SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea unei retele de coordonare pentru prevenirea accidentelor in randul seniorilor la nivel european

05 Aug 2014

Proiectul E-NO FALLS tinteste imbunatatirea vietii persoanelor in varsta din Uniunea Europeana, cu ajutorul informaticienilor romani.

SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea unei retele de coordonare pentru prevenirea accidentelor in randul seniorilor la nivel european

Imbatranirea populatiei este una dintre cele mai importante provocari sociale si economice cu care se confrunta societatile europene in secolul al XXI-lea. Pana in anul 2025, peste 20% din europeni vor avea cel putin 65 de ani. De asemenea, vom asista la o crestere rapida a numarului persoanelor de peste 80 de ani.

La nivel european, ponderea persoanelor de peste 60 ani va creste mai rapid decat ponderea oricarui alt segment de varsta, in perioada 2020-2060, devenind o reala provocare pentru orice stat. In 2060, Europa va numara peste 180 de milioane de batrani – adica un sfert din actuala populație a continentului!

Proiectul european E-NO FALLS - European Network for FALL Prevention, Intervention & Security - care se desfasoara in perioada februarie 2013 – ianuarie 2016, are ca obiectiv principal integrarea, omogenizarea experientelor si a celor mai bune practici intalnite la nivel european sau international in domeniul prevenirii accidentelor, a interventiei si securitatii in randul batranilor. Prin coordonarea tuturor acestor activitați se poate crea un plan de actiune pentru replicarea si reimplementarea cat mai usoara a solutiilor inovative identificate in urma cercetarilor efectuate de partenerii din consorțiu, cu accent special pe solutiile informatice.

SIVECO Romania, impreuna cu ceilalti parteneri ai proiectului, are rolul de a elabora metodologii, standarde de interoperabilitate si unelte IT pentru accelerarea implementarii solutiilor informatice inovative si a celor de prevenire si de interventie eficienta pentru persoanele in varsta, luand in considerare siguranta sporita si sistemul de trai independent ca parte a solutiilor integrate. Menirea acestui efort concentrat este de a ușura și prelungi traiul independent al persoanelor varstnice cu risc de imbolnavire.

„E-NO FALLS se adreseaza autoritatilor publice, investitorilor, companiilor de asigurare si furnizorilor de servicii medicale din intreaga Europa care sunt chemate sa impartaseasca cunostinte, expertiza, resurse, experiente cu scopul de a implementa si accelera dezvoltarea solutiilor inovative in ajutorarea persoanelor in varsta”, declara Monica Florea, director departament Cercetare-Dezvoltare in cadrul SIVECO Romania.

E-NO FALLS actioneaza ca un portal unde se vor concentra concluziile, rapoartele si comentarile grupurilor tinta (rezultatele cautarilor, recomandari, preluari de piata etc.) care au legatura cu prevenirea accidentelor in randul persoanelor varstnice.

Partenerii din cadrul proiectului E-NO FALLS:

Charite- Universitätsmedizin Berlin, The Foundation for Research and Technology-Hellas, Tunstall Emergency Response, NUI Galway OE Gaillimh, University of Limerick, COSS (Cooperativa Sociale Onlus), Fundazione Santa Lucia, McRoberts, NEN, Smart Homes, Seniornett, Fraunhofer Portugal, Foundation Ana Aslan International, Cetemmsa, TicSalut, Nordforce Technology.

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are, la nivel internaţional, peste 1.000 de angajaţi.

Adresându-se organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice complexe şi de mare amploare.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale şi îmbunătăţesc activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

De-a lungul celor 22 de ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 200 de premii interne şi internaţionale.

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco şi www.linkedin.com/company/siveco-romania.

Află mai multe

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul
Softlead

Aplicația software Vaunt introduce modulul de evaluare gratuită a prețului apartamentelor

VAUNT, platforma de management al vânzărilor dedicată sectorului rezidențial, introduce un nou modul, Client Portal. Prin intermediul acestuia, clienții cumpărători au acces la date în timp real despre valoarea în piață a...

Citește articolul