Laravel - The PHP framework for web artisans

19 mai 2014

Definit ca un limbaj de programare Open Source, asemănător PHP, Laravel a câștigat prin simplitatea și facilitatea interfaței prezentate un număr mare de programatori.

Laravel - The PHP framework for web artisans

Definit ca un limbaj de programare Open Source, asemănător PHP, Laravel a câștigat prin simplitatea și facilitatea interfaței prezentate un număr mare de programatori. Considerat nu doar simplu de instalat și folosit, ci și elegant, Laravel prezintă acea doză de atractivitate care poate încânta ochiul tehnic al dezvoltatorului web, care își dorește să creeze layout-uri aspectuoase, fără cunoștințe avansate de web design sau design de produs. Este vorba despre o revoluționare a tot ceea ce înseamnă, de ani buni, PHP și Wordpress (în ceea ce privește blogurile specializate).

Laravel rezolvă una dintre cele mai întâlnite probleme ale dezvoltatorilor: aceea a livrării rapide a unui produs validat și bine cotat la nivelul pieței. Extrem de importantă este și dezvoltarea unui produs care să exprime profesionalism, seriozitate sau care să convingă consumatorii să treacă la următoarea etapă, aceea a achiziției.

Toate aceste probleme par a fi facil rezolvate de o soluție Open Source, cunoscută în rândul programatorilor sub numele de Laravel. Ușurința în folosirea Laravel este consolidată și de manualul de utilizare, complet și extrem de bine documentat.

De asemenea, în jurul acestui framework s-a construit o comunitate puternică de dezvoltatori și testeri, pregătită prin experiența proprie, să ofere soluții reale problemelor pe care le punctează dezvoltatorii.

În momentul lansării, Laravel a creat rumoare prin asumarea promisiunilor referitoare la minimalizarea efortului și a transformării acțiunilor de programare în ceea ce programatorii numesc fun mood. De asemenea, Laravel scoate la iveală un alt set de algoritmi, departe de a fi plictisitori, lăsând o mai mare libertate programatorului în vederea concentrării asupra arhitecturii unei aplicații, nu scrierea propriu-zisă a liniilor de cod. De asemenea, modificarea ulterioară pe care un programator Laravel o face pe un segment de cod sau într-o funcție nu afectează alte module ale aplicației, fapt ce oferă un plus de siguranță și de relaxare.

Laravel a introdus proceduri logice și intuitive, ce vizează denumirea dată fișierelor salvate, claselor sau bazelor de date apelate. Prin alegerea funcționalității Smart Defaults, Laravel permite focusarea programatorului asupra bunei funcționări a aplicației, precum și pe dezvoltarea rapidă și corectă (fără erori) a structurii de cod.

Laravel promovează DRY (Don’t-Repeat-Yourself), un principiu prin care o funcționalitate este scrisă pentru o singură dată și fără eventuale erori. De asemenea, Laravel oferă un mediu tehnic prielnic împărtășirii facile a liniilor de cod între modulele unui program.

Toate aceste avantaje ale folosirii Laravel sunt susținute de unul dintre cele mai recente trenduri din domeniul IT, ce recunosc viitorul industriei online prin tot ceea ce înseamnă FIA (Future Internet Architecture program).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Interviurile Softlead – De ce este esențială alegerea unei soluții de Securitate pentru compania ta?

Cu o experiență validată de clienți recunoscuți la nivel local și internațional, Sandline (compania care a dezvoltat aplicația Centraleyezer)  este un vector reprezentativ pentru industria securității datelor, anul acesta celebrând 12 ani de existență pe piața de profil. Sandline este o companie de consultanță full-service în domeniul securității, oferin...

Citește tot arrow_forward

Amenințarea pentru spionaj Triout revine mascată într-o aplicație gratuită foarte populară

Aplicația infectată Psiphon, folosită pentru accesarea unor pagini de internet cenzurate sau blocate, era distribuită prin magazine neoficiale și conține aceeași mostră de amenințare informatică identificată în vara lui 2018, când era încorporată într-o aplicație cu conținut destinat adulților. Dincolo de Triout, aplicația compromisă mai include și trei co...

Citește tot arrow_forward

SneakyPastes: o operațiune aparținând Gaza Cybergang atacă victime din 39 de țări, care au legătură cu Orientul Mijlociu

Campania, numită SneakyPastes, a folosit adrese de e-mail de unică folosință pentru a răspândi infecția prin phishing, înainte de a descărca malware-ul, în etape, utilizând mai multe site-uri gratuite. Această abordare, cu un cost redus, dar eficientă, a ajutat grupul să atace în jur de 240 de victime, din 39 de țări din întreaga lume, printre care e...

Citește tot arrow_forward