Polon Alfa, o nouă referinţă publică pentru SAP Business One

18 decembrie 2019

După câţiva ani de experienţă cu un sistem ERP local, Polon-Alfa România a decis implementarea SAP Business One. Obiectivul proiectului: trasabilitate completă asupra operațiunilor comerciale şi crearea unei baze de dezvoltare pe termen lung. Motive pentru alegerea SAP Business One: funcționalitățile numeroase, amprenta internaţională a soluţiei, dar şi nivelul bun de localizare şi asistență oferit de partenerul System Innovation România.

Polon Alfa, o nouă referinţă publică pentru SAP Business One

Polon Alfa este o companie cu obiective mari, iar SAP Business One este gândit special pentru asemenea organizaţii ambiţioase. Am lucrat împreună la implementarea SAP Business One (versiunea 9.3 cu principalele module operaţionale + Crystal Reports ca instrument de raportare şi analiză) iar proiectul este deja funcţional. Prin urmare, vă invităm să accesaţi studiul de caz ce detaliază conjunctura în care Polon Alfa a decis schimbarea sistemului ERP, criteriile de alegere ale SAP Business One şi System Innovation România şi bineînţeles care au fost rezultatele proiectului.

Descărcaţi Studiul de caz in format PDF.

Pe scurt, Polon Alfa România face parte din grupul omonim şi comercializează sisteme pentru detectare şi alarmare la incendiu. Este un business indirect, derulat printr-o reţea cu cca. 500 de parteneri şi patru sucursale naţionale. Compania a crescut constant în ultimii ani, iar prin 2017 soluţia ERP existenta nu mai făcea faţa volumului mare de tranzacţii şi a cerinţelor managementului la nivel de analiză şi raportare. Este o situaţie obişnuită pentru multe companii din România, la depăşirea unui prag de clienţi, facturi, livrări etc. Interesată de vizibilitate, control şi trasabilitate asupra proceselor comerciale, conducerea Polon Alfa a început căutarea unui sistem ERP mai performant. Au avut discuţii cu mai mulţi furnizori locali şi internaţionali, iar în final au ales tandemul SAP Business One – System Innovation România. În această industrie combinaţia soluţie-implementator reprezintă cheia succesului unui proiect.

Din declaraţiile beneficiarului (pe care le găsiţi în studiul de caz), au contat numărul mare de module şi funcţionalităţi din SAP Business One, originea germană a soluţiei, dar şi referinţele System Innovation România şi calitatea echipei de consultanţă şi implementare.

Am apreciat mult declarația lui Florin Joacăbine (Director General Polon Alfa) “ La System Innovation România am întâlnit oameni atenţi la explicaţii, care au înţeles businessul nostru şi care nu au venit să ne vândă un produs ci ca să construim împreuna o soluţie câştigătoare”.

Implementarea a fost după metodologia SAP, am lucrat intens şi am finalizat proiectul în cca. 3 luni. La final, Polon Alfa a ajuns la o trasabilitate completă a proceselor comerciale: de la ofertare până la livrare şi plată. Toate operaţiunile se derulează în SAP Business One: comenzi, ofertare, rezervare de stocuri, aprovizionare, livrare etc. Astfel conducerea companiei are o imagine clară atât la nivelul întregului proces cât şi a fiecărei etape.

Complementar Polon Alfa a redus erorile în procesarea comenzilor (anterior erau procesate manual), a optimizat stocurile şi a redus timpul mediu de încasare a facturilor. Agenţii de vânzări au acum la dispoziţie o aplicaţie mobilă dedicată, prin care au acces la informații despre clienţi direct de pe teren, adică au o capacitate mai mare de ofertare şi negociere.  În esenţă, asta înseamnă mai mult control la nivel operaţional dar şi mai multă flexibilitate.

Un proiect frumos, de care suntem mândri şi un beneficiar mulţumit, ceea ce contează cel mai mult la finalul unei zile de muncă. 

System Innovation Romania

System Innovation Romania este un integrator care ofera clientilor sai solutii software de business complete. Compania a inceput in 2008 sa implementeze in Romania si in tarile din regiune SAP Business One, solutie ERP dedicata intreprinderilor mijlocii. Expertiza acumulata in optimizarea proceselor de business a creat oportunitatea de a completa p...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Safetech Innovations lansează iSAM, prima soluție de securitate informatică dezvoltată in-house, în urma unei investiții de jumătate de milion de euro

Safetech Innovations, lider în sectorul securității cibernetice pe piața românească, lansează primul său produs de securitate informatică – iSAM (Information Security Automation Manager), o soluție pentru automatizarea procesului de management al securității informației în cadrul organizațiilor. 

Citește tot arrow_forward

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

5 aplicații software ERP pentru companii medii

Aplicațiile software de tip ERP care pot fi implementate cu succes și accesibile companiilor mici, totodată, din punctul de vedere al costurilor, sunt cele care promit eficiența proceselor organizaționale pentru departamentele financiare, precum și o acuratețe a cifrelor unitare ale business-ului....

Citește tot arrow_forward