Oracle îşi extinde portofoliul cloud cu şase noi servicii

01 octombrie 2014

Platforma Oracle Cloud le oferă clienţilor posibilitatea de a construi cu uşurinţă noi aplicaţii, să extindă aplicaţiile Oracle software as a service(SaaS) şi să transfere în cloud aplicaţii pre-existente în sediile organizaţiilor.

Platforma Oracle Cloud le oferă clienţilor posibilitatea de a construi cu uşurinţă noi aplicaţii, să extindă aplicaţiile Oracle software as a service(SaaS) şi să transfere în cloud aplicaţii pre-existente în sediile organizaţiilor.

Platforma Oracle Cloud le oferă clienţilor şi partenerilor aceeaşi fundaţie platform as a service (PaaS) pe care Oracle îşi rulează propriile aplicaţii SaaS şi pe care se bazează mulţi alţi furnizori de SaaS. Pe baza performanţei, fiabilităţii, scalabilităţii şi securităţii livrate de Oracle Database, Java,şi Oracle Fusion Middleware, cu facilităţi multi-utilizator, analiză de date in-memory, capabilităţi mobile şi sociale încorporate, Platforma Oracle Cloud le oferă o soluţie rapidă şi simplă de migrare în cloud clienţilor şi vendorilor independenţi de software.

Prin noile servicii anunţate azi, Oracle extinde şi mai mult serviciile acestei platforme pentru a include analiză BigData, integrare, administrarea proceselor, platforma Java Standard Edition şi Node.js.

“Aceste soluţii noi plasează Oracle în cea mai bună poziţie de până acum pentru a-şi ajuta clienţii să înţeleagă adevăratele beneficii ale cloud-ului. Oracle va continua să extindă acest portofoliu de servicii de platformă complexe, integrate şi sigure, construite pe un set de servicii de infrastructură pentru a ajuta comunitatea de dezvoltatori să construiască aplicaţiile moderne de mâine,” a declarat Thomas Kurian, vicepreședinte executive pentru dezvoltarea de produse, Oracle.

Informaţiile esenţiale

 • Oracle Cloud oferă cel mai mare portofoliu de servicii de cloud public, de la SaaS, PaaS şi date ca serviciu (DaaS) până la infrastructură ca serviciu (IaaS).
 • Spre deosebire de alte soluţii cloud care oferă servicii în unul sau doua straturi, Oracle Cloud este singura soluţie care livrează un portofoliu extins de servicii integrate, inclusiv date, aplicaţii, platformă şi infrastructură.
 • Oracle Cloud are o rată largă de adopţie, fiind preferată de 62 de milioane de utilizatori care realizează 23 miliarde de tranzacţii zilnic. Oracle Cloud rulează pe 30,000 de dispozitive, cu 400 petabytes de date stocate in 19 centre de date din întreaga lume.
 • Mai mult, Oracle continuă să le ofere partenerilor noi oportunităţi prin accesul la baza de clienţi Oracle, să îşi mărească afacerea şi să îşi extindă succesul în cloud. Recent Oracle a anunţat de asemenea un nou program de distribuţie VAD pe două nivele, o nouă comunitate numită Oracle Cloud Connection şi extinderea Oracle Cloud Marketplace pentru a include şi integratorii de sistem.

In 2014, compania de cercetare şi consultanţă în tehnologia de business Ventana Research a decernat companiei Oracle premiul pentru Inovaţie în Tehnologie, pentru Inovare de Business în categoria CloudComputing. Mai multe informaţii despre acest prestigios premiu sunt disponibile la http://www.ventanaresearch.com/innovationawards.

Noutăţile din portofoliul Platformei OracleCloud

 • Oracle Big Data Cloud: Le oferă utilizatorilor posibilitatea de a analiza şi a procesa volume mari de date folosind platforma Hadoop pe o infrastructură sigură, elastică, administrată şi uşor de folosit care este perfect integrată cu alte servicii Oracle Cloud.
 • Oracle Mobile Cloud: Oferă posibilitatea de a aduce aplicaţii mobile de nivel enterprise pe piaţă folosind o platformă mobilă back-end bazată pe cloud.
 • Oracle Integration Cloud: Le permite clienţilor să proiecteze, să implementeze, să monitorizeze şi să administreze foarte rapid proiecte integrate cloud-to-cloud şi cloud-to-on-premises, folosind o interfaţă de browser cuprinzătoare şi intuitivă.
 • Oracle Process Cloud: Le conferă companiilor puterea de a proiecta, a implementa, a monitoriza şi a optimiza procesele de business pentru a îmbunătăţi eficienţa, agilitatea li productivitatea.
 • Oracle Node.jsCloud: Permite implementarea rapidă şi uşoară a aplicaţiilor JavaScript, împreună cu orice librărie necesară pe o infrastructură Oracle Cloud scalabilă, împreună cu instrumentele cloud pentru integrarea continuă şi administrarea aplicaţiilor.
 • Oracle Java SE Cloud: Permite implementarea rapidă a aplicaţiilor Java SE 7 sau 8 împreună cu orice librărie sau platformă necesară pe o infrastructură Oracle Cloud scalabilă dinamic, împreună cu instrumentele cloud pentru integrarea continuă şi administrarea aplicaţiilor.

Serviciile Oracle Cloud Platform, acum disponibile

Noile servicii extind soluţiile platformei Oracle Cloud disponibile în prezent:

 • Oracle Database Cloud: Oferă control deplin asupra unei instanţe de bază de date şi suportă orice aplicaţie Oracle Database, oferindu-le utilizatorilor o flexibilitate mai mare şi posibilitatea de a alege nivelul serviciilor administrate oferite de Oracle.
 • Oracle Database Backup Cloud: Le oferă utilizatorilor posibilitatea de a face cópii în Oracle Cloud ale unor baze de date locale folosind criptare, compresie şi redundanţă de tip three-way mirroring.
 • Oracle Java Cloud: Oferă clustere Oracle WebLogic Server pentru implementarea aplicaţiilor Java şi oferă control administrativ complet asupra serviciilor, cu salvarea automată a cópiilor de siguranţă, recuperare, aplicarea de patch-uri software şi un nivel ridicat de disponibilitate.
 • Oracle Messaging Cloud:Oferă o infrastructură care permite comunicarea sigură între componentele de software.
 • Oracle Developer Cloud: Le oferă echipelor de dezvoltatori o platformă de dezvoltare găzduită, cu administrarea ciclului de viaţă al aplicaţiei şi lucru în echipă.
 • Oracle Business Intelligence Cloud: Le permite utilizatorilor să creeze panouri de control vizuale, interactive pentru web şi dispozitivele mobile.
 • Oracle Documents Cloud: Oferă o soluţie sigură şi flexibilă de schimb de fişiere pentru dispozitive mobile şi desktopuri, precum şi integrarea cu aplicaţiile locale şi cele din cloud.

Oracle Cloud Solutions

Oracle livrează cel mai extins şi complet portofoliu de soluţii pentru cloud-ul privat, public şi administrat, pentru a le oferi clienţilor libertate de alegere în implementarea modelului preferat. Oracle Cloud oferă o gamă largă de servicii de cloud public precum DaaS, SaaS, PaaS,şi IaaS. Oracle asigură de asemenea un bogat portofoliu de produse şi servicii administrate de cloud pentru a livra soluţii de cloud privat pentru companii.

Despre Oracle OpenWorld

Oracle OpenWorld San Francisco este cea mai importantă conferinţă de business şi tehnologie a anului pentru clienţi, potenţiali clienţi şi parteneri Oracle. Această conferinţă educaţională are scopul de a ajuta companiile să îşi optimizeze sistemele existente şi să înţeleagă tendinţele viitoare ale industriei, precum şi schimbările disruptive determinate de tehnologie. Oracle OpenWorld oferă peste 2,700 de sesiuni educaţionale, sute de demonstraţii, laboratoare şi expoziţii ale celor peste 450 de parteneri şi clienţi din toată lumea, dedicate aplicaţiilor, tehnologiilor middleware, bazelor de date serverelor şi sistemelor de stocare, soluţiilor de management, cloud şi infrastructură - toate concepute pentru inovaţie. Oracle OpenWorld 2014 are loc între 28 septembrieşi 2 octombrie la Moscone Center, în San Francisco.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward