 175.8 miliarde în 2018, potrivit estimărilor Gartner.

Previziunile Gartner: piața de Public Cloud va crește încasările cu 17.3% în 2019

Pentru anul acesta, Gartner aștepta o creștere cu aproximativ 21% față de anul anterior.

Segmentul de business cu cele mai importante perspective este dat de IaaS (infrastructure as a service), care este așteptat să crească în anul 2019 cu 27.6%, ajungând la 39.5 miliarde de dolari.

Mai exact, Gartner previzionează faptul că până în anul 2022, 90% dintre companii vor achiziționa servicii de public cloud de tip IaaS și PaaS (Platform as a Service).

Software  as a Service rămâne, cu toate acestea, segmentul cu cea mai mare acoperire a serviciilor în cloud, cu încasări ce se așteaptă să fie evaluate la 85.1 miliarde de dolari în 2019, ceea ce ar însemna o creștere cu 17.8%.

Deși în România încă nu se vorbește prea mult despre piața serviciilor BPaaS (Business Process as a Service), Gartner previzionează și în acest caz o creștere a încasărilor cu 7.9%, echivalentul a 50.3 miliarde de dolari.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul