Rezultatele studiului Mediawrite pe anul 2015 versus miza Softlead

29 octombrie 2015

Trenduri dot ro marketing online este primul studiu din România cu privire la trendurile din marketing online și, prin extensie, în mediul digital. Demarat pentru prima dată în 2013, acesta se află în perioada 2015-2016 la ediția cu numărul 4.

Rezultatele studiului Mediawrite pe anul 2015 versus miza Softlead

Trenduri dot ro marketing online este primul studiu din România cu privire la trendurile din marketing online și, prin extensie, în mediul digital. Demarat pentru prima dată în 2013, acesta se află în perioada 2015-2016 la ediția cu numărul 4.

Inițiativa este susținută și implementată de Mediawrite The Web Content-Media Agency.

Conform studiului publicat de Mediawrite referitor la topul celor mai importante 10 obiective de marketing online/digital pentru anul 2015, primele poziții sunt ocupate de: generarea de vânzări, conectarea cu cât mai mulți clienți (prin tehnici și strategii de tipul newsletter, social media etc.), precum și creșterea volumului de vânzări către clienți actuali sau ce fac parte din portofoliul companiei.

Din punctul de vedere al obiectivelor noi vizate de companii pentru anul 2015, din punctul de vedere al strategiilor și tacticilor de online/digital marketing, au fost vizate: creșterea volumului de vânzări către clienți și foști clienți, expunerea brandului sau a companiei și îmbunătățirea managementului marketing-ului online/digital.

De asemenea, în topul celor 10 priorități de marketing online/digital pentru cei cu tranzacții preponderent online se regăsesc: creșterea volumului de vânzări, generarea de noi vânzări și creșterea traficului site-ului (organic, recomandări etc.).

Poziția Softlead

Reflectarea rezultatelor studiului în industria software și, mai exact a fluxului de generare de lead-uri este una de congruență sau de perfectă suprapunere. Obiectivele companiilor ce furnizează servicii și aplicații informatice din industria IT&C vizează în mod special creșterile constante ale volumelor de vânzări, ale bazelor de date de potențiali clienți, precum și expunerea constantă redată în mediile online și offline. Mai mult decât atât, poate fi vorba, cu siguranță, despre un mix perfect și constant implementat între strategiile de marketing și de vânzări, ca suport real pentru departamentele dedicate din cadrul organizațiilor.

Pornind de la toate aceste aspecte, în cadrul platformei Softlead companiile listate și business-urile complementare regăsesc o arie largă de expunere prin canale specifice fluxurilor de vânzări, precum și celor de marketing. Un tool (Lead Generation Tool) extrem de important în acest sens este implementat în cadrul platformei Softlead și oferă acces la un set complet de informații despre companiile care au solicitat informații sau implementarea rapidă a unei soluții software pentru propriul business.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Creștere de 41% a sectorului e-commerce pe fondul pandemiei COVID-19

Pe 2 Noiembrie 2020 - în cadrul evenimentului GPeC SUMMIT Online - au fost anunțate în premieră rezultatele studiului anual asupra sectorului e-commerce din România realizat de compania de cercetare de piață iSense Solutions pentru GPeC. Cercetarea a fost derulată în perioada Martie-Octombrie 2020, pe un eșantion reprezentativ pentru mediul urban, iar datele au fost c...

Citește tot arrow_forward

Ce costuri implică lansarea unui magazin online

Comerțul online este în plină creștere în România, atât ca valoare, cât și ca număr de magazine, iar interesul de a intra în eCommerce este tot mai crescut în rândul multor antreprenori care nu au mai avut o experiență anterioară în această piață, așa că primul gând se îndreaptă către costuri.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea în Horeca – ce tipuri de aplicații sunt recomandate restaurantelor, pensiunilor și hotelurilor?

Conform celor mai noi previziuni oferite de Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, 10% dintre restaurante se vor închide, ca urmare a efectelor provocate de pandemia din acest an. 

Citește tot arrow_forward