Softlead: Top 4 aplicații folosite în comerțul electronic

12 ianuarie 2016

Aplicațiile software de e-commerce (comerț electronic) sunt instrumente de automatizare și de eficientizare a activităților de achiziție online.

Softlead: Top 4 aplicații folosite în comerțul electronic

Aplicațiile software de e-commerce (comerț electronic) sunt instrumente de automatizare și de eficientizare a activităților de achiziție online.

Un sistem complet poate cuprinde module de listare, filtrare, căutare, sortare, achiziție (prin coșul de cumpărături), de reduceri/discount, de plăți online, de raportare și de monitorizare, precum și multe altele. Fiecare dintre acestea îndeplinește nevoile clientului și administratorului platformei de comerț electronic.

Cu o creștere record în 2015, comerțul electronic urmează să înregistreze în 2016 o creștere de 40 de procente, potrivit experților Forrester.

Compania de cercetare eMarketer previzionează creșteri ale comerțului electronic pentru următorii trei ani de 3.5 miliarde de dolari la nivel internațional. În anul 2016, achizițiile online vor avea o valoare totală estimată de 1.672 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă aproximativ 7.3% din totalul comerțului.

Deși comerțul prin canalele Social Media (Facebook) poate părea soluția ideală pentru cei care vor să-și desfășoare activitatea de business în mediul online beneficiind de costuri minime, implicațiile financiare pe termen lung sunt mult mai mari decât în cazul aplicațiilor software de e-commerce. De asemenea, Facebook nu îți oferă posibilitatea de a monitoriza și analiza rata de conversie și de a adapta business-ul în funcție de acesta, asa cum se întâmplă în cazul unei aplicații de e-commerce. Aplicațiile software de e-commerce necesită costuri mai mari la achiziționare, însă, odată achiziționată, aplicația nu generează costuri suplimentare.

Iată un top al celor mai bune aplicații de comerț electronic:

1. Webeshop Standard 4.0 este versiunea de magazin online la cheie pe care Webeshop o furnizează  încă din 2005. Webeshop oferă: interfață grafică personalizată, instalare și configurare, asistență și suport tehnic online. Versiunea Extra a Webeshop oferă în plus 4 slide-uri pentru superbannerul animat + 2 bannere laterale, blog atașat magazinului online, configurare Google Webmasters Tools și  plata online cu cardul. Cea de-a treia variantă propusă de Webeshop, Start-Up 4.0 este creată pentru nevoile actualte ale pieței românești de e-commerce și oferă: machetă grafică predefinită la alegere, instalare și configurare, asistență și suport tehnic.

2. SeniorE-commerce este instrumentul ideal pentru extinderea business-ului. Platforma de vanzare online de la Senior Software este adaptata pietei din Romania, cu design 100% personalizat, ce permite o gestionare usoara a catalogului de produse si ofera instrumente de marketing dedicate mediului online. SeniorE-commerce este disponibil in doua variante: magazinul online pentru persoane fizice (SeniorE-commerce B2C) si magazinul online pentru persoane juridice (SeniorE-commerce B2B).

3. Edistribution.ro este o platforma online care permite tuturor proprietarilor de magazine online să comercializeze orice produs al oricărui furnizor prezentat. Prin edistribution primești un singur feed de produse de la toti furnizorii. În plus, Edistribution facilitează și transmiterea coletelor către clienții finali atât în regim tradițional (magazinul online expediază produsele ca și până acum), dar și prin drop shipping – când furnizorul integrat în edistribution trimite produsele clienților finali în numele magazinului online folosind serviciul de curierat agreat de magazinul online în regim private label (folosind exclusiv numele magazinului online).

4. Fluentis E-commerce este aplicația software pentru comerț electronic integrat în ERP Fluentis care îți permite gestionarea și publicarea extrem de facilă a propriului site de e-commerce.Modulul e-commerce integrat cu Fluentis permite tranzacţii comerciale simpleşi rapide cu clienţii proprii, în orice moment şi în orice loc în care există acces la internet.

Puteți găsi cele mai noi aplicații pe www.softlead.ro,  prima platformă integrată de tip marketplace, care comercializează soluții software, generează lead-uri și promovează suite de aplicații informatice. Având misiunea de a stabili conexiuni valide între furnizorii de soluții software și potențialii achizitori, construind punți de legătură bazate pe nevoi reale, Softlead îți oferă cele mai bune aplicații pentru business-ul tău.

Pentru informații suplimentare și un demo al aplicațiilor, ne puteți contacta la [email protected]

Surse:

  1. http://ecommerce-platforms.com/ecommerce-news/4-ecommerce-predictions-for-2016-to-help-you-get-ready (predictions 2016)
  2. https://www.forrester.com/Forrester-Predictions/-/E-MPL161 (Forrester)

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Eșecul AVON în implementarea aplicației de management a comenzilor

Studiu de CazDupă 4 ani de planificare a proiectului de implementare, compania de produse cosmetice AVON, prin filiala sa din Canada, a concluzionat eșecul implementării suitei de aplicații software ERP/CRM/eCommerce. Întregul proiect a fost evaluat la 125 de milioane de dolari.

Citește tot arrow_forward

Seatbelt - Studiu de caz - dezvoltare aplicație CRM

Expertii nostri au dezvoltat o aplicatie de CRM web si mobile care a ajutat clientul sa depaseasca problemele din trecut si totodata sa isi dezvolte afacerea.

Citește tot arrow_forward

Sute de mii de angajați români lucrează de acasă în contextul noului coronavirus. Cum ajută aplicațiile software evaluarea muncii?

Angajatorii din România traversează cea mai dificilă perioadă din punctul de vedere al digitalizării proceselor de muncă. În câteva zile, sute de mii de salariați din centrele de business din toată țara și-au schimbat complet modul de lucru, iar companiile s-au mișcat mai rapid ca niciodată în implementarea unor politici noi de HR.

Citește tot arrow_forward