Președintele Intel: dispozitivele integrate, conectate definesc nouă era a computingului

04 iunie 2014

Pe măsură ce computerele continuă să evolueze și să depășească granițele tradiționalului PC, Președintele Intel Corporation Renée James a declarat că Intel și ecosistemul tehnologic din Taiwan au oportunitatea de a construi pe baza unei lungi istorii a colaborării pentru inovație, pentru a oferi experiențe de computing noi și cu adevărat personale.

Președintele Intel: dispozitivele integrate,  conectate definesc nouă era a computingului

Pe măsură ce computerele continuă să evolueze și să depășească granițele tradiționalului PC, Președintele Intel Corporation Renée James a declarat că Intel și ecosistemul tehnologic din Taiwan au oportunitatea de a construi pe baza unei lungi istorii a colaborării pentru inovație, pentru a oferi experiențe de computing noi și cu adevărat personale.

Tehnologia procesoarelor continuă să se micșoreze, având performanțe superioare și consum de energie mai mic, grație Legii lui Moore, extinzând proporțiile și potențialul tehnologiei Intel și pe cel al ecosistemului din Taiwan, de la infrastructură pentru cloud computing și Internet of Things, la computere personale și mobile sau tehnologie portabilă.

“Limitele dintre diferitele categorii ale tehnologiei se estompează pe măsură ce era computingului integrat prinde contur acolo unde forma și mărimea contează mai puțin decât experiența oferită atunci când toate dispozitivele sunt conectate între ele și în cloud”, a declarat James. “Fie că este un smartphone, tricou inteligent, dispozitiv 2 în 1 extrem de subțire sau un nou serviciu cloud oferit clădirilor inteligente echipate cu sisteme conectate, Intel și ecosistemul din Taiwan au posibilitatea de a accelera și oferi valoarea unei lumi digitale inteligente, integrate și interconectate”, a adăugat ea.

James a evidențiat tehnologiile, produsele și colaborările Intel cu ecosistemul din Taiwan și altele mai extinse ce țintesc crearea unui nou val de dispozitive inteligente, integrate și conectate între ele, cu cloud-ul și cu viețile oamenilor.

Computingul personal vine în toate formele, mărimile și experiențele

James a afirmat că Legea lui Moore este fundația, în timp ce reducerea de costuri, pentru dimensiuni tot mai mici, cu performanțe crescute și consum redus a ajuns o cerință a utilizatorilor.

Subliniind acest aspect, ea a discutat despre angajamentul Intel de a oferi o gamă largă de procesoare de tip SoC și opțiuni de comunicație pentru tablete și smartphone-uri, cu o multitudine de dimensiuni, prețuri și sisteme de operare. James a notat că Intel dispune în prezent de peste 130 de design-uri de tablete care sunt fie deja pe piață sau vor fi în acest an, de la companii OEM și ODM de pe întreg globul. Peste zece modele de tablete bazate pe arhitectura Intel au fost lansate la Computex. Aproximativ 35% dintre design-urile de tablete bazate pe procesoare Intel Atom includ sau vor include soluții de comunicație Intel.

James a mai declarat că platforma de categorie 6 Intel® XMM™ 7260 LTE-Advanced este livrată deja clienților pentru testare și a subliniat că acest lucru plasează Intel într-o poziție de top. Această nouă tehnologie este așteptată în dispozitive în lunile ce urmează.

Managerul Foxconn* Young Liu s-a alăturat pe scenă lui James pentru a prezenta mai mult de 10 tablete bazate pe arhitectura Intel, disponibile deja sau care urmează să fie lansate, de la modele entry-level și până la produse din segmentul performanță. Tabletele au la bază procesoare Intel® Atom™ (nume de cod “Bay Trail” sau “Clovertrail+”) și multe includ platformele de comunicație 3G sau LTE ale Intel.

Remarcând progresul pentru lansarea pe piață în trimestrul patru al acestui an a primei platforme mobile integrate SoC pentru smartphone-uri și tablete din gamele accesibile, entry, James a realizat primul apel telefonic public folosind un smartphone model de referință ce are la bază soluția 3G dual-core Intel SoFIA. Intel va oferi și o componentă SoFIA LTE quad-core pe piață în prima jumătate a lui 2015, iar săptămâna trecută a anunțat un parteneriat strategic cu Rockchip pentru  a adăuga o versiune SoFIA 3G quad-core pentru tablete entry-level în familia SoFIA, care va sosi de asemenea în prima jumătate a anului viitor.

James a mai prezentat primul design de referință Intel al unui PC mobil fără ventilator cu un procesor pe 14nm. Dispozitivul 2 în 1 are un display de 12,5” cu o grosime de 7,2mm cu tastatura detașată, ce cântărește 670 de grame. Include un dock media care asigură o răcire suplimentară pentru un vârf de performanță. Designul inovator este bazat pe primele procesoare din noua generație pe 14nm Intel Broadwell, create special pentru dispozitive 2 în 1, și va fi disponibil pe piață mai târziu în acest an. Denumit Intel® Core™ M, este procesorul cu cea mai bună eficiență energetică din istoria companiei1. Majoritatea design-urilor bazate pe acest nou cip sunt așteptate să fie fără ventilator și vor fi atât o tabletă ultra rapidă, cât și un laptop extrem de subțire.

Intel oferă și inovație și performanță pentru utilizatorii PC cu cele mai ridicate cerințe. Pentru aceștia, James a prezentat a patra generație de procesoare Intel® Core™ i7 și i5 “K” SKU, primele de la Intel care oferă patru nuclee la frecvența de bază de până la 4 GHz. Acest procesor desktop, construit pentru entuziaști, livrează o performanță mai ridicată și oferă noi niveluri de posibilități de overclocking. Livrările de producție încep în luna iunie a acestui an.

Pentru centrele de date doritoare de performanță I/O, James a prezentat familia Intel® Solid-State Drive Data Center pentru PCIe pentru a întâmpina nevoia crescută de soluții de stocare de încredere, cu o performanță ridicată, menținând în același timp costul de operare redus. Unitățile vor fi disponibile pe o scară largă în al treilea trimestru al anului.

Pentru ca noile computere să devină mai personale, a afirmat James, este nevoie ca acestea să se muleze nevoilor reale ale oamenilor, dând naștere unei interacțiuni mai naturale și intuitive. Ea a subliniat colaborări și noi progrese pentru a aduce tehnologia Intel® RealSense™ și camerele 3D, alături de aplicațiile necesare, pe o gamă tot mai mare de dispozitive 2 în 1, all-in-one, tablete și pe alte dispozitive de acest gen. James a anunțat că noul kit de dezvoltare software Intel RealSense va fi făcut disponibil pentru dezvoltatori în al treilea trimestru al lui 2014, oferindu-le acestora șansa să dea naștere unor interfețe naturale, intuitive. Punând accentul pe suportul și dedicația Intel pentru ecosistemul software, compania va găzdui competiția de 1 milion de dolari Intel RealSense App Challenge 2014, iar faza inițială va începe în trimestrul trei al lui 2014.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

Costurile Ascunse ale Managementului Manual al Contractelor

Știai că automatizarea managementului contractelor îți poate crește profitabilitatea anuală cu până la 9%?

Citește tot arrow_forward

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward