Oracle lansează Oracle SOA Suite 12c

04 iulie 2014

Extinderea rapidă a aplicaţiilor cloud în mediile enterprise, combinată cu dorinţa organizaţiilor de a-şi integra aplicaţiile în tehnologiile mobile, duc la creşterea dramatică a complexităţii integrării aplicaţiilor. Pentru a face faţă acestei provocări, Oracle lansează Oracle SOA Suite 12c, cea mai nouă versiune a celei mai complete şi unificate soluţii de SOA (software-oriented-architecture) şi

Extinderea rapidă a aplicaţiilor cloud în mediile enterprise, combinată cu dorinţa organizaţiilor de a-şi integra aplicaţiile în tehnologiile mobile, duc la creşterea dramatică a complexităţii integrării aplicaţiilor. Pentru a face faţă acestei provocări, Oracle lansează Oracle SOA Suite 12c, cea mai nouă versiune a celei mai complete şi unificate soluţii de SOA (software-oriented-architecture) şi integrare a aplicaţiilor. Prin capabilităţile simplificate de integrare cloud, mobile, on-premise şi Internet of Things (IoT), cuprinse într-o singură platformă, Oracle SOA Suite 12c ajută organizaţiile să-şi mărească viteza de integrare, să-şi îmbunătăţească productivitatea şi să micşoreze costul total de deţinere în proprietate.

“Integrarea cloud prin Oracle SOA Suite i-a conectat perfect pe reprezentanţii noştri de pe teren la comenzile de tip back-office, oriunde şi în orice moment, prin orice dispozitiv mobil”, afirmă Rajeed Sethi, senior director IT Applications JDSU. “Sunt foarte încântat de îmbunătăţirile majore obţinute cu ajutorul Oracle SOA Suite 12c, aplicaţie care a făcut integrarea cloud și activarea mobilă mai uşor de pus în aplicare”.

Oracle SOA Suite 12c le permite organizaţiilor să integreze şi să conecteze cu uşurinţă aplicaţiile din întregul ecosistem IT pe o singură platformă unificată, ceea ce accelerează viteza de acces la piaţă şi măreşte productivitatea, cu un cost total de proprietate scăzut.

Oracle SOA Suite 12c simplifică integrarea cloud cu noi completări la Oracle Cloud Adapters, care ajută organizaţiile să ​​integreze bine-cunoscutele aplicaţii SaaS, inclusiv Oracle Sales Cloud, Oracle Marketing Cloud, Oracle Service Cloud, Salesforce.com şi multe altele. Acest sistem de adaptare foloseşte aceeaşi metodologie de adaptare intuitivă cu care clienţii au fost familiarizaţi, pentru integrarea on-premises.

Oracle SOA Suite 12c include noi caracteristici pentru a susţine productivitatea dezvoltatorilor, inclusiv printr-o instalare cu un singur click, prin noi caracteristici de depanare şi testare şi prin şabloane cuprinzătoare care pot fi utilizate pentru a împărtăşi cele mai bune practici şi pentru a accelera dezvoltarea sau întreţinerea proiectelor.

Execuţia şi caracteristicile de rulare ale produsului au fost optimizate la fiecare nivel (memorie, disc, baze de date), pentru a sprijini implementările esenţiale la nivelul întregii organizaţii şi a asigura performanţă la scară web, care să le permită în continuare clienţilor să proceseze sarcini de lucru din ce în ce mai masive.

În plus, noua versiune oferă integrare mobilă rapidă şi avansată, cu suport îmbunătăţit pentru standardele de integrare de tip REST şi JSON. Gestionarea API, care expune aplicaţiile de întreprindere sub forma REST şi JSON, este acum simplificată ca urmare a suportului nativ pentru aceste standarde în cadrul Oracle SOA Suite 12c.

Pentru a extinde soluţiile de tip B2B prin intermediul Oracle SOA Suite 12c, Oracle lansează Oracle Managed File Transfer, o soluţie integrată care le permite organizaţiilor să elimine complexităţile transferurilor de fişiere. Aplicaţia le permite clienţilor să încarce datele în siguranţă în aplicaţii de tip Oracle Cloud sau în alte aplicaţii terţe.

Oracle Event Processing, parte din Oracle SOA Suite, poate administra până la un milion de mesaje pe secundă la latențe extrem de mici atunci când rulează pe sisteme integrate Oracle (1), fiind soluţia ideală pentru a efectua filtrări în timp real, geo-localizări şi comparaţii de modele pe masivele fluxuri de date generate de dispozitive inteligente IoT.

O noutate oferită de Oracle Event Processing 12c este folosirea în comun a interfeţei Oracle SOA Suite, ceea ce le oferă companiilor posibilitatea de a integra perfect volume mari de date, filtrate şi corelate, în procese viabile ale companiilor pentru acţiuni corective.

Oracle Business Activity Monitoring (BAM) 12c, parte integrantă din Oracle SOA Suite 12c, a fost îmbunătățit pentru a permite evaluarea rapidă şi flexibilă a indicatorilor cheie de performanţă (KPI), prin stocarea datelor în format schemă standard.

Oracle SOA Suite 12c include, de asemenea, noi îmbunătăţiri pentru gestionarea implementărilor aplicaţiilor private de tip cloud. Oracle Enterprise Manager 12c are un sistem de tip “buton unic” pentru a livra medii complete pentru Oracle SOA 12c, precum şi clonare rapidă de date care permite implementarea rapidă şi testarea aplicaţiilor de întreprindere.

Aplicaţia Oracle SOA Suite 12c este construită pe cel mai bun server de aplicaţii, Oracle WebLogic Server 12c, care aduce noi îmbunătăţiri pentru productivitatea dezvoltatorilor, pentru performanţă, disponibilitate ridicată şi administrare. Aceste produse fac parte din Oracle Fusion Middleware, principala platformă inovatoare de afaceri pentru întreprinderi şi aplicaţii cloud.

Aplicaţia Oracle SOA Suite 12c este disponibilă pe Oracle Technology Network (OTN) şi este programată ca disponibilitate generală în iulie 2014.

“Completările interesante pentru Oracle SOA Suite includ noile adaptoare Oracle Cloud care permit integrarea cu aplicaţii de tip cloud. Cele mai multe organizaţii au cereri bazate pe aplicaţii cloud, fie că este vorba de Oracle Applications, Salesforce.com sau altele. Integrarea este întotdeauna o provocare, deoarece trebuie să ţii cont de sistemele de tip on-premises. Cu noile adaptoare Oracle Cloud nu trebuie să vă faceți griji cu privire la operaţiunile care sunt expuse de către furnizorul cloud, care să permită integrarea într-o formă mai uşoară.”, afirmă Badhri Rajagopalan, practice director, SOA Integration, Bluenog.

Integrare simplificată a aplicaţiilor

Oracle SOA Suite 12c unifică medii disparate într-o platformă unică şi completă. Oracle SOA Suite 12c permite:

  • Integrare Cloud simplificată: Prin oferirea de suport pentru Adaptoarele Oracle Cloud, Oracle SOA Suite 12c oferă integrare simplificată, indiferent de modalitatea de desfășurare - cloud sau on-premises. Adaptoarele Oracle Cloud asigură dezvoltarea productivităţii, conectivitate completă, fiabilitate şi performanţă pentru integrare. Oracle intenţionează să continue să ofere noi adaptoare pe platforma Oracle SOA Suite 12c. Cea mai recentă versiune introduce, de asemenea kitul de dezvoltare Oracle Cloud Adapter Software Development Kit (SDK), care le permite clienților și partenerilor să creeze propriile adaptoare Oracle Cloud pentru a simplifica integrarea de proiecte viitoare.
  • Integrare avansată Mobile: Pentru a satisface cerinţele organizaţiilor de a integra rapid aplicaţiile mobile, Oracle SOA Suite 12c oferă suport pentru standardele de integrare REST şi JSON, care au dimensiuni mici şi sunt potrivite pentru dezvoltarea de telefonie mobilă. În plus, noua versiune are capacitatea de a converti automat XML în JSON.
  • Sporirea productivităţii: Caracteristicile soluţiei includ template-uri pentru a promova cele mai bune practici şi pentru a ajuta la reducerea timpului de dezvoltare, precum şi o interfaţă unificată care este standardizată pe Oracle JDeveloper pentru Oracle Service Bus şi Oracle Event Processing.
  • Consolidarea shimbului de fişiere: Oracle SOA Suite 12c permite, de asemenea, transferul simplificat de fișiere, prin consolidarea soluţiilor punctuale FTP în întreaga organizaţie, prin intermediul Oracle Managed File Transfer, o soluție unică, integrată, care ajută la simplificarea integrării, la reducerea erorilor şi asigură costuri mai mici.

“Pentru a profita de noile oportunităţi de afaceri, organizaţiile au nevoie de flexibilitatea de a utiliza soluţii diverse şi medii care să răspundă cel mai bine nevoilor lor, iar acest lucru poate pune probleme distincte şi ample în ceea ce priveşte aplicaţia de integrare.”, a declarat Amit Zavery, group vice-presedinte, Fusion Middleware, Oracle. “Prin intermediul aplicaţiei Oracle SOA Suite 12c, ajutăm organizaţiile să depăşească aceste obstacole prin livrarea unei platforme de integrare care este concepută special pentru diverse ecosisteme de aplicaţii ale organizaţiilor. Prin integrarea simplificată, Oracle SOA Suite 12c ajută organizaţiile să mărească viteza de integrare, să îmbunătăţească productivitatea şi să îşi micşoreze costurile.”

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward