SIVECO sustine excelenta in informatica

10 aprilie 2014

Intre 4 si 7 aprilie, orasul Pitesti a gazduit Olimpiada Nationala de Informatica la care au participat cei mai talentati elevi de liceu in domeniul informaticii din tara. Pe parcursul celor doua probe de concurs, peste 300 de elevi din clasele IX-XII au avut ocazia sa-si demonstreze cunostintele si abilitatile in domeniul informaticii in dorinta de a ajunge pe podiumul de premiere.

Intre 4 si 7 aprilie, orasul Pitesti a gazduit Olimpiada Nationala de Informatica la care au participat cei mai talentati elevi de liceu in domeniul informaticii din tara. Pe parcursul celor doua probe de concurs, peste 300 de elevi din clasele IX-XII au avut ocazia sa-si demonstreze cunostintele si abilitatile in domeniul informaticii in dorinta de a ajunge pe podiumul de premiere.

Competitia, aflata sub coordonarea Ministerului Educatiei Nationale, a fost organizata de Inspectoratul Scolar Judetean Arges beneficiind de colaborarea dintre Colegiul National „Alexandru Odobescu”, Colegiul National „Ion.C Bratianu”, Colegiul Tehnic „Costin D. Nenitescu”, Liceul Teoretic „Ion Barbu”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima” si Liceul Tehnologic Dacia din Pitesti. In cadrul ceremoniei de premiere desfasurate la Universitatea „Constantin Brancoveanu” din Pitesti, peste 150 de tineri au primit recunoasterea eforturilor de a atinge excelenta in informatica, dupa un an de munca asidua, prin premii si medalii.

Olimpiada Nationala de Informatica reprezinta o prima etapa in selectia celor mai buni elevi care vor participa in competitiile internationale de informatica. Aceasta continua in aceste zile cu proba de baraj care ii va pune pe tinerii selectati in prima etapa la noi incercari menite sa ii departajeze pe cei cu cele mai mari sanse  de reusita la nivel international.  

Probele de concurs au fost jurizate de o Comisie Centrala formata din profesori de specialitate si studenți, fosti olimpici internaționali, prezidata de Dl.lector univ. dr. Radu Eugen Boriga.

SIVECO a sprijinit competitia din acest an oferind premii constand in tablete de ultima generatie celor cinci ocupanti ai locurilor I  pentru fiecare din clasele IX-XII: Ioan-Bogdan Iordache (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova, clasa a IX-a), Paul-Andrei Gramatovici (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti, clasa a X-a), Rares Darius Buhai (Colegiul National ”Liviu Rebreanu”din Bistrita, clasa a XI-a), Alexandru Velea (Liceul de Informatica „Tiberiu Popoviciu” Cluj-Napoca, clasa a XI-a) si Mihai Gheorghe (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti, clasa a XII-a).

„Suntem mandri ca si in acest an, SIVECO continua traditia de a fi alaturi de acesti tineri exceptionali, in cadrul unei competitii de elita a Romaniei. Consideram ca e de datoria noastra sa sustinem performanta scolara si sa ne implicam in educatia de performanta, investind in viitorii informaticieni ai tarii”, a declarat Emil Dragomirescu, Program Manager, in cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania are o lunga traditie in sustinerea evenimentelor educationale precum Olimpiadele Nationale si concursurile interjudetene de programare cu rol in descoperirea de noi talente in informatica.

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul dintre liderii regionali de succes in domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment si eBusiness din Europa Centrala si de Est. Compania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord si spatiul Comunitatii Statelor Independente.

Compania a fost infiintata in 1992 si are, la nivel international, peste 1.000 de angajati.

Adresandu-se organizatiilor private si publice, SIVECO Romania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare.

Solutiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale si imbunatatesc activitatea multor institutii publice precum Ministerul Agriculturii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii, Ministerul pentru Societatea Informationala, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerul de Finante.

De-a lungul celor 22 de ani de existenta, compania si-a construit o reputatie solida, fiind recompensata cu peste 180 de premii interne si internationale.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro, www.facebook.com/siveco si www.linkedin.com/company/siveco-romania.

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania SA

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul dintre liderii regionali de succes în domeniul eLearning, eHealth, eAgriculture, eCustoms, eGovernment și eBusiness din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adăugată ridicată către ţări ...

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Aplicații software recomandate
SIVECO Applications 2020

Soluţia integrată de tip Enterprise Application Suite - EAS, 100% adaptată cerinţelor de business şi legislative Bazat pe experienţa de 20 ani a companiei în dezvoltarea şi implementarea de soluţii IT complexe, SIVECO Applications  este sistemul EAS competitiv la nivel internaţional, ce oferă companiilor un control integrat al activităţii şi proceselor, în deplină...

Citește tot arrow_forward
AeL

Platformă de predare/învăţare şi management al conţinutului educaţional multimedia AeL – platformă completă de eLearning Bazată pe principii educaţionale moderne, AeL este o platformă modernă de instruire şi gestiune a conţinutului educaţional, dedicată instituţiilor de învăţământ şi corporaţiilor. Cui se adresează AeL este un sistem pr...

Citește tot arrow_forward
SIVADOC

SIVADOC, sistemul de gestiune a documentelor şi a fluxurilor de lucru de la SIVECO Romania, oferă o platformă comună care unifică procesele şi informaţia, în scopul fluidizării circuitului documentelor, facilitării accesului la informaţii, dar, totodată, şi al protejării împotriva accesului neautorizat. Beneficiarii direcţi ai îmbunătăţirii fluxurilor interne ...

Citește tot arrow_forward
Portal

SIVECO Romania facilitează transparenţa şi comunicarea prin intermediul soluţiilor informatice moderne de Portal Web. Soluţiile de tip Portal dezvoltate de SIVECO Romania se bazează pe tehnologii de ultimă oră şi pe aplicaţii software personalizate. Platforma de portal SIVECO furnizează clienţilor: o soluţie robustă pentru portaluri şi website-uri de prezentare de orice dim...

Citește tot arrow_forward
Articole IT&C similare

Conform unui studiu Kaspersky, 38% dintre utilizatori ar renunța la rețelele de socializare pentru a-și asigura confidențialitatea datelor pentru tot restul vieții

Un recent raport Kaspersky a arătat că patru din zece utilizatori (38%) ar renunța la conturile de pe rețelele de socializare pentru a fi siguri că datele lor rămân private pentru tot restul vieții. Temerile legate de protejarea confidențialității datelor în mediul digital i-au făcut pe utilizatori să fie mai preocupați de utilizarea și distribuirea informațiilor lor per...

Citește tot arrow_forward

Ocean Fish proceseaza 12 tone pe zi cu solutia WMS de la Senior Software

Ocean Fish, unul dintre cei mai mari producatori de produse din peste din tara, proceseaza peste 12 tone pe zi cu ajutorul solutiei pentru gestiunea depozitelor de la Senior Software. Evolutia continua a companiei sustinuta de pachetul unic de sisteme software ales in ultimii 8 ani au dus la vanzari de peste 20 de tone pe zi....

Citește tot arrow_forward

Cosmin Vilcu, SonicWall: Atacurile cu ransomware asupra instituțiilor de stat și organizațiilor guvernamentale sunt în creștere. Cum le prevenim?

Atacurile cu ransomware asupra instituțiilor de stat și organizațiilor guvernamentale sunt în creștere conform SonicWall, iar apariția situației de la spitalele românești nu este tocmai o surpriză.

Citește tot arrow_forward