SIVECO sustine excelenta in informatica

10 aprilie 2014

Intre 4 si 7 aprilie, orasul Pitesti a gazduit Olimpiada Nationala de Informatica la care au participat cei mai talentati elevi de liceu in domeniul informaticii din tara. Pe parcursul celor doua probe de concurs, peste 300 de elevi din clasele IX-XII au avut ocazia sa-si demonstreze cunostintele si abilitatile in domeniul informaticii in dorinta de a ajunge pe podiumul de premiere.

Intre 4 si 7 aprilie, orasul Pitesti a gazduit Olimpiada Nationala de Informatica la care au participat cei mai talentati elevi de liceu in domeniul informaticii din tara. Pe parcursul celor doua probe de concurs, peste 300 de elevi din clasele IX-XII au avut ocazia sa-si demonstreze cunostintele si abilitatile in domeniul informaticii in dorinta de a ajunge pe podiumul de premiere.

Competitia, aflata sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale, a fost organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Arges beneficiind de colaborarea dintre Colegiul National „Alexandru Odobescu”, Colegiul National „Ion.C Bratianu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu”, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” si Liceul Tehnologic Dacia din Pitesti. In cadrul ceremoniei de premiere desfasurate la Universitatea „Constantin Brancoveanu” din Pitesti, peste 150 de tineri au primit recunoasterea eforturilor de a atinge excelenta in informatica, dupa un an de munca asidua, prin premii si medalii.

Olimpiada Nationala de Informatica reprezinta o prima etapa in selectia celor mai buni elevi care vor participa in competitiile internationale de informatica. Aceasta continua in aceste zile cu proba de baraj care ii va pune pe tinerii selectati in prima etapa la noi incercari menite sa ii departajeze pe cei cu cele mai mari sanse  de reusita la nivel international.  

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrala formata din profesori de specialitate si studenți, fosti olimpici internaționali, prezidata de Dl.lector univ. dr. Radu Eugen Boriga.

SIVECO a sprijinit competitia din acest an oferind premii constand in tablete de ultima generatie celor cinci ocupanti ai locurilor I  pentru fiecare din clasele IX-XII: Ioan-Bogdan Iordache (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, clasa a IX-a), Paul-Andrei Gramatovici (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, clasa a X-a), Rares Darius Buhai (Colegiul National ”Liviu Rebreanu”din Bistrita, clasa a XI-a), Alexandru Velea (Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, clasa a XI-a) si Mihai Gheorghe (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, clasa a XII-a).

„Suntem mandri ca si in acest an, SIVECO continua traditia de a fi alaturi de acesti tineri exceptionali, in cadrul unei competitii de elita a Romaniei. Consideram ca e de datoria noastra sa sustinem performanta scolara si sa ne implicam in educatia de performanta, investind in viitorii informaticieni ai tarii”, a declarat Emil Dragomirescu, Program Manager, in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania are o lunga traditie in sustinerea evenimentelor educationale precum Olimpiadele Nationale si concursurile interjudetene de programare cu rol in descoperirea de noi talente in informatica.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Aplicații software recomandate

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Nu te lăsa îngropat în hârtii, utilizează o soluţie inteligentă de document management

Auzim și discutăm tot mai frecvent de transformarea digitală a mediului de afaceri și de necesitatea digitalizării administrației publice. Dar nu băgăm de seamă faptul că în România business-urile se derulează încă preponderent pe bază de hârtie și că documentele în format fizic sunt prezente în orice birou, chiar și după ce ștampila a fost eli...

Citește tot arrow_forward

5 curiozități privind adoptarea unei soluții de management a documentelor. De ce DocuWare?

Vă confruntați cu dificultăți privind identificarea și organizarea documentelor sau petreceți mult timp pentru obținerea acordurilor legate de contracte sau de plata facturilor? 

Citește tot arrow_forward