SAP și S&T, în parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, lansează un proiect de educare în domeniul soluțiilor software pentru afaceri

29 Apr 2015

SAP România, subsidiara locală a SAP SE(NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, împreună cu S&T Romania, important integrator IT de pe plan local și unul dintre principalii parteneri SAP, în colaborare cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, au lansat un proiect de educare în domeniul soluțiilor software pentru afaceri, intitulat Întreprindere simulată.

SAP și S&T, în parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, lansează un proiect de educare în domeniul soluțiilor software pentru afaceri

SAP România, subsidiara locală a SAP SE(NYSE: SAP), liderul mondial pe piaţa de soluţii software de business și tehnologie, împreună cu S&T Romania, important integrator IT de pe plan local și unul dintre principalii parteneri SAP, în colaborare cu Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, au lansat un proiect de educare în domeniul soluțiilor software pentru afaceri, intitulat Întreprindere simulată. Proiectul are ca scop dezvoltarea competențelor participanților în utilizarea unor sisteme informatice de tip ERP (Enterprise Resource Planning) și familiarizarea acestora cu mediul real de activitate dintr-o întreprindere, urmând ca, după parcurgerea activităților didactice și de project management, participanții să deruleze stagii de practică în companii locale.

Proiectul se adresează în special studenților, masteranzilor și doctoranzilor din cadrul Universității Petru Maior, de la 5 programe de studiu de licență: Contabilitate și Informatică de Gestiune, Finanțe și Bănci – Contabilitate, Management, Economia Turismului, Comerțului și Serviciilor și Facultatea de Inginerie Economică și Industrială, respectiv 4 programe de masterat: Contabilitate și Audit, Managementul Afacerilor, Gestiune Financiar Bancară, Managementul Resurselor Umane – dar și profesorilor universitari și administratorilor de sisteme IT, în total, în cadrul proiectului, fiind disponibile 180 de locuri.

„Acționăm astfel încât transferul de la activitatea didactică, desfășurată în cadrul universității, la viața activă în mediul de business să se realizeze cu un bagaj de cunoștințe teoretice la care se adaugă experiență practică, dobândită în cadrul unor programe precum cel lansat în parteneriat cu SAP și S&T”, a declarat Avram Tripon, manager de proiect din cadrul Universității Petru Maior.

În cadrul proiectului, sub îndrumarea specialiștilor SAP și S&T, participanții vor avea ocazia să interacționeze cu sistemul SAP ERP, cel mai des întâlnit sistem informatic la nivel european pentru gestiunea resurselor în cadrul întreprinderilor. Pe lângă participarea la conferințe și seminarii introductive, cursanții vor beneficia în cadrul proiectului și de materiale informative, precum suporturi de curs, teste de evaluare, prezentări PPT, etc.

„S&T se va ocupa de configurarea sistemului informatic SAP ERP pe platforma HANA, de instruirea cadrelor didactice și a studenților, de identificarea, împreună cu SAP România, a potențialilor angajatori pentru practica studenților și transferul de know-how pentru noi tehnologii, astfel încât toți participanții să interacționeze cu un sistem similar celor întâlnite în cele mai performante întreprinderi la nivel european și nu numai”, a precizat Anca Ileana, responsabilă de proiect din partea S&T.

Mai mult, participanții la proiect vor avea ocazia să întâlnească oameni de business locali care deja utilizează soluțiile SAP pentru dezvoltarea unui business performant, printre care dna. Rodica Baciu, manager în cadrul Materom, unul dintre cei mai mari distribuitori de componente auto din România, cu sediul central la Târgu Mureş și Paul Ilea, director general la Hirschmann România, un important producător de componente auto din țara noastră, parte a Hirschmann Automotive.

„Ca lider în domeniul soluțiilor software pentru afaceri am considerat că este de datoria noastră să ne implicăm și mai mult în educarea tinerilor și prezentarea celor mai inovative tehnologii pentru afaceri”, a declarat și Valentin Tomșa, director general SAP România.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul