Trenduri în digitalizarea companiilor de producție cu ajutorul aplicațiilor software ERP

16 Jan 2024

Conform Statista.com, piața globală a soluțiilor software ERP (Enterprise Resource Planning) este estimată la o valoare de peste 40.5 milioane de euro în 2025, dată fiind atât popularitatea acestui tip de aplicație, cât și nevoia tot mai mare de automatizare și eficientizare a proceselor și fluxurilor de lucru pe care le au companiile.

Trenduri în digitalizarea companiilor de producție cu ajutorul aplicațiilor software ERP

Potrivit cercetării de piață operată de BDO Manufacturing în 2023, industria de producție este una tot mai prosperă, indicând perspective de creștere accelerată. 69% dintre companiile de producție care au participat la acest studiu consideră că se află pe un trend ascendent, în ciuda unei economii incerte.

Întreruperea lanțului de aprovizionare a devenit o constantă în ultimii ani. De fapt, 70% dintre respondenții (persoane cu roluri de CFO) la sondajul BDO consideră că întreruperile lanțului de aprovizionare „pun un anumit risc sau un risc semnificativ pentru afacerea lor.”, iar costul mai mare al mărfurilor vândute (COGS) obligă producătorii să compenseze aceste provocări prin:

De asemenea, onshoring-ul reduce dependența producătorului de furnizorii internaționali prin stabilirea de legături cu furnizorii locali. Acest lucru stimulează economia locală și asigură lanțul de aprovizionare al producătorului împotriva conflictelor internaționale.

Dar companiile au nevoie de tehnologie pentru a face aceste schimbări. Soluțiile software de tip ERP (Enterprise Resource Planning)  dedicate companiilor de producție oferă date centralizate, actualizate, în timp real, pe care companiile le pot folosi pentru a-și prognoza și evalua stocurile, cerințele de materiale și nevoile logistice. Sistemul ERP potrivit va oferi producătorului o vizibilitate clară asupra resurselor sale, capabilităților de planificare pentru programele de livrare și producție și instrumente analitice pentru evaluarea nevoilor operaționale și luarea de decizii strategice rapide.

Inflația

Deși există o creștere în sectorul de producție, inflația ridicată și preocupările cu privire la o posibilă recesiune încă afectează fiecare industrie.

Factorii economici de această amploare sunt în afara controlului producătorilor, dar pot atenua efectele acestor factori prin centralizarea datelor la nivel de companie într-un singur sistem strategic. Un sistem ERP de producție vă va ajuta să:

Software-ul de management al producției poate ajuta, de asemenea, o afacere să identifice domenii care pot fi raționalizate, datorii care pot fi plătite și surse de venituri care pot fi diversificate – toate acestea contribuind la o poziție financiară mai puternică.

Tehnologiile avansate folosite inteligent în producție

Tehnologiile avansate de producție, cum ar fi inteligența artificială (AI), învățarea automată (ML), realitatea virtuală, imprimantele 3D, Internetul industrial al obiectelor (IIoT), roboții, coboții și multe altele, se infiltrează în industria de producție. În raportul său privind perspectiva industriei de producție din 2023, Deloitte indică faptul că „Investițiile continue în tehnologii avansate de producție pot ajuta la dezvoltarea agillității” de care producătorii au nevoie pentru a crește rezistența și a atenua riscul.

Investițiile în tehnologia de management al producției oferă companiilor abilitățile și informațiile de care au nevoie pentru a rămâne eficiente și competitive. Tehnologia potrivită pentru producătorii de astăzi va veni echipată cu capabilități AI și ML care sunt gata de funcționare, imediat din cutie.

Soluția software ERP potrivită ar trebui să folosească, de asemenea, API-uri deschise pentru a se integra perfect cu aplicații terțe și tehnologii specializate, permițând companiilor să se conecteze, să monitorizeze și să gestioneze fiecare aspect al operațiunilor lor dintr-un singur sistem.

Personalizarea în funcție de ADN-ul fiecărei companii

Fiecare companie are propriul ADN sau, mai exact, un set de atribute specifice, cum ar fi provocările, obiectivele de creștere, specificul produselor/serviciilor oferite, punctul în care se află în contextul dezvoltării modelului de business. În prezent, soluțiile software de tip ERP sunt tot mai flexibile, atât din punctul de vedere al funcționalităților oferite, cât și din cel al costurilor de achiziție și implementare.

Ai nevoie de o ofertă peronalizată pentru aplicația software potrivită? Completează formularul de mai jos sau trimite un e-mail pe adresa [email protected] cu cerința completă privind procesul de digitalizare al companiei tale.

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare
Softlead

Care sunt criteriile DESI și cum le poți respecta?

Programul de Digitalizare pentru IMM-uri a introdus, și promovează deja, criteriile DESI/criteriile de digitalizare pentru evaluarea proiectelor finanțate din surse nerambursabile. Pe termen lung, aceste criterii se vor generaliza, deoarece fac...

Citește articolul
Softlead

Cât costă și ce include un magazin online performant?

Cu o creștere estimată la 8 trilioane de dolari până în 2026, industria e-commerce reprezintă un sector semnificativ ce coagulează vânzări rezultate din mai multe domenii de activitate. De aceea, nevoia de a investi...

Citește articolul