Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

11 februarie 2017

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele

Previziuni Gartner: în 2017, vor fi fabricate aproape 3 miliarde de drone personale și comerciale

Producția de drone, în scop personal sau comercial, este unul dintre trendurile momentului, al cărui profit va crește, în 2017, cu 34% și va ajunge la mai mult de 6 miliarde de dolari. Conform Gartner Inc. – lider de piață în cercetarea tehnologică, acest segment va atinge pragul de 11.2 miliarde de dolari până în 2020. La nivelul industriei software, atenția trebuie îndreptată în special către dronele dedicate livrărilor, care, pentru a-și crește cota de piață, se vor axa pe nișa aplicațiilor de tip B2B dedicate, în particular, activităților interne dintr-o companie. 

În acest moment, în lume sunt produse aproape 3 milioane de drone, cu 39% mai mult decât în 2016, susține Gartner.
Studiile arată că dinamica producției dronelor personale este diferită de aceea a dronelor dedicate domeniului comercial:

  • Primul tip poate fi perceput drept o extensie a smartphone-urilor, pentru fotografii, selfie­-uri sau alte opțiuni de divertisment. Cu un preț acceptabil pentru buzunarul consumatorilor (până în 5000$) și cântărind mai puțin de 2 kg, ele pot zbura pe timp și distanță scurte (aproximativ o oră, maxim 5.000 de metri), la o înălțime de cel mult 500 de metri.
  • Dronele comerciale au un număr seminificativ mai mic de utilizatori, în mare parte ca o consecință a prețului ridicat. Acestea sunt mult mai specializate, ele fiind utilizate pentru cartografiere, livrare sau inspecție industrială. Ele pot atinge înălțimi mai mari și zbura pentru mai mult timp, având, în același timp, senzori și aparate de comandă – pentru un nivel mai mare de siguranță.

Previziuni privind veniturile pentru dronele personale și comerciale în intervalul 2016-2017

Care sunt industriile cu cea mai mare rată de utilizare a dronelor comerciale?

  • agricultura este considerată drept prima industrie în care au fost utilizate dronele comerciale;
  • cu o rată mai mare de succes pe termen lung, dronele comerciale se bucură de popularitate în industria petrolieră, în cea energetică, în infrastructură și transporturi. Dată fiind nevoia continuă de inspecții industriale, Gartner estimează că, până în 2020, acest segment va domina cu 30 de procente piața totală a dronelor comerciale.
  • conform analizelor Gartner, dronele dedicate livrărilor vor ocupa mai puțin de 1% din totalul pieței comerciale, până în 2020. În acest context, Gerald Van Hoy, Senior Research Analyst, Gartner se așteaptă ca vendorii se vor axa inițial pe nișa aplicațiilor de tip B2B, în particular pentru serviciile interne din cadrul companiei, unde activitățile logisitice nu au un grad mare de complexitate.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward