SIVECO contribuie la dezvoltarea unor mecanisme de coordonare in situatii critice, utilizate la nivel european

19 mai 2014

Proiectul european COnCORDE - Development of Coordination Mechanisms During Different Kinds of Emergencies - care se desfasoara in perioada mai 2014 – aprilie 2017, are ca scop exact dezvoltarea acelor mecanisme de coordonare care pot fi utilizate in situatii de urgenta.

SIVECO contribuie la dezvoltarea unor mecanisme de coordonare in situatii critice, utilizate la nivel european

Situatiile de urgenta din sistemul de sanatate constituie o provocare pentru orice tara. Gestionarea lor implica un raspuns rapid din partea tuturor entitatilor implicate in rezolvarea incidentelor si amenintarilor de orice tip din sistemul medical.

Proiectul european COnCORDE - Development of Coordination Mechanisms During Different Kinds of Emergencies - care se desfasoara in perioada mai 2014 – aprilie 2017, are ca scop exact dezvoltarea acelor mecanisme de coordonare care pot fi utilizate in situatii de urgenta.

Proiectul isi propune sa imbunatateasca gestionarea datelor si a comunicarii intre institutiile medicale si organizatiile europene implicate in managementul situatiilor de urgenta. Acesta raspunde nevoii unei mai bune organizari in cadrul spitalelor, in ceea ce priveste alocarea specialistilor, cat si a furnizarii de medicamente, echipamente si transport. Sistemul dezvoltat va permite colaborarea intre entitati aflate in diferite locuri care raspund situatiilor de urgenta in anumiti parametri.

In acest proiect coordonat de Cambridge University Hospitals, UK, SIVECO Romania este partenerul care se ocupa de asigurarea interoperabilitatii intre sistemul deja dezvoltat si alte sisteme IT externe care pot oferi informatii cruciale in situatii de urgenta. De asemenea, SIVECO va gestiona modul in care se inregistreaza relationarea si comunicarea dintre organizatiile care furnizeaza date in situatii de urgenta si sistemele externe.

„Situatiile de urgenta sunt create de dezastre la scara mare, provocand accidente in masa care necesita interventii rapide si mijloace de sprijin (ambulante, specialisti, echipamente). Cresterea cererii pentru acest tip de servicii evidentiaza o nevoie mai mare de organizare a spitalelor pentru a raspunde prompt in astfel de situatii. Proiectul CoNCORDE va dezvolta un sistem suport in luarea deciziilor in cazuri de urgenta, in situatii care afecteaza starea de sanatate a populatiei la nivel local, regional sau transfrontalier”, a declarat Monica Florea, director al departamentului Cercetare & Dezvoltare in cadrul SIVECO Romania.

Proiectul va incorpora sistemele operationale de securitate si infrastructura existente deja in institutii si le va alinia sistemului suport de decizie. Pentru a raspunde tuturor situatiilor de urgenta, noile sisteme vor fi adaptate si contextului local, national si european.

Partenerii din cadrul proiectului CoNCORDE:

Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust, UK – coordinator, EUROPEAN DYNAMICS ADVANCED SYSTEMS OF TELECOMMUNICATIONS INFORMATICS AND TELEMATICS SA, Greece; INOVAMAIS - SERVICOS DE CONSULTADORIA EM INOVACAO TECNOLOGICA S.A., Portugal; KOC UNIVERSITY, Turkey; UNIVERSITY OF CYPRUS, Cyprus; ELLINIKI OMADA DIASOSIS SOMATEIO, Greece; STICHTING CRISISLAB, Netherlands; SIVECO ROMANIA SA, Romania; Crisis Training AS, Norway; TEKNOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS VTT, Finland; NATIONAL CENTER FOR SCIENTIFIC RESEARCH "DEMOKRITOS", Greece; GLOBAL SECURITY INTELLIGENCE LIMITED, UK; PUBLIC SAFETY COMMUNICATION EUROPE FORUM AISBL, Belgium; ESRI PORTUGAL - SISTEMAS E INFORMACAO GEOGRAFICA SA, Portugal.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi modernizeaza fabrica

Producatorul de branzeturi Mirdatod Prod a reusit sa-si imbunatateasca procesele din fabrica, implementand solutiile SeniorERP si SeniorVisualBI. Producatorul brandului “Telemea de Ibanesti” isi gestioneaza mult mai eficient resursele si obtine rapid rapoartele si analizele financiare necesare.

Citește tot arrow_forward

Studiu GPeC: Strategia de marketing, produsele comercializate și serviciul de Customer Support – factorii esențiali pentru succesul magazinelor online

În fiecare zi, în România se lansează peste 50 de magazine online. În 2018, numărul lor s-a dublat până la un record de 15.000 de comercianți.

Citește tot arrow_forward

Două cunoscute grupări de limbă rusă, descoperite de experții Kaspersky Lab că folosesc aceeași infrastructură

Experții Kaspersky Lab au identificat o suprapunere a atacurilor cibernetice între două grupuri, GreyEnergy – care se crede că este succesorul BlackEnergy – și gruparea de spionaj cibernetic Sofacy. Ambii actori au folosit aceleași servere în același timp, dar în scopuri diferite.

Citește tot arrow_forward