Opening Opportunities, câștigător în competiția European Digital Skills Awards 2017

07 decembrie 2017
Programul Opening Opportunities, creat și derulat de Asociația Techsoup, s-a aflat între cele 5 inițiative europene premiate în competiția European Digital Skills Awards astăzi, 7 decembrie 2017, la Bruxelles de către Comisia Europeană.  

Ales dintre cele 243 de inițiative înscrise în competiție, programul de mentorat în computer science pentru elevi de liceu, Opening Opportunities - organizat de Asociația Techsoup în parteneriat cu Microsoft România și ANBPR, în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, este marele câștigător la categoria Digital Skills for Education.

Câștigătorii competiției Digital Skills Awards au fost selectați de Comisia Europeană și de către secretariatul Coaliției Digital Skills and Jobs, iar premiul primit de Opening Opportunities a fost înmânat de Mariya Gabriel, Comisarul European pentru economie și societate digitală.

Suntem onorați să primim acest premiu din partea Comisiei Europene. Am fost privilegiați cu oportunitatea să conectăm profesioniști în IT care își dedică timpul și pasiunea pentru tehnologie cu liceeni grozavi care trăiesc la intensitate maximă momentul în care reușesc să vadă un produs de tehnologie creat chiar de ei. Suntem norocoși să putem facilita această relație de peste 4 ani și să avem alături bibliotecari și profesori dedicați în a facilita această relație.” – Elena Coman, Director de Programe, Asociația Techsoup.

Opening Opportunities a debutat în 2013 și, de patru ani, pregătește de elevi de liceu pentru inovație și le hrănește pasiunea pentru tehnologie, ajutându-i să experimenteze crearea de produse de tehnologie. În cele patru ediții de până acum, a adus tehnologia în viețile a peste 7.000 de liceeni care au participat la mai mult de 100 de evenimente locale, facilitate de biblioteci și licee locale. Peste 1.700 liceeni cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, din peste 50 de licee din România au lucrat alături de peste 150 de mentori voluntari, angajați ai Microsoft România, și au dezvoltat peste 50 de proiecte tehnice, fie că au fost website-uri, aplicații de mobil și desktop, jocuri de calculator sau proiecte de robotică.

Dincolo de tehnologie, programul creează legături și schimbă percepții de o parte sau altă, aducând împreună mentori din Microsoft România și liceeni:

Văd că acești liceeni ne-au depășit sau ne vor depăși cu ușurință în multe domenii. Aceasta este una dintre puținele oportunități unde au șansa să pună în practică ceea ce învață. Opening Opportunities este ceva ce chiar este deschizătorul de drum.” – Radu Ștefan, Partner Technical Strategy Lead at Microsoft & mentor în Opening Opportunities.

Într-o țară în care în continuu se strigă că generațiile viitoare sunt de nimic, acest proiect și acești oameni mi-au oferit încredere în mine, poate mai multă încredere decat mulți profesori pe care i-am avut.” – Ioana Mariș, 19 ani, participantă în programul Opening Opportunities.

Acest program este bazat pe credința că pregătirea tinerilor pentru un prezent și viitor din ce în ce mai digitalizat trebuie să se concentreze pe facilitarea drumului elevilor de la consumator de tehnologie la creator de tehnologie, pe punerea lor într-un context de muncă în echipă, în care își construiesc produsele bazate pe nevoi și cu feedback de la utilizatori.

Astfel, voluntarii Microsoft Romania au fost și sunt alături de elevii de liceu din orașe precum Iași, Suceava, Bârlad, Onești, Vaslui, Rădăuți, Focșani sau Râmnicu Vâlcea, oferindu-le inspirație și ajutându-i să înțeleagă ce este tehnologia, lucrul în echipă și gândirea critică. Aceste competențe sunt descoperite de liceeni pe parcursul celor 6 luni în care lucrează în echipă pentru a dezvolta un produs de tehnologie, ghidați de mentorul lor.

opening-opportunities-castigator-in-competitia-european-digital-skills-awards-2017 

2017-12-07 17:36:02 

Opening Opportunities, câștigător în competiția European Digital Skills Awards 2017

Softlead

1
2

alte articole it&c

Eaton lansează pentru prima oară în industrie serviciul „UPS-ca-rezervă” ca suport pentru rețeaua electrică prin rezerva de menținere a frecvenței

 Operatorii pot fi compensați în cazul modificării instantanee a consumului de energie, ceea ce ajută rețelele să evite întreruperile de alimentare.

citeste tot

Smart Alliance – Innovation Technology Cluster a primit certificarea europeană de acreditare Bronze

Pe 23 Noiembrie, Smart Alliance – Innovation Technology Cluster, cel mai mare cluster format doar din companii românești, a primit certificarea Bronze din partea Secretariatului European pentru Analiza Clusterelor (ESCA), o rețea de peste 70 de experți din mai mult de 30 de țări, organizată sub egida Comisiei Europene. Prin această certificare clusterului îi este confirmat stadiul de dezvoltare prin relațiile extrem de bune dintre companiile membre și partenerii tehnologici, distribuitori și publici. În România, în domeniul ICT, mai există doar șapte clustere cu certificare Bronze, iar reprezentanții clusterului se gândesc deja la următorul pas: certificarea Silver.

citeste tot

Intracom Telecom derulează un proiect de cercetare privind infrastructura de supraveghere pentru EWISA

Intracom Telecom, un furnizor global de soluții si sisteme de telecomunicații, operand in Romania prin Intrarom, a anunțat astăzi semnarea unui contract cu KEMEA, Centrul pentru Studii de Securitate din Grecia, pentru a participa la proiectul EWISA (AVERTISMENT TIMPURIU PENTRU CRESTEREA GRADULUI DE CONSTIENTIZARE A SITUATIILOR), cofinanțat de UE, ca parte a celui de-al 7-lea Program-cadru de cercetare si dezvoltare, pentru furnizarea serviciilor de cercetare în domeniul securității pentru frontierele terestre. Finalizarea proiectului este prevazuta a fi pana la sfârșitul lunii mai 2019.

citeste tot