TotalSoft şi ICAP România lansează oficial singura rețea online de partajare a informațiilor de credit din România

29 aprilie 2015

TotalSoft în parteneriat cu ICAP România, parte a ICAP Group, unul dintre cele mai importante grupuri regionale de servicii pentru afaceri din Sud-Estul Europei, prezintă singura rețea online de partajare a informațiilor de credit din România,ICAP Trade Exchange.

TotalSoft în parteneriat cu ICAP România, parte a ICAP Group, unul dintre cele mai importante grupuri regionale de servicii pentru afaceri din Sud-Estul Europei, prezintă singura rețea online de partajare a informațiilor de credit din România,ICAP Trade Exchange. Lansarea oficială va avea loc cu ocazia celei de-a VI-a Conferinţe de Management al Riscului de Creditare, organizată de ICAP România în data de 12 mai 2015 la Hotel Marriott din București.

În condiţiile în care mediul de afaceri este supus schimbării regulilor în timpul jocului, devenind tot mai instabil şi puțin predictibil, cunoaşterea rapidă a riscurilor de creditare este esenţială. TotalSoft sprijină inovaţia în domeniul managementului riscului de credit prin integrarea sistemului Charisma ERP cu Programul ICAP Trade Exchange.

“Dezvoltarea Charisma în direcția managementului riscului este o preocupare mai veche a TotalSoft, generată de realitatea mediului de afaceri românesc. În urmă cu cinci ani am lansat, tot alături de ICAP România, o soluție de evaluare a riscurilor financiare şi de creditare care acoperă toţi indicatorii financiari și non-financiari necesari unei analize de risc. Prin actuala platformă online, clienții pot accesa   profilul plăţilor unei companii din România, pot analiza trimestrial portofoliul de clienți și pot alege să lucreze doar cu cei buni platnici” Vlad Cristuțiu, Product Management Director, TotalSoft.

Integrarea Charisma ERP cu programul ICAP Trade Exchange oferă utilizatorilor acces, prin intermediul unui raport special, la profilul tranzacțional complet al clienților beneficiind de informații despre expunerea pe care aceștia o au în piață. Astfel, companiile pot evalua mai bine probabilitatea de întârziere la plată, pot crea politici de creditare adaptate comportamentului clienților și pot selecta clienții cu profil de risc scăzut cu care să înceapă sau să extindă o colaborare.

“Prin integrarea Charisma cu rețeaua online ICAP Trade Exchange utilizatorii nu mai sunt doar simpli consumatori de informații ci și furnizori, contribuind la completarea și împrospătarea informațiilor programului. Participarea la program se bazează pe principiul reciprocităţii - atâta timp cât un partener contribuie cu date tranzacţionale, el va putea accesa informaţii despre comportamentul la plată al companiilor din baza Trade Exchange” Alexandra Predeanu, Country Manager, ICAP România.

Programul a fost prezentat clienților Charisma cu ocazia Zilelor TotalSoft 2014 urmând ca lansarea oficială pe piață să aiba loc în cadrul Conferinţei anuale de Management al Riscului de Creditare, organizată de ICAP România. 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Colorful.hr – solutii software pentru optimizarea proceselor tale cheie de HR, cu discount pentru clienții Softlead

Colorful.hr este una dintre cele mai cunoscute platforme in cloud pentru salarizare și managementul resurselor umane, folosită cu succes de peste 600 de companii din România.

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Digitalizarea elimină munca repetitivă din cadrul companiei Clini-Lab cu până la 80%

Principalele diferențe pe care le aduce digitalizarea în comparație cu procesele clasice de management sunt, în primul rând, legate de eficiență și o disponibilitate mult mai bună a informației, atât pentru manageri, cât și pentru angajați.Digitalizarea aduce beneficii care se văd în zona operațională, prin introducerea unor fluxuri clare și control...

Citește tot arrow_forward