Opening Opportunities, câștigător în competiția European Digital Skills Awards 2017

07 decembrie 2017
Programul Opening Opportunities, creat și derulat de Asociația Techsoup, s-a aflat între cele 5 inițiative europene premiate în competiția European Digital Skills Awards astăzi, 7 decembrie 2017, la Bruxelles de către Comisia Europeană.  

Ales dintre cele 243 de inițiative înscrise în competiție, programul de mentorat în computer science pentru elevi de liceu, Opening Opportunities - organizat de Asociația Techsoup în parteneriat cu Microsoft România și ANBPR, în cadrul programului global Microsoft YouthSpark, este marele câștigător la categoria Digital Skills for Education.

Câștigătorii competiției Digital Skills Awards au fost selectați de Comisia Europeană și de către secretariatul Coaliției Digital Skills and Jobs, iar premiul primit de Opening Opportunities a fost înmânat de Mariya Gabriel, Comisarul European pentru economie și societate digitală.

Suntem onorați să primim acest premiu din partea Comisiei Europene. Am fost privilegiați cu oportunitatea să conectăm profesioniști în IT care își dedică timpul și pasiunea pentru tehnologie cu liceeni grozavi care trăiesc la intensitate maximă momentul în care reușesc să vadă un produs de tehnologie creat chiar de ei. Suntem norocoși să putem facilita această relație de peste 4 ani și să avem alături bibliotecari și profesori dedicați în a facilita această relație.” – Elena Coman, Director de Programe, Asociația Techsoup.

Opening Opportunities a debutat în 2013 și, de patru ani, pregătește de elevi de liceu pentru inovație și le hrănește pasiunea pentru tehnologie, ajutându-i să experimenteze crearea de produse de tehnologie. În cele patru ediții de până acum, a adus tehnologia în viețile a peste 7.000 de liceeni care au participat la mai mult de 100 de evenimente locale, facilitate de biblioteci și licee locale. Peste 1.700 liceeni cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani, din peste 50 de licee din România au lucrat alături de peste 150 de mentori voluntari, angajați ai Microsoft România, și au dezvoltat peste 50 de proiecte tehnice, fie că au fost website-uri, aplicații de mobil și desktop, jocuri de calculator sau proiecte de robotică.

Dincolo de tehnologie, programul creează legături și schimbă percepții de o parte sau altă, aducând împreună mentori din Microsoft România și liceeni:

Văd că acești liceeni ne-au depășit sau ne vor depăși cu ușurință în multe domenii. Aceasta este una dintre puținele oportunități unde au șansa să pună în practică ceea ce învață. Opening Opportunities este ceva ce chiar este deschizătorul de drum.” – Radu Ștefan, Partner Technical Strategy Lead at Microsoft & mentor în Opening Opportunities.

Într-o țară în care în continuu se strigă că generațiile viitoare sunt de nimic, acest proiect și acești oameni mi-au oferit încredere în mine, poate mai multă încredere decat mulți profesori pe care i-am avut.” – Ioana Mariș, 19 ani, participantă în programul Opening Opportunities.

Acest program este bazat pe credința că pregătirea tinerilor pentru un prezent și viitor din ce în ce mai digitalizat trebuie să se concentreze pe facilitarea drumului elevilor de la consumator de tehnologie la creator de tehnologie, pe punerea lor într-un context de muncă în echipă, în care își construiesc produsele bazate pe nevoi și cu feedback de la utilizatori.

Astfel, voluntarii Microsoft Romania au fost și sunt alături de elevii de liceu din orașe precum Iași, Suceava, Bârlad, Onești, Vaslui, Rădăuți, Focșani sau Râmnicu Vâlcea, oferindu-le inspirație și ajutându-i să înțeleagă ce este tehnologia, lucrul în echipă și gândirea critică. Aceste competențe sunt descoperite de liceeni pe parcursul celor 6 luni în care lucrează în echipă pentru a dezvolta un produs de tehnologie, ghidați de mentorul lor.

opening-opportunities-castigator-in-competitia-european-digital-skills-awards-2017 

2017-12-07 17:36:02 

Opening Opportunities, câștigător în competiția European Digital Skills Awards 2017

Softlead

Ai nevoie de o aplicație?

1
2

alte articole it&c

Topul Celor Mai Doriți Angajatori în 2018

Catalyst Solutions a lansat rezultatele studiului Cei Mai Doriți Angajatori, derulat în perioada martie-mai a acestui an. Studiul dezvăluie percepţiile candidaţilor în raport cu angajatorii care activează în România. Acesta sondează gradul de atractivitate al brandurilor de angajator, precum şi aşteptările pe care candidații le au de la aceştia. Ediția cu numărul 13 Cei Mai Doriți Angajatori relevă o competiție strânsă dusă între branduri de renume de pe piața din România.

citeste tot

Primul summit global Code for All, în România Toți liderii din civic tech din lume se reunesc la București

Code for Romania, parte a rețelei internaționale de organizații Code for All, va găzdui prima reuniune mondială a specialiștilor în design și tehnologie dedicată proiectelor de interes civic. Centrul lumii civic tech pentru cinci zile, Summit-ul Global ”The Heroes of Tech” se va desfășura între 8 și 12 octombrie 2018 și va aduce alături reprezentanți din peste 20 de țări de pe toate continentele.

citeste tot

ReachNow lansează prima aplicaţie pentru unificarea car-sharing şi ride-hailing într-o experienţă unică pentru utilizator

Divizia de servicii de mobilitate a BMW Group introduce o aplicaţie care oferă o gamă largă de servicii şi funcţionalităţi îmbunătăţite.

citeste tot