SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea unei retele de coordonare pentru prevenirea accidentelor in randul seniorilor la nivel european

05 august 2014

Proiectul E-NO FALLS tinteste imbunatatirea vietii persoanelor in varsta din Uniunea Europeana, cu ajutorul informaticienilor romani.

Imbatranirea populatiei este una dintre cele mai importante provocari sociale si economice cu care se confrunta societatile europene in secolul al XXI-lea. Pana in anul 2025, peste 20% din europeni vor avea cel putin 65 de ani. De asemenea, vom asista la o crestere rapida a numarului persoanelor de peste 80 de ani.

La nivel european, ponderea persoanelor de peste 60 ani va creste mai rapid decat ponderea oricarui alt segment de varsta, in perioada 2020-2060, devenind o reala provocare pentru orice stat. In 2060, Europa va numara peste 180 de milioane de batrani – adica un sfert din actuala populație a continentului!

Proiectul european E-NO FALLS - European Network for FALL Prevention, Intervention & Security - care se desfasoara in perioada februarie 2013 – ianuarie 2016, are ca obiectiv principal integrarea, omogenizarea experientelor si a celor mai bune practici intalnite la nivel european sau international in domeniul prevenirii accidentelor, a interventiei si securitatii in randul batranilor. Prin coordonarea tuturor acestor activitați se poate crea un plan de actiune pentru replicarea si reimplementarea cat mai usoara a solutiilor inovative identificate in urma cercetarilor efectuate de partenerii din consorțiu, cu accent special pe solutiile informatice.

SIVECO Romania, impreuna cu ceilalti parteneri ai proiectului, are rolul de a elabora metodologii, standarde de interoperabilitate si unelte IT pentru accelerarea implementarii solutiilor informatice inovative si a celor de prevenire si de interventie eficienta pentru persoanele in varsta, luand in considerare siguranta sporita si sistemul de trai independent ca parte a solutiilor integrate. Menirea acestui efort concentrat este de a ușura și prelungi traiul independent al persoanelor varstnice cu risc de imbolnavire.

„E-NO FALLS se adreseaza autoritatilor publice, investitorilor, companiilor de asigurare si furnizorilor de servicii medicale din intreaga Europa care sunt chemate sa impartaseasca cunostinte, expertiza, resurse, experiente cu scopul de a implementa si accelera dezvoltarea solutiilor inovative in ajutorarea persoanelor in varsta”, declara Monica Florea, director departament Cercetare-Dezvoltare in cadrul SIVECO Romania.

E-NO FALLS actioneaza ca un portal unde se vor concentra concluziile, rapoartele si comentarile grupurilor tinta (rezultatele cautarilor, recomandari, preluari de piata etc.) care au legatura cu prevenirea accidentelor in randul persoanelor varstnice.

Partenerii din cadrul proiectului E-NO FALLS:

Charite- Universitätsmedizin Berlin, The Foundation for Research and Technology-Hellas, Tunstall Emergency Response, NUI Galway OE Gaillimh, University of Limerick, COSS (Cooperativa Sociale Onlus), Fundazione Santa Lucia, McRoberts, NEN, Smart Homes, Seniornett, Fraunhofer Portugal, Foundation Ana Aslan International, Cetemmsa, TicSalut, Nordforce Technology.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Doriţi mai mult capital de lucru? Optimizaţi stocurile cu Mesonic Winline

Asigurarea capitalului de lucru devine principala preocupare pentru mulţi antreprenori în contextul crizei generate de Covid-19. Atât Guvernul României cât şi Comisia europeană au anunţat o serie de măsuri prin care companiile mici şi mijlocii ar putea primi primi credite bancare și capital de lucru, însă aceste instrumente financiare reprezintă o perspectiv...

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward