Performanță financiară solidă obținută în 2015 de Grupul Asseco South Eastern Europe

23 februarie 2016

Grupul Asseco South Eastern Europe (ASEE) cu operațiuni și pe piața din România anunță rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru al anului fiscal 2015.

Performanță financiară solidă obținută în 2015  de Grupul Asseco South Eastern Europe

Grupul Asseco South Eastern Europe (ASEE) cu operațiuni și pe piața din România anunță rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru al anului fiscal 2015. Cunoscut ca unul dintre cele mai mari grupuri de companii IT din zona de producție și implementare a propriilor soluții și servicii software în regiunea de sud-est a Europei și Turcia, Asseco SEE raportează venituri în creștere de 116,4 milioane Euro și profit de 10,4 milioane Euro, cu 12% mai mare față de cel obținut în 2015. Astfel, rezultatele anului 2015 confirmă o performanță financiară solidă a companiei.

Rezultatele financiare raportate de Grupul ASEE pentru Q4 din 2015 păstrează aceeași direcție ca cele din 2014, cu rate de creștere în diviziile cheie, precum cea de Plăți (cu cea mai mare creștere, de 18% și venituri de 38,3 milioane euro) și cea Bancară (cu o creștere de 14% și venituri de 32,1 milioane euro).

  • Veniturile din vânzări ale Grupului Asseco South Eastern Europe pentru anul 2015 s-au poziționat la un nivel similar celui din 2014, însă cu toate acestea structura lor s-a schimbat considerabil. Ponderea veniturilor realizate din vânzările produselor și serviciilor proprii în cadrul diviziilor de plăți și cea bancară a crescut, observând în același timp o scădere a veniturilor din vânzări realizate din soluții terțe în divizia de Integrare Sisteme – a comentat Piotr Jeleński, Președintele Consiliului Director al Asseco South Eastern Europe S.A.

Cifre în creștere au fost raportate și pentru soluțiile proprii care au generat vânzări de 71 milioane Euro (61% din veniturile totale și o creștere de 6,5%) la sfârșitul anului 2015, în timp ce, în aceeași perioadă a anului anterior, acestea au totalizat 66,7 milioane Euro (reprezentând 56% din veniturile totale). Această tendință a contribuit la creșterea cu 2,2 puncte procentuale a profitului brut din vânzări la 25,7% după cele patru trimestre din 2015, raportat la aceeași perioadă a anului precedent.

Profitul operațional (EBIT) s-a ridicat la 12,7 milioane Euro, cu o creștere de 15% față de cele patru trimestre ale anului 2014.

Profitabilitatea operațională a Grupului ASEE s-a ridicat la 10.9% la sfârșitul anului 2015, semnificând o creștere de 1,7 puncte procentuale față de aceeași perioadă a anului precedent iar profitul net al Grupului ASEE a crescut cu 12% față de cele patru trimestre ale anului precedent, atingând valoarea de 10,4 milioane Euro în 2015.

Compania a anunțat că valoarea sumelor de încasat din proiectele aflate în derulare în 2016 este de 78,9 milioane euro, în creștere cu 19% față de cele 66,3 milioane euro anunțate pentru anul 2015.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward