Softlead Weekly News - 12 ianuarie 2024

12 Jan 2024

Află care sunt cele mai importante noutăți din Industria software/IT, atât de pe plan local, cât și la nivel internațional. Un proiect special creat de Softlead.

Softlead Weekly News - 12 ianuarie 2024

📍 România 

  1. Softlead: În 2023, conform statisticilor platformei Softlead.ro, cele mai multe cereri de oferte (lead-uri) s-au primit în lunile ianuarie, martie și noiembrie. În doar câteva zile, vom publica infograficul cu toate datele agregate ale industriei software pentru anul anterior. 
  2. Zitec a dezvoltat cea mai nouă versiune a magazinului online al Agrii România, folosind platforma eCommerce Magento 2. 
  3. Ministerul Finanțelor anuntă că s-au înregistrat deja 5 milioane de facturi în sistemul e-Factura.
  4. Alfa Software: 75% din utilizatorii software-ului ASiS deja folosesc E-Factura; 2024 va aduce un volum lunar de 1.000.000 de facturi electronice  pentru clienți.
  5. SoftServe planuieste sa se alature unui consortiu international pentru a dezvolta tehnologii de aterizare si lansare selenare, intr-un proiect finantat de NASA .
  6. Softeh Plus, companie românească ce are peste 125 de angajați, a fost achiziționată integral de grupul polonez Symfonia.
  7. Ministerul Antreprenoriatului și Turismului va achiziționa o platformă de management intern. Ofertantul câștigător este o companie desprinsă din Siveco România.
  8. Prime Dash devine parte dintr-un consorțiu care va analiza cu ajutorul AI, pentru Departamentul Economiei din Dubai, sute de mii de cereri de finanțare ale IMM-urilor.
  9. RightFIT, agenție de HR, lansează o aplicație care funcționează ca un asistent virtual pentru procesul de recrutare.
  10. Cegeka România îl numește pe Lucian Popovici în funcția de Director of Applications.
  11. Studiu ANIS: Industria românească de IT a exprimat un optimism moderat pentru 2024. Nevoia evidentă a digitalizării ar putea fi un factor de optimism.

 🎯 Cerința software (Lead-ul) a săptămânii 

Companie de energie dorește implementarea unei aplicații software dedicată managementului documentelor

🏆 Aplicația Săptămânii: KFactory Core

Platforma de monitorizare KFactory Core este responsabilă cu colectarea datelor din procesul de producție, interpretarea lor în timp real și analiza ulterioară în scopul înțelegerii motivelor și acțiunilor care pot conduce la creșterea performanței pe linia de producție.

🌎 Noutăți IT - Internațional

  1. Bitdefender anunță cele mai noi previziuni în securitate cibernetică pentru 2024.
  2. VTEX premiat drept cel mai bun portal pentru dezvoltarea interfețelor la DevPortal Awards.
  3. SAP va plăti 220 de milioane de dolari pentru acuzații de mită care implică oficiali guvernamentali din întreaga lume.
  4. Previziuni Accenture: Inteligența Artificială Generativă - impact de până la 8 trilioane de dolari în economia globală.

Ai o informație utilă, dar de care noi nu am auzit? Trimite-ne un e-mail pe adresa [email protected] 

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Digitalizarea în producție: Care sunt diferențele între aplicațiile software de tip ERP și MRP?

Conform Software Suggest, 33.66% dintre utilizatorii soluțiilor software de tip ERP sunt companii de producție, acesta fiind unul dintre domeniile de activitate în care beneficiile implementării unei astfel de soluții înseamnă o...

Citește articolul
Softlead

5 activități din construcții care pot fi optimizate cu ajutorul aplicațiilor software potrivite

În industria construcțiilor, companiile se confruntă cu diverse provocări legate de eficiența proceselor și gestionarea proiectelor. Aplicațiile software enterprise pot juca un rol esențial în abordarea acestor provocări, oferind...

Citește articolul