Sistemul ERP, la baza piramidei nevoilor unui business

12 Aug 2014

Intr-o piata in care companiile depun eforturi pentru a-si dinamiza activitatea, multi cauta acea solutie care sa contribuie substantial la indeplinirea obiectivelor de crestere.

Sistemul ERP, la baza piramidei nevoilor unui business

Intr-o piata in care companiile depun eforturi pentru a-si dinamiza activitatea, multi cauta acea solutie care sa contribuie substantial la indeplinirea obiectivelor de crestere. Unii si-au restructurat companiile, altii si-au facut intrarea pe mai multe piete, unii au preferat sa astepte redresarea economica, in timp ce altii au ales sa transforme criza financiara in oportunitate.

Adoptand fiecare propria strategie, unele afaceri au reusit doar sa supravietuiasca, altele, insa, s-au dezvoltat. Nu exista un secret universal valabil pentru succes, insa cei dispusi sa investeasca in propriul business, sunt si cei care obtin rezultate.

Un instrument care si-a demonstrat in timp eficienta este sistemul de planificare a resurselor ERP (Enterprise Resource Planning), care ajuta companiile sa isi centralizeze datele pe o singura platforma, permitand o mai buna gestionare a activitatii zilnice. Solutiile ERP au capacitatea de a schimba viziunea managerilor si pot evidentia indicatorii de performanta, in asa fel incat sa permita evaluarea stadiului proiectelor si obiectivelor avute in plan.

Numerosi manageri, insa, nu folosesc solutiile ERP, pentru ca nu cunosc suficiente amanunte despre utilitatea si optiunile lor de gazduire, dar nici nu stiu ca un singur program poate integra informatiile din toate departamentele unei companii.

Ce poate face o solutie ERP?

Solutiile ERP permit schimbul de informatii intre departamente si simplificarea proceselor operationale si decizionale. Managerii pot genera diverse rapoarte privind performanta, eficienta si productivitatea companiei, pot comasa informatiile financiare, simplifica logistica si productia.

Ce este optiunea de gazduire on-premise?

Solutia ERP este instalata la sediul clientului, pe propriile lui servere. Prin aceasta optiune, clientii pot folosi echipamentele existente, elimina dependenta de internet si beneficia de securitate sporita. Totusi, implementarea poate fi afectata de indisponibilitatea resurselor hardware necesare, costurile suplimentare cu serverele si infrastructura. In plus, companiile au nevoie de asistenta pentru instalarea sistemului si este nevoie de o echipa dedicata de IT la fata locului.

Ce este optiunea de gazduire Cloud / Saas?

SaaS (Software as a Service – software ca si serviciu) este un model de licentiere si livrare de software, gazduit in Cloud si externalizat catre furnizor. Din ce in ce mai multe companii fac tranzitia catre sisteme Cloud, intrucat sunt foarte eficiente, nu implica mentenanta pentru echipamente hardware si nici costuri de administrare. Clientii pot evita investitiile semnificative, datele sunt arhivate mereu, iar implementarea este mai usoara. Alegerea acestei optiuni poate genera un avantaj competitiv important pentru companie.

Sistemele ERP se dovedesc un instrument foarte util si din ce in ce mai indispensabil. Prin urmare, alegerea furnizorului, a solutiei si a celei mai bune optiuni de gazduire sunt esentiale pentru ca o companie sa poata beneficia de toate avantajele solutiilor ERP.

Liviu Buligan, Executive Manager SoftOne Romania

SoftOne România și-a început activitatea pe piața locală în 2013, ca subsidiara uneia dintre cele mai dinamice companii din Sud-Estul Europei și unul dintre cei mai importanți furnizori de soluții software de business (ERP, CRM și BI) – SoftOne Technologies. Compania are sediul central în Atena, Grecia și are birou și în Salonic. SoftOne Technologies este Microsoft Gold Certified Partner.

SoftOne România are o mare importanță strategică pentru SoftOne Technologies, reprezentând centrul regional pentru extinderea companiei în Europa Centrală și de Est.

Astazi, soluțiile și aplicațiile Soft1 sunt folosite cu succes de peste 12.000 de companii din diverse piețe internaționale (în special Europa), și sunt promovate și distribuite de o vastă rețea de parteneri (peste 300).

Printre clienții actuali ai SoftOne se numără: JTI, Alpha Bank, Deloitte, Danone, iar în România: Oscar Downstream, Ernst & Young, Secpral Pro, Onedia Distribution, Dablerom, Cosmos Mobile și Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR).

SoftOne este unul dintre primii furnizori de software care și-a oferit ERP-ul ca și serviciu in Cloud. Compania a fost premiată de Microsoft în cadrul competiției globale pentru noi tehnologii Partner Contest 2011, pentru soluția Soft1 ERP, oferită pe platforma Microsoft Windows Azure.

 

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Ce este tehnologia Text-to-Speech și de ce este importantă?

Comunicarea digitală are un rol important în cadrul business-urilor, astfel că tehnologia Text-to-Speech (TTS) devine un instrument valoros. Această tehnologie inovatoare nu schimbă doar modul în care percepem comunicarea, ci ne...

Citește articolul