Primul prototip inovativ realizat în cadrul proiectului Polului CREVIS, prezentat la IEAS 2015

08 septembrie 2015

Polul de competitivitate CREVIS reprezintă o colecție ambițioasă de proiecte ce urmărește crearea primului centru de excelență din Europa dedicat monitorizării și testării prin intermediul realității augmentate și a realității virtuale a infrastructurilor critice.

Primul prototip inovativ realizat în cadrul proiectului Polului CREVIS, prezentat la IEAS 2015

Prototipul revoluționar: „Platformă tehnologică inovativă de realitate augmentată (AR) pentru inspecții, mentenanță și service în teren la infrastructuri critice” va fi promovat în cadrul evenimentului IEAS (International Electric & Automation Show) ce se va desfășura în perioada 08 – 11 septembrie 2015 la Palatul Parlamentului din București.

Prototipul inovativ creat de compania Sunsmart Integrare IT, în cadrul Polului de Competitivitate CREVIS, dezvoltă o tehnologie de distribuire de informații vizuale suplimentare către echipe de mentenanță sau intervenții, prin intermediul unor ochelari individuali AR (augmented reality), care să permită membrilor echipelor de intervenție o mai bună operare a instalațiilor, vizualizarea mai rapidă a pericolelor în intervenții și timpi de răspuns îmbunătățiți față de operarea normală.

„Polul de competitivitate pentru creșterea productivității economice prin folosirea inovativă a realității virtuale, în scopul furnizării de servicii pentru infrastructurile critice – CREVIS” este unul dintre principalele proiecte de Cercetare & Dezvoltare derulate în regiune, ce urmărește crearea primului Centru de Excelență din Europa dedicat monitorizării infrastructurilor critice.

Ediția IEAS din acest an își propune conștientizarea conceptului de Smart City și promovarea tehnologiilor inteligente. IEAS aduce în prim-plan un concept inovativ și de mare actualitate pentru România, ce pune accentul pe valorificarea resurselor firmelor din industrie și promovarea produselor și serviciilor smart pentru orașe – Smart City. Smart City la IEAS reprezintă: Energie Inteligentă, Clădiri Inteligente, Tehnologii Inteligente, Transport Inteligent, Sisteme de securitate inteligente.

Despre Polul de Competitivitate CREVIS

CREVIS are ca obiectiv creșterea productivității economice, în sectorul infrastructurilor critice și al serviciilor adiacente acestora, prin realizarea unui centru de cercetare-dezvoltare. În cadrul acestui centru vor fi folosite tehnici inovative de realitate virtuală și augmentată, împreună cu tehnici de monitorizare pentru asigurarea obiectivelor izolate din infrastructurile critice din România, a mentenanței acestora și a instruirii personalului destinat deservirii operaționale și intervenției asupra acestor obiective.

Mai multe informații sunt disponibile la: 

www.crevis.ro,
https://plus.google.com/+CrevisRo/posts,

https://www.facebook.com/pages/Pol-Crevis/467771630054343?ref=hl.

INSOFT Development&Consulting

Înființată în anul 2008, INSOFT a devenit una dintre principalele case românești de software care dezvoltă produse inovative și integrează sisteme complete IT&C, oferind soluții avansate, la nivel național și internațional, în următoarele domenii: educațional, guvernamental, sănătate, situații de urgență...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Procesele se îmbunătățesc continuu, prin tehnologia Cloud

Despre experianța uneia dintre cele mai mari companii din domeniul construcțiilor de mașini și unelte, care a decis încă din 2015 să folosească Sistemul modern de Management al Documentelor în Cloud, DocuWare, aflați din Studiul de Caz.

Citește tot arrow_forward

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward