Start-up-ul românesc DeviceHub.net a intrat pe lista celor mai bune companii din Europa

14 iulie 2015

DeviceHub.net a fost selectat în următoarea fază a Challenge Up!, inițiativă Intel, Deutsche Telekom și Cisco pentru start-up-urile din domeniul Internet of Things din regiunea EMEA 

Start-up-ul românesc DeviceHub.net a intrat pe  lista celor mai bune companii din Europa

DeviceHub.net a fost selectat în următoarea fază a Challenge Up!, inițiativă Intel, Deutsche Telekom și Cisco pentru start-up-urile din domeniul Internet of Things din regiunea EMEA 

DeviceHub.net, start-up românesc care oferă soluții de tipul Platform as a Service (PaaS) cu ajutorul cărora utilizatorii se pot conecta cu ușurință și gestiona de la distanță mai multe dispozitive, a fost selectat să participe la un program de incubare de 4 luni în cadrul Challenge Up!, o inițiativă comună a Intel, Cisco și Deutsche Telekom, dedicată companiilor tinere din domeniul Internet of Things (IoT) din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

“Oportunitatea de a participa la acest program a fost valoroasă în ceea ce ne privește din mai multe puncte de vedere. În primul rând, am avut ocazia de a testa încă o dată soluțiile de business pe care le propunem prin DeviceHub.net, beneficiind de feedback valoros din partea unor jucători importanți din piață, cum sunt Intel, Cisco sau Deutsche Telekom. Sprijinul venit din partea unor companii cu tradiție în domeniul nostru de interes și posibilitatea de integrare a platformei cu infrastructura și produsele oferite de aceste companii reprezintă un mare pas înainte pentru noi ca și start-up. În al doilea rând, ne-am luat foarte în serios rolul de reprezentanți ai inovației în domeniul IoT pentru România, fiind singura echipă românească selectată. Și, evident, suntem nerebdători să punem în practică tot ceea ce am asimilat săptămâna trecută în materie de bune practici și să construim un business de mare succes pe toată durata programului Challenge Up!.” a declarat Cristiana Bogățeanu, Co-fondator DeviceHub.net.

Pe lângă DeviceHub.net, la programul de incubare Challenge Up!, au mai fost selectate alte 11 start-up-uri europene. Echipele câștigătoare au fost selectate după cinci zile de sesiuni intense de mentoring, workshop-uri și pitch în cadrul Challenge Up! Acceleration Week la hub:raum Cracovia, care a avut loc între 5 și 10 iulie. Peste 300 de companii din 13 țări au fost invitate să se întâlnească cu 100 de mentori, experți și antreprenori. Întâlnirile au avut ca scop ajutarea companiilor aflate la început de drum să-și lanseze mai repede soluțiile pe piață.

Participanții au petrecut peste 40 de ore în workshop-uri, lucrând la abilitățile lor de vânzare, dezvoltare de produs, business, experiența utilizatorilor.

Celelalte 11 start-up-uri selectate:

- Admetsys (Danemarca) www.admetsys.com. Admetsys a dezvoltat Smart PancreasTM, soluție care măsoară și ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge la pacienții diabetici. Această soluție măsoară automat concentrația de glucoză din sânge în timp real doar prin introducerea în vena pacientului.

- ComfyLight (Elveția) www.comfylight.com. Este un bec LED inteligent, dotat cu un senzor și conectivitate pentru a proteja căminele. Dispozitivul schimbă lumina în funcție de mișcările din casă, pe care le învață.

- Hi-Park (Israel) www.hi-park.co. Tehnologia Hi-Park folosește date de tip crowdsourced și imagini pentru a oferi informații despre locurile libere de parcare. Astfel, se reduce semnificativ timpul de căutare a unui loc de parcare.

- Ifinity (Polonia) www.getifinity.com. Ifinity oferă beaconi orașelor, spațiilor publice și utilizatorilor din întreaga lume. Soluția are ca scop să le permită persoanelor să interacționeze cu ajutorul telefoanelor mobile.

- n-Join (Israel) www.n-join.com. n-Join folosește beneficiile dezvoltării avansate a Internet of Things pentru a face procesul de producție mai rapid, flexibil și să maximizeze rezultatele, cu un impact mic asupra mediului.

- OORT (Poland) www.oort.in. OORT este o tehnologie unică, ce așteaptă să fie patentată, care permite crearea unui ecosistem alcătuit din device-uri inteligente, senzori, software mobil și platfome cloud. Permite conectarea la un mediu cu ajutorul unei singure aplicații. Tehnologia se bazează pe Bluetooth Smart, care permite controlul cu ajutorul oricărui device conectat la Internet indiferent de producător sau sistem de operare.

- ProGlove (Germania) www.proglove.de. ProGlove este o mănușă inteligentă care le permite utilizatorilor să scaneze lucrurile și să primească informații despre obiectele scanate. Dispozitivul permite utilizatorului să lucreze mai repede, deci mai eficient, este ușor de folosit și aduce un nou nivel de informații și business intelligence mai bun.

- Senic (Germania) www.senic.com. Un cadran universal pentru Internet of Things, care poate controla lumini inteligente, încuietori, termostate sau boxe, prin gesturi simple.

- SEMSEYE (Lituania) www.semseye.com. Soluție unică pentru monitorizarea persoanelor. Este construită cu ajutorul celor mai avansați algoritmi pentru procesare video inteligentă și poate fi folosită în zonele comerciale.

- Taggalo (Italia) www.taggalo.co.uk. iTunes pentru analiză. Platformă deschisă care integrează analiza video, localizare prin Wi-Fi într-un singur senzor plug & play. Permite colectarea datelor contextuale (exemple: zgomotul pașilor, vizitatori, timpul de ședere, frecvența întoarcerii, demografie) accesibile imediat (prin dashboard-uri personalizate) sau prin interfețe pentru programarea de aplicații în timp real.

- Waylay (Belgia) www.waylay.io. Waylay este o platformă care integrează Internet of Things (IoT) cu sistemele de IT pentru companii și serviciile online.

Programul de incubare va avea loc în Cracovia, Berlin și Londra din iulie până în noiembrie 2015. Start-up-urile care vor încheia cu succes programul vor fi luate în considerare pentru potențiale investiții din partea Intel, Cisco și Deutsche Telekom, precum și de la alte fonduri de tip venture ale altor companii importante. Mai multe detalii vor fi anunțate în decembrie în timpul Summit-ului Challenge Up!, parte a conferinței unBoundDigital, care va avea loc la Londra în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie 2015.

Challenge Up! este dedicateă sprijinirii start-up-urilor din domeniul IoT pentru a intra mai repede pe piață prin oferirea accesului la resurse ale marilor companii și proiecte comune de mentoring și networking de calitate. Programul reunește resursele și experiențele de la inițiativele de start-up ale companiilor mari, printre care Cisco, Intel® Business Challenge Europe și hub:raum powered by Deutsche Telekom. (vedeți infograficul).

Cauți o aplicație software?

Completați formularul și veți fi contactat de unul din consultanții noștri!

Articole IT&C similare

Zitec oferă acces gratuit la Mirro, soluția sa de creștere a performanței echipei

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, recunoscut ca unul dintre cei mai apreciați angajatori din România, anunță că le va oferi companiilor doritoare, timp de trei luni, acces gratuit la aplicația Mirro, prima soluție completă de performance management din țară. În contextul în care din ce în ce mai mulți angajați sunt nevoiți s...

Citește tot arrow_forward

Romanian Software lanseaza versiunea in Cloud a platformei de salarizare si administrare a resurselor umane, colorful.hr, pentru a veni in sprijinul IMM-urilor

Romanian Software, unul dintre liderii pietei romanesti de solutii software dedicate resurselor umane, a lansat in Cloud platforma colorful.hr. Platforma este specializata in salarizarea, recrutarea si administrarea resurselor umane si vine in sprijinul companiilor mici si mijlocii, care doresc sa isi automatizeze o parte din activitatile aferente departamentelor de HR.

Citește tot arrow_forward

Monitorizarea fermelor direct de pe telefon - control mai bun cu ajutorul tehnologiei

Inovația tehnologică este motorul din spatele agriculturii de precizie

Citește tot arrow_forward