Softeh Plus a implementat sistemul informatic integrat Power Hospital in cadrul retelei de spitale Regina Maria

09 iulie 2013

Reteaua privata de sanatate Regina Maria, cel mai complex furnizor de servicii medicale private din Romania, a beneficiat de finalizarea cu succes a implementarii in spitalele din grup (Euroclinic, Spitalul Baneasa, Spitalul de obstetrica - ginecologie si pediatrie Brasov) a sistemului integrat Power Hospital dezvoltat de Softeh Plus.

Reteaua privata de sanatate Regina Maria, cel mai complex furnizor de servicii medicale private din Romania, a beneficiat de finalizarea cu succes a implementarii in spitalele din grup (Euroclinic, Spitalul Baneasa, Spitalul de obstetrica - ginecologie si pediatrie Brasov) a sistemului integrat Power Hospital dezvoltat de Softeh Plus.

Experienta anterioara de implementare in cadrul grupului Regina Maria a fost decisiva in alegerea solutiei Power Hospital, Regina Maria si Softeh Plus colaborand de 10 ani pe zona operationala de policlinica, acoperind urmarirea fluxului de pacienti din punct de vedere al programarilor, consultatiilor, intocmirii dosarului medical, generarii de retete, scrisori medicale, precum si automatizarea proceselor de calcul privind valorile de plata, facturarea si incasarea serviciilor. O alta componenta importanta a acestui sistem, a fost implementata pe zona de medicina muncii, integrarea relatiei cu partenerii si gestionarea abonamentelor corporate si asigurari medicale. Toate aceste functionalitati sunt acoperite prin utilizarea  sistemului informatic integrat MEDIS.

Experienta Softeh in implementarea a numeroase proiecte de anvergura in domeniul medical, atat pentru spitalele private (Spitalul Sanador, Arcadia Hospital, Spitalul "Di Monza", Ponderas – Delta Hospital, etc. ) cat si cele de stat (Spitalul Clinic de Urgenta Brasov, Spitalul Clinic Colentina Bucuresti,  Spitalul Judetean De Urgenta Piatra Neamt, Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia, Spitalul Municipal Urziceni, Spitalul Municipal Caracal , Spitalul Clinic Nicolae Malaxa etc.), a avut o pondere importanta in alegerea solutiei, PowerHospital fiind un sistem informatic matur, dezvoltat in timp si adaptat constant la nevoile clientilor, realizat pentru managementul eficient al tuturor departamentelor operationale ale unui spital (Farmacie circuit inchis, Registratura spital, Statistica, Receptie Spital, Birou Primiri Urgente, Birou Internari – Externari,  Sectii Spital, Blocuri Operatoare etc. ).

Power Hospital este o solutie flexibila, modulara si customizabila care permite obtinerea informatiilor medicale si de natura economica prin acces rapid la acestea. Principalele obiective ale implementarii sistemului informatic integrat Power Hospital sunt: cresterea calitatii actului medical, prin folosirea functionalitatilor existente in aplicatie (plan de tratament, acces istoric medical, formularistica personalizata), informarea rapida a pacientului cu privire la serviciile de care poate beneficia si costurile aferente interpretate prin contractele si abonamentele pe care acesta le detine, accesul rapid si on-line la dosarul medical al pacientului, imbunatatirea comunicarii si interactiunii intre departamentele implicate prin evitare dublei inregistari de date si transferul in timp real a acestora, economie de timp prin eliminarea muncii manuale in intocmire situatiilor zilnice si a tipizatelor automatizarea raportarilor catre institutii Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (SIUI), DRG etc.

Implementarea PowerHospital a fost realizata prin integrarea cu sistemul informatic utilizat pentru urmarirea  activitatilor de clinica si laborator,  implementat anterior (MEDIS),  inclusiv pe zona de facturare-incasare si servicii medicale de spital (MEDIS – Billing) .

Modalitatea de implementare in cadrul Spitalelor Regina Maria a presupus existenta unei singure baze de date centralizate la care are acces partajat fiecare unitate spitaliceasca. In aceste conditii administrarea sistemului a fost posibila dintr-un singur loc si pentru toate spitalele in acelasi timp.

"Implementarea sistemului integrat Power Hospital in cadrul Retelei private de sanatate Regina Maria a presupus o analiza detaliata asupra fluxurilor informationale existente, astfel incat sistemul informatic sa se muleze perfect pe fluxurile identificate si pe obiectivele stabilite.

Reteaua privata de sanatate Regina Maria beneficiaza in acest moment de implementarea unui sistem informatic integrat pentru intreaga activitate medicala desfasurata in clinicile si spitalele proprii, cu posibilitate de administrare unitara pentru toate unitatile si cu posibilitati de extindere.

Am demonstrat inca o data ca experienta si cunostintele consultantilor Softeh, impreuna cu profesionalismul specialistilor pe zona de proiectare pot avea ca rezultat implementari de succes." declara dl Adrian Ilie, directorul departamentului de consultanta, Softeh Plus.

Despre Regina Maria

Reteaua privata de sanatate Regina Maria este cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania si include: 18 policlinici proprii in Bucuresti si in tara, cinci spitale, 3 campusuri medicale, si peste 140 de clinici partenere in toata tara.

Despre Softeh Plus

Prezenta pe piata locala din 1993, compania Softeh Plus a reusit sa adune in cele aproape doua decenii de existenta un portofoliu consistent de clienti. Cu peste 2.500 de farmacii, 50 de clinici si laboratoare medicale si mai mult de 80 de spitale publice si private in portofoliu, compania se pozitioneaza la momentul actual ca un furnizor complet de solutii informatice medicale.

 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Susţineţi performanţa în business cu ajutorul sistemului ERP – Winline

Pe la jumătatea anului trecut, Institutul Naţional de Statistică a făcut publică o analiză foarte relevantă pentru mediul local de afaceri. Companiile romaneşti din Top 1000 au reuşit să genereze venituri medii mai mari cu +8% deşi au înregistrat o scădere cu 14% a numărului de angajaţi.

Citește tot arrow_forward

Ce înseamnă o afacere de distribuție de succes?

V-ați pus vreodată întrebarea care este definiția unei afaceri de succes? Ca orice afacere, un business de distribuție de succes începe cu un plan de business câștigător, cu muncă multă și oameni implicați, astfel încât business-ul să crească în mod „organic”. Creșterea „organică” presupune timp și suficientă atenție astf...

Citește tot arrow_forward

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward