Românii au inventat cea mai sigură aplicație de mesagerie și chat din lume!

24 iulie 2014

Acum poți comunica cu adevărat liber! Q-bis a dezvoltat singura aplicație de mesagerie privată, care protejează 100% informațiile transferate între utilizatori.

Acum poți comunica cu adevărat liber! Q-bis a dezvoltat singura aplicație de mesagerie privată, care protejează 100% informațiile transferate între utilizatori.

Q-bis Consult, una din cele mai importante companii românești, specializată în dezvoltarea de soluții business orientate către client, lansează zilele acestea  cea mai sigură aplicație de mesagerie privată – SECRECY MSG. Aplicația a parcurs deja faza de testări interne ale dezvoltatorului și trial extins între parteneri, a fost postată în Google PlayStore și urmează a fi lansată în Europa. În viitorul apropiat va pătrunde și pe piața din America și nu numai.

Produsul va uimi, spre deosebire de cele deja existente pe piață, prin faptul că nu solicită și nu înregistrează niciun fel de informații despre utilizator. Înregistrarea se face cu un alias, fără nume, e-mail, telefon sau ID, fără a trimite utilizatorilor mesaje de tip “Push”, care solicită de obicei ID-ul telefonului sau al utilizatorului și fără optiuni de acces la baza de contacte a utilizatorului sau  la locația acestuia. Totul se desfășoară sub semnul anonimatului, nici măcar dezvoltatorul nu este în măsură   să-și creeze o bază de date cu detaliile clienților săi, care pot fi atât companii cât și persoane fizice.

Produsul la care s-a lucrat din ianuarie 2014, apare așadar pe o piață limitată și care nu răspunde la problema principală pe care SECRECY o soluționează în acest moment și anume, informația transferată este protejată integral. Spun asta pentru că știm cu toții că mailurile sau paginile de socializare sunt ținte sigure și ușoare pentru hackeri, convorbirile telefonice pot fi ascultate iar aplicațiile de mesagerie păstrează log-uri ale tuturor schimburilor de informații. Așadar, nu poți avea sentimentul că utilizezi canale de comunicare sigure, fără că informațiile schimbate de tine cu ceilalți să nu poată fi interceptate în orice moment. Gradul de siguranță de 100% face ca produsul să nu poată fi oferit gratuit, aplicația nu folosește reclame, dar prețul este unul modic. Acesta trebuie perceput însă pentru a acoperi costurile de dezvoltare și mentenanță ale dezvoltatorului, care utilizează infrastructura de la Amazon.

Întrebarea care se pune este cum poate exista un produs atât de sigur într-o lume ce stă sub semnul conspiraționismului în toate domeniile?

“Nu am fost interesați să culegem informații despre utilizatori și astfel să creăm baze de date tranzacționabile, așa cum se întâmplă cu majoritatea aplicațiilor de mesagerie existente la această oră. Nu știm absolut nimic despre clienții noștri. Și ca să fim siguri că putem oferi intimitate și siguranță în același timp, am folosit un algoritm de criptare de cel mai înalt nivel, criptarea fiind de tip “END to END” folosind chei publice/private ce generează o cheie unică de criptare de 77 caractere din 94 posibile, fiind astfel imposibil de penetrat (sau aproape imposibil, deși acest lucru nu a fost dovedit încă). Pentru a sparge o asemenea cheie ar fi nevoie de un super computer și milioane de ani la dispoziție. Am reușit așadar să oferim cu SECRECY, o mai sigură experiență socială utilizatorilor”, a declarat Adrian Pătrașcu, fondatorul Q-bis și coordonatorul echipei de programatori care au lucrat la dezvoltarea SECRECY.

Produsul oferă CHAT și MESAGERIE sigure și prezintă un set de avantaje la care numai utilizatorul are acces cum ar fi faptul că mesajele CHAT sunt șterse automat în momentul în care apar următoarele, cele din MESAGEIRE pot fi șterse din ambele direcții (de către interlocutori), sau pot fi șterse automat după citire și pot fi citite doar pe telefonul sau device-ul utilizatorului (cheia privată pentru MESAGERIE este stocată local și poate fi schimbată oricând). Nu există extensii ale aplicației pe conturile din paginile de socializare ale celui care o utilizează. Pentru a fi accesibil tuturor celor interesați, dezvoltatorii l-au facut disponibil pe Android, iar în scurt timp și pe iOS (iPhone sau iPad).

SECRECY are interfața disponibilă în Engleză, Germană, Rusă, Franceză, Spaniolă, Portugheză, Italiană, Chineză simplificată și Română. Să fie oare aceste variante întâmplător alese, sau poate dezvoltatorul s-a gândit să îl facă disponibil exact în țările cu cel mai mare risc de invadare a intimității vieții cetățenilor și companiilor (China, Rusia sau America, care se luptă însă să dovedească contrariul)?

Un lucru este cert. SECRECY MSG este la acest moment aplicația mobilă ce oferă securitate totală asupra transferului de informații între utilizatorii săi și păstrează anonimitatea acestora, chiar și pentru dezvoltatorul ei, Q-bis.

Q-Bis Consult

Suntem o echipa de specialisti in consultanta, dezvoltare si implementare de solutii de business, orientate catre clienti. Prin experienta, serviciile si produsele noastre, urmarim sa ajutam clientii sa implementeze cu succes solutii dedicate departamentelor de vanzari sau marketing, oferind astfel un avantaj insemnat in fata competitiei. Ne pla...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

În 2018, România s-a clasat pe locul 8 în topul țărilor cu cel mai mare procent de utilizatori atacați de ransomware-ul mobil

Cercetătorii Kaspersky Lab au constatat că numărul de atacuri care folosesc software periculos pentru dispozitive mobile aproape s-a dublat, în numai un an. În 2018 au existat 116,5 milioane de atacuri, comparativ cu 66,4 milioane, în 2017, cu o creștere semnificativă a numărului de utilizatori unici afectați. În ciuda faptului că sunt atacate mai multe dispozitive,...

Citește tot arrow_forward

Una dintre cele mai complexe operațiuni de spionaj pe Android: Mandrake a rămas nedectat timp de patru ani în aplicații din magazine oficiale

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o nouă amenințare informatică, denumită Mandrake, care infectează dispozitive cu Android ale unor victime atent alese cu scopul de a le spiona și de a le goli conturile bancare.

Citește tot arrow_forward

De ce anul 2021 poate fi anul e-commerce și al magazinelor online?

Conform Nasdaq, până în 2040, 95% dintre achiziții vor fi efectuate online, fapt ce deschide noi perspective încă de acum pentru migrarea unui număr tot mai mare de business-uri către tehnologii e-commerce.

Citește tot arrow_forward