SIVECO Romania participa la dezvoltarea unui sistem avansat de conectare semantica a informatiilor medicale cu rezultatele studiilor clinice

14 august 2013

Proiectul Linked2Safety propune un sistem de acces omogen si eficient la dosarele medicale electronice din Europa pentru accelerarea cercetarii medicale si cresterea sigurantei pacientilor.

Proiectul Linked2Safety propune un sistem de acces omogen si eficient la dosarele medicale electronice din Europa pentru accelerarea cercetarii medicale si cresterea sigurantei pacientilor.

Primul prototip al platformei Linked2Safety (http://www.linked2safety-project.eu), la dezvoltarea caruia SIVECO este partener, urmeaza a fi lansat in septembrie 2013. Proiectul vizeaza crearea unei platforme electronice de ultima generatie care integreaza informatii din dosarele electronice medicale ale pacientilor cu rezultate ale testelor clinice de cercetare. Oferind un cadru securizat de interoperabilitate semantica, acesta sustine cercetarea clinica si medicala, contribuind la asigurarea sigurantei pacientilor si facilitarea accesului la informatii din dosarele electronice.

Linked2Safety este un proiect initiat in 2011 si finantat de Comisia Europeana, avand ca scop imbunatatirea calitatii serviciilor si a cercetarii medicale. Sistemul inovativ de conectare semantica asigura accesul omogen la informatii, face posibila utilizarea si re-utilizarea datelor din dosare medicale si imbunatateste procesul decizional si de organizare a studiilor clinice. Platforma va permite efectuarea de teste clinice pilot, validari si evaluari ale rezultatelor acestora si identificarea mostrelor adecvate pentru diverse studii. Astfel va fi posibila detectarea timpurie a problemelor de siguranta a pacientilor sau a evenimentelor adverse.

SIVECO dezvolta, in cadrul Linked2Safety, modelul semantic de aliniere a datelor din dosare medicale cu standardele folosite in vocabularul medical si va construi un spatiu securizat si performant de interoperabilitate semantica pentru date medicale si clinice.

Dosarele medicale electronice pot aduce beneficii semnificative societatii, contribuind la progresul medicinei. In Europa, spatiul informatic de sanatate prezinta un nivel ridicat de fragmentare, cauzat de lipsa standardelor si platformelor comune de informatie. Interoperabilitatea acestor sisteme va putea fi insa asigurata in urma implementarii platformei inovatoare Linked2Safety, adresata companiilor farmaceutice si personalului medical implicat in realizarea studiilor clinice.

Interoperabilitatea semantica se refera la capacitatea sistemelor informatice de a interpreta date in mod corect, in urma schimbului de informatii, pentru a produce rezultatele dorite. Pentru aceasta sunt necesare standarde comune legate de continutul datelor, detalii geografice sau metadate.

Utilizatorii platformei vor avea la dispozitie instrumente pentru controlul calitatii, data mining, testare a ipotezelor, precum si optiuni pentru a crea vizualizari personalizate si a filtra datele. In plus, pot fi create fluxuri de lucru pe baza seturilor de date selectate de utilizator, pentru care pot fi selectate tipuri de analiza, procesare si testare a datelor.

SIVECO Romania este partener in acest alaturi de Intrasoft International (coordonator de proiect) - Luxemburg, National University of Ireland, Galway - Irlanda, The University of Manchester - Marea Britanie, Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover - Germania, Centre for Research and Technology Hellas - Grecia, University of Cyprus - Cipru, Ubitech Ltd. - Grecia, Zeincro Hellas S.A. - Grecia, Hospices Cantonaux Chuv - Elvetia, The Cyprus Institute of Neurology and Genetics - The Cyprus Foundation for Muscular Dystrophy Research - Cipru.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.300 de angajati.

Actionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V si SIVECO Management Team.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania ofera solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture si eCustoms, pentru piata nationala si internationala. SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

De-a lungul celor 21 ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 170 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Bitdefender a deschis la Târgu Mureș al cincilea birou din România

Producătorul de soluții de securitate cibernetică Bitdefender a deschis un nou birou la Târgu Mureș, al cincilea din România al companiei, pe lângă cele din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara....

Citește tot arrow_forward

Gartner: La nivel global, tehnologiile RPA au înregistrat creșteri cu 63%

Conform Gartner, tehnologiile software de tip RPA au crescut cu 63%, fiind estimate încasări de peste 1.3 miliarde de dolari în 2019 din implementarea acestor soluții.

Citește tot arrow_forward

Performanta pentru companiile de distributie cu SocrateERP

Companiile de distributie au nevoi specifice care pot fi rezolvate rapid si consistent cu ajutorul sistemului SocrateERP pentru distributie. Solutia va permite sa mentieti controlul asupra afacerii de distributie si va ofera parghiile necesare pentru a creste compania si a-i maximiza rezultatele.

Citește tot arrow_forward