Oracle lansează Exadata Database Machine X4, cel mai nou sistem integrat hardware-software

16 decembrie 2013

A cincea generaţie a celui mai important sistem integrat al Oracle, Exadata Database Machine X4, aduce noutăţi hardware şi software care măresc performanţa şi eficienţa implementării bazelor de date. Noua platformă se concentrează pe procesarea tranzacţiilor online (OLTP), pe consolidarea bazelor de date şi analiza datelor.

A cincea generaţie a celui mai important sistem integrat al Oracle, Exadata Database Machine X4, aduce noutăţi hardware şi software care măresc performanţa şi eficienţa implementării bazelor de date. Noua platformă se concentrează pe procesarea tranzacţiilor online (OLTP), pe consolidarea bazelor de date şi analiza datelor. Exadata X4 este conceput pentru a le permite companiilor să simplifice cele mai importante provocări generate de bazele de date. Noul sistem măreşte performanţele cu 50% până la 100%, iar capacitatea de stocare creşte cu 33% până la 100%. Calitatea serviciilor oferite în medii complexe şi consolidate este asigurată pe toate segmentele, de la servere de baze de date şi adaptori de reţea până la soluţiile de stocare.

”Oracle Exadata Database Machine este cea mai bună platformă pentru Oracle Database, iar versiunea X4 îmbunătăţeşte şi mai mult această ofertă,” a declarat preşedintele Oracle, Mark Hurd.

Oracle Exadata Database Machine X4 aduce îmbunătăţiri menite să mărească performanţa şi calitatea serviciilor dedicate procesării OLTP, consolidării bazelor de date şi analizei informaţiilor stocate în acestea. Noua versiune livrează performanţe fără rival şi timp mărit de funcţionare neîntreruptă, pentru a le permite clienţilor să-şi fluidizeze operaţiunile şi să folosească la maximum datele de business esenţiale.

Oracle Exadata Database Machine X4 marchează a cincea generaţie a seriei Oracle Exadata, lansată în 2008. În prezent, mii de sisteme Oracle Exadata Database Machine susţine funcţionarea celor mai mari companii din lume, prin administrarea unor baze de date la nivel de petabyte, rularea de operaţiuni OLTP, prin aplicaţii de business, e-commerce la nivel global şi tranzacţii financiare online.

“Administratorii marilor centre de date sunt adeseori copleşiţi de complexitatea şi costurile asociate administrarii datelor în medii compartimentate,” a declarat Carl Olofson, vicepreşedinte în cercetare de piaţă la IDC. “Oracle Exadata Database Machine X4 ţinteşte să le ofere administratorilor de baze de date un mediu unic, centralizat şi automatizat. Tehnologia îmbunătăţită a noului sistem ar trebui să ofere creşteri semnificative de performanţă, necesare pentru implementarea bazelor de date ca serviciu, oferind scalabilitatea, controlul şi disponibilitatea de a susţine o gama diversă de aplicaţii.”

Performanţa aplicaţiilor OLTP este accelerată prin mărirea de patru ori a memoriei flash, realizată prin combinarea unei unităţi flash fizice mai mari cu o compresie flash unică, de mare viteză. Un sistem Oracle Exadata single-rack suportă 88TB de date în memoria Flash. Este suficient pentru a păstra marea majoritate a bazelor de date OLTP doar în această memorie. Ratele random I/O, esenţiale pentru aplicaţiile OLTP, au fost îmbunătăţite cu aproape 100%, până la 2.66 milioane de citiri de 8K şi 1.96 milioane de scrieri, chiar şi la un nivel maxim de compresie. Abilitatea de a realiza compresii la milioane de I/O pe secundă elimină vechiul compromis dintre performanţa ridicată şi eficienţa mare. Viteza de procesare a datelor într-un sistem Oracle Exadata single rack este de 100 GB/sec. Această rată de procesare o depăşeşte cu mult pe cea a matricilor all-flash, dar păstrează beneficiile de cost ale ierarhizării stocării.

Performanţele de Data Warehousing sunt accelerate de noii algoritmi Flash Caching care se concentrează asupra sarcinilor de scanare a tabelelor şi partiţiilor, întâlnite în administrarea colecţiilor mari de date. Tabelele care sunt mai mari decât memoria flash sunt acum stocate parţial automat în memoria flash şi citite concomitent atât de pe flash cât şi de pe disk, pentru a accelera procesarea.

Această performanţă şi capacitate extremă a Oracle Exadata permite consolidarea a sute de baze de date pe un singur sistem (single rack), ceea ce permite reducerea costurilor şi o mai mare agilitate. Oracle Exadata foloseşte o nouă generaţie de protocoale de reţea InfiniBand pentru a se asigura că sarcinile care folosesc intens reţeaua nu încetinesc aplicaţiile care depind de un timp foarte mic de răspuns.

Îmbunătăţirile de hardware introduse pe noua maşină Oracle Exadata sunt complet compatibile şi interoperabile cu versiunile anterioare. Acest lucru le permite consumatorilor care folosesc versiuni anterioare să îşi extindă activitităţile cu noul Oracle Exadata. Mai mult, noul software de pe Oracle Exadata suportă toate sistemele hardware din generaţiile anterioare, precum şi Oracle Database 12c şi Oracle Database 1Release 2.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Conform unui studiu Kaspersky, 38% dintre utilizatori ar renunța la rețelele de socializare pentru a-și asigura confidențialitatea datelor pentru tot restul vieții

Un recent raport Kaspersky a arătat că patru din zece utilizatori (38%) ar renunța la conturile de pe rețelele de socializare pentru a fi siguri că datele lor rămân private pentru tot restul vieții. Temerile legate de protejarea confidențialității datelor în mediul digital i-au făcut pe utilizatori să fie mai preocupați de utilizarea și distribuirea informațiilor lor per...

Citește tot arrow_forward

Implementare abas ERP la SC Apulum SA Alba Iulia

Fondata în anul 1970 în orasul Alba Iulia, Apulum S.A. este cel mai mare producator de portelan din România, cu o productie diversificata: portelan menaj si hotelier, obiecte decorative, bibelouri.Firma cu peste 1.400 angajati.Compania este leader în productia de portelan din Europa si alte continente.Înalta calitate si eleganţa produselor este atribuita capacitatii ...

Citește tot arrow_forward