Laravel - The PHP framework for web artisans

19 mai 2014

Definit ca un limbaj de programare Open Source, asemănător PHP, Laravel a câștigat prin simplitatea și facilitatea interfaței prezentate un număr mare de programatori.

Laravel - The PHP framework for web artisans

Definit ca un limbaj de programare Open Source, asemănător PHP, Laravel a câștigat prin simplitatea și facilitatea interfaței prezentate un număr mare de programatori. Considerat nu doar simplu de instalat și folosit, ci și elegant, Laravel prezintă acea doză de atractivitate care poate încânta ochiul tehnic al dezvoltatorului web, care își dorește să creeze layout-uri aspectuoase, fără cunoștințe avansate de web design sau design de produs. Este vorba despre o revoluționare a tot ceea ce înseamnă, de ani buni, PHP și Wordpress (în ceea ce privește blogurile specializate).

Laravel rezolvă una dintre cele mai întâlnite probleme ale dezvoltatorilor: aceea a livrării rapide a unui produs validat și bine cotat la nivelul pieței. Extrem de importantă este și dezvoltarea unui produs care să exprime profesionalism, seriozitate sau care să convingă consumatorii să treacă la următoarea etapă, aceea a achiziției.

Toate aceste probleme par a fi facil rezolvate de o soluție Open Source, cunoscută în rândul programatorilor sub numele de Laravel. Ușurința în folosirea Laravel este consolidată și de manualul de utilizare, complet și extrem de bine documentat.

De asemenea, în jurul acestui framework s-a construit o comunitate puternică de dezvoltatori și testeri, pregătită prin experiența proprie, să ofere soluții reale problemelor pe care le punctează dezvoltatorii.

În momentul lansării, Laravel a creat rumoare prin asumarea promisiunilor referitoare la minimalizarea efortului și a transformării acțiunilor de programare în ceea ce programatorii numesc fun mood. De asemenea, Laravel scoate la iveală un alt set de algoritmi, departe de a fi plictisitori, lăsând o mai mare libertate programatorului în vederea concentrării asupra arhitecturii unei aplicații, nu scrierea propriu-zisă a liniilor de cod. De asemenea, modificarea ulterioară pe care un programator Laravel o face pe un segment de cod sau într-o funcție nu afectează alte module ale aplicației, fapt ce oferă un plus de siguranță și de relaxare.

Laravel a introdus proceduri logice și intuitive, ce vizează denumirea dată fișierelor salvate, claselor sau bazelor de date apelate. Prin alegerea funcționalității Smart Defaults, Laravel permite focusarea programatorului asupra bunei funcționări a aplicației, precum și pe dezvoltarea rapidă și corectă (fără erori) a structurii de cod.

Laravel promovează DRY (Don’t-Repeat-Yourself), un principiu prin care o funcționalitate este scrisă pentru o singură dată și fără eventuale erori. De asemenea, Laravel oferă un mediu tehnic prielnic împărtășirii facile a liniilor de cod între modulele unui program.

Toate aceste avantaje ale folosirii Laravel sunt susținute de unul dintre cele mai recente trenduri din domeniul IT, ce recunosc viitorul industriei online prin tot ceea ce înseamnă FIA (Future Internet Architecture program).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Kaspersky Lab protejează companiile care folosesc tehnologia blockchain împotriva atacurilor cibernetice și a fraudei

Kaspersky Lab a lansat noi pachete de servicii destinate companiilor care lucrează în industria blockchain și în cripto-economie. Proiectele de atragere de capital (ICO / STO) și casele de schimb de criptomonede au acum la dispoziție servicii personalizate, cum ar fi evaluarea securității site-ului și a aplicațiilor, training în domeniul securității, protecție îm...

Citește tot arrow_forward

56% dintre organizațiile din România ar apela prima dată la furnizorul lor de securitate cibernetică, după un atac

Pe fondul unui peisaj al amenințărilor cibernetice care evoluează permanent, peste jumătate dintre organizațiile europene (57%) consideră că este ușor pentru atacatori să își ducă la bun sfârșit planurile fără a lăsa vreo urmă. În plus, 79% dintre respondenți ar vrea să știe cine se află în spatele unui atac – conform unui studiu[1] recent Kaspersk...

Citește tot arrow_forward

Deși există încă interes pentru criptomonede, doar o persoană din zece înțelege cum funcționează acestea

Un nou studiu Kaspersky arată că insuficienta înțelegere și lipsa încrederii îi țin pe oameni departe de criptomonede. Raportul Kaspersky, Teritoriu necunoscut: de ce există reticență în privința utilizării criptomonedelor, dezvăluie că, dacă 29% dintre respondenți au câteva cunoștințe despre criptomonede și există cerere din partea multora pentru ac...

Citește tot arrow_forward