Oracle Academy România şi Ministerul Educaţiei Naţionale au reînnoit memorandumul de colaborare prin care cadre didactice participă la cursuri de Programare Jav

11 noiembrie 2013

Pentru a continua să ofere programe educaţionale care vor inspira viitoarea generaţie de profesionişti în tehnologie, Oracle Academy şi Ministerul Educaţiei Naţionale au extins acordul de pregătire a profesorilor de liceu din România. 

Pentru a continua să ofere programe educaţionale care vor inspira viitoarea generaţie de profesionişti în tehnologie, Oracle Academy şi Ministerul Educaţiei Naţionale au extins acordul de pregătire a profesorilor de liceu din România. 

Acordul include acum trei noi oraşe din Romania - Iaşi, Cluj–Napoca şi Timisoara, unde vor fi livrate cursuri de Introducere în Java, Programare Java şi Design & Programare Baze de Date cu SQL.

150 de profesori din licee selectate din judeţele Cluj, Iaşi şi Timiş vor participa la cursuri de Introducere în Java şi Programare Java în anul academic 2013-2014. De asemenea, 125 de profesori vor participa la atelierele Introducere în Java folosind Alice, cu durata de o zi, oferite de Oracle Academy.

Ca rezultat al acestei iniţiative de formare a profesorilor, un număr estimativ de până la 3,750 elevi de liceu din România vor dobândi abilităţi în tehnologia Oracle. În anul fiscal 2013, Oracle Academy a pregătit 182 profesori de liceu.  

“Cursurile oferite în fiecare an de Oracle Academy le asigură elevilor şi profesorilor posibilitatea de a intra în contact direct cu tehnologia Oracle. Acest lucru le permite să îşi dezvolte abilităţi importante, foarte cerute de industria IT şi care le oferă un mare avantaj competitiv când încep să lucreze într-o companie, oriunde în lume. Este o şansă pentru ei să facă primul pas către cariere specifice secolului 21,” a declarat Sorin Mîndruţescu, GM Oracle România.

“Oracle Academy este încântată să susţină investiţia continuă în abilităţile IT, derulată de ministerul Educaţiei Naţionale, pentru a încuraja în mod activ profesorii şi elevii lor să participe la cursuri de Java şi Baze de Date,” a declarat Danny Gooris, Senior Manager Oracle Academy EMEA. “Pentru elevi, acesta este începutul evoluţiei lor pe scara abilităţilor informatice şi le poate aprinde pasiunea pentru acest domeniu, cu efecte în viitor, în ciclurile superioare de educaţie şi la locul de muncă. Lipsa personalului cu suficiente calificări digitale este documentată, iar implicarea demonstrată de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru a le deschide tinerilor accesul către abilităţi de programare şi administrare a bazelor de date este lăudabilă.”

Reînnoirea acordului dintre Oracle Academy şi Ministerul Educatiei Naţionale a fost anunţată în timpul evenimentului Oracle Day organizat la Bucureşti în 5 noiembrie 2013. Oracle Day Bucureşti face parte din seria globală de evenimente similare organizate în peste 30 de oraşe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, fiind o versiune locală a Oracle OpenWorld 2013, organizat la San Francisco. Fiecare întâlnire Oracle Day este o combinaţie de prezentări business-tehnologie, dedicate unui singur scop: de a le arăta clienţilor şi potenţialilor clienţi Oracle cum puterea simplităţii poate schimba IT-ul într-o forţă care susţine inovaţia în business.

Oracle Academy, cel mai important program educaţional al Oracle, promovează educaţia IT şi o face accesibilă elevilor şi studenţilor la nivel global, oferindu-le tehnologie, curriculum, oportunităţi de dezvoltare profesională şi alte resurse specifice industriei pentru a susţine cunoaşterea, inovarea, dezvoltarea abilităţilor şi diversitatea in tehnologia prezentului şi a viitorului.

Din 2006, Oracle a colaborat cu Ministerul Educatiei Naţionale din România pentru a oferi programul “Introduction to Computer Science” al Oracle Academy şi a susţinut pregătirea profesională a peste 2026 de cadre didactice. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Citește tot arrow_forward

SonicWall: La început de an, infractorii informatici caută noi tipuri de atacuri. Trebuie să fim vigilenți în lunile următoare

Infractorii informatici nu au vacanță. Noi variante de malware au fost identificate în cursul lunii ianuarie de către echipa companiei de securitate IT SonicWall.

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a descoperit un nou mecanism de atac ce permite criminalilor informatici să sustragă date din orice dispozitiv cu procesor Intel

Cunoașterea acestei vulnerabilități oferă atacatorilor puteri depline să șantajeze, spioneze, saboteze și să sutragă date.

Citește tot arrow_forward